Populære sporter
All sport
Vis alt

KFUMs stadionplaner endelig godkjent

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 07/11/2023 klokken 19:28 GMT+1

Det er gode tider for KFUM Oslo. På få dager har klubben rykket opp til Eliteserien for første gang og fått innvilget rammetillatelsen til ny arena.

Oslo 20231105. Daglig leder i KFUM Thor-Erik Stenberg etter at KFUM sikrer seg opprykk til eliteserien 2024 etter å vunnet 1-0 mot Skeid. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Foto: NTB

Utviklingen i stadionprosjektet kommer fram i en uttalelse fra KFUM.
«Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om oppføring av KFUM Familiearena tilhørende anlegg, som vi mottok 12.10.2020», står det i pressemeldingen.
– Vi opplever helt fantastiske dager i KFUM om dagen. Fredagens beskjed betyr utrolig mye både for vår satsing på topp og bredde. Dette er strengt tatt den siste godkjenningen vi trenger for å bygge det vi har drømt om i mange år, sier KFUMs daglig leder Thor-Erik Stenberg.
Nå gjenstår det bare at bystyret vedtar den kommunale garantien. Klubben skriver at det forhåpentlig kan skje i slutten av november.
– Den kommunale garantien handler om finansieringen, men det er denne rammetillatelsen vi trenger for å kunne bygge. Nå handler det om å gå i gang for fullt med detaljprosjekteringen, å gå gjennom alle underlag på nytt. Så skal det til slutt tas en endelig beslutning på at vi faktisk skal gå i gang med bygging, men slik det ser ut nå bør det være realistisk at vi kan sette spaden i jorda sommeren 2024, sier Stenberg.
Byggetiden anslås å ta mellom 18 og 24 måneder. KFUM må dermed finne andre løsninger til hjemmebane i mellomtiden.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame