Brann med klubbrekord etter femmålsthriller: – Fantastisk

Oppdatert 22/10/2023 klokken 07:34 GMT+2

Brann sto med syv Eliteserie-seire på rad før Molde kom på besøk på Stadion lørdag kveld, og bergenserne hadde ingen planer om å bryte trenden.

Brann-spillerne jubler for scoring.

Brann - Molde (0-1) 3-2
Brann sto med syv seire på rad i Elitserien før Molde kom på besøk lørdag kveld.
Det var nok likevel spente Brann-supportere som møtte opp på kalde Brann Stadion, da bergenserne ikke hadde slått Molde på eget gress siden 2017.
Moldenserne sjokkerte hjemmelaget med en tidlig 1-0-scoring, men bergenserne viste i andre omgangen hvorfor de ligger som nummer tre i Eliteserien.
Åtte seiere i serien er klubbrekord for bergenserne. Brann vant syv strake kamper i 1956/57, 1967 og 2018, samt tolv strake kamper i OBOS i 2022.
– Det er jo fantastisk. Åtte på rad det er ... Jeg var med på syv på rad i 2018, det er veldig deilig å slå den, sier kaptein Sivert Heltne Nilsen til VG om rekorden.

Molde med pangstart

Gjestene startet kampen med fullt kjør, noe som også resulterte i en tidlig scoring.
Fredrik Gulbrandsen sendte avgårde en real markkryper, og Moldes nummer åtte kunne dermed feire på akrobatisk vis etter fire minutter.
Rundt ti minutter senere fikk Brann straffe.
Sivert Heltne Nilsen gikk frem for å forsøke å overliste Moldes Oliver Pettersen.
Det klarte Brann-kapteinen aldri, og Moldes sisteskanse reddet dermed sin tredje straffe på to kamper.
Rundt halvveis i denne omgangen trodde Kristoffer Haugan at han hadde doblet ledelsen for gjestene. Etter en VAR-sjekk viste det seg imidlertid at scoringen måtte annuleres for offside.

Brann med pangstart

Der Molde skjøt fart ut av startblokkene i første omgang, skulle Brann kopiere dette i andre.
Kun tre minutter tok det før Brann og Sander Erik Kartum rundlurte hele Molde-forsvaret, og satte inn utlikningen.
Ved 70 minutter var kampen snudd i Bergen.
Frederik Børsting klemte til, og Moldes sisteskanse var totalt utspilt idet ballen suste i mål.
Syv minutter senere sørget bergenserne for å gjøre ledelsen litt mer komfortabel for dem selv.
Kartum satte sitt andre for kvelden kontant i nettet. Stillingen sto med det 3-1 til Brann.

Tente Molde-håpet

Fire minutter på overtid scorte gjestene på en straffe, men det ble med det og Brann maktet å beholde alle tre poengene.
Brann ligger dermed på en tredjeplass med 51 poeng. Molde på sin side ligger på en foreløpig femteplass med 44 poeng.