• Nå starter Eliteserien igjen! Se Molde - Vålerenga lørdag 2. april kl. 18.00 på discovery+
INTILITY (Discovery):
Henrik Udahl går inn i sin andre sesong som Vålerenga-spiller etter et fjorår som var preget av mye benkesliting. Fasiten i 2021 var 25 Eliteserie-kamper, elleve fra start, seks scoringer og fire målgivende.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
Tidligere i vinter uttalte spissen til TV 2 at han ønsker å være med i kampen om toppscorertittelen.
Det er en litt mer reservert Udahl som møter Discovery kun dager før sesongen sparkes i gang.
– Ambisjoner og ambisjoner… Jeg vil alltid ha ambisjoner om å score mest mulig mål, og så kan man jo se hvor realistisk alt dette er, men det er viktig å ha en høy målsetting å jobbe etter. Det er ikke krise om man ikke når den, men per nå er jeg nummer to i køen, forteller 25-åringen.

Tror det er jevnere om spissplassen

For de færreste vil nok holde Henrik Udahl som favoritt til å toppe toppscorerlisten etter 30 Eliteserie-kamper. I Dag-Eilev Fagermo sin 4-3-3-formasjon skal Askim-gutten konkurrere om den enslige spissplassen med Vidar Örn Kjartansson.
– Vidar har scoret mål i det siste, så jeg må bare steppe opp selv, ta opp handsken og vise at jeg kan bidra med mål jeg også. Det er en luksus dersom vi kan få to spisser som scorer mål. Det var litt mangelvare i fjor. Hvis vi har to spisser som kan levere mål, så kan vi være med å kjempe om mye bra, sier Udahl om duellen.
I fjor fikk Udahl stort sett muligheten da «Ørnen» var skadet. I oppkjøringen har 25-åringen nok en gang måtte ta til takke med å være et andrevalg.
– Jeg vil ikke være et andrevalg for evig, slår spissen fast, men Udahl har troen på at det venter mer spilletid allerede i år.
–Jeg tror i hvert fall at det er jevnere i år enn i fjor om spissplassen, men til syvende og sist må jeg bare levere selv. Da får man sjansen som førstevalg også. Det er så enkelt. Jeg sitter ikke og syter hvis jeg ikke leverer varene selv. Det er det som er fokus nå, og så får vi se om det holder til en startplass etter hvert.
Artikkelen fortsetter under videoen.

– Forventer et helt annet lag i serieåpningen

Skryter av hverandre

Kjartansson har en stor profil på Valle. I tillegg har han levert varene i treningskampene gjennom vinteren, og virker å være på en helt annen plass før årets sesong.
– Nå er Vidar et stort navn å skulle spille ut av laget. Hvis jeg klarer det, så har jeg virkelig vist at jeg har et nivå inne som kommer til å score mål. Jeg kommer ikke til å ta han ut uten at jeg har et viss nivå selv også. Hvis jeg kommer opp på den hylla der, noe jeg håper jeg skal gjøre hvert øyeblikk, så er jeg ordentlig rustet til å levere med en gang, påpeker 25-åringen.
I 2020 ble Henrik Udahl toppscorer i OBOS-ligaen for Åsane. Spissen endte med 19 nettkjenninger på nest øverste nivå.
Vidar Örn Kjartansson er glad for at spissen han konkurrerer mot er på et såpass høyt nivå som Udahl er.
– Han er en god spiller. Jeg tror han fortsatt kan forbedre seg, for han har ikke spilt så mye i Eliteserien. Jeg har mer erfaring. Jeg er vant til at det er gode spillere på benken overalt der jeg har spilt. Det er helt vanlig i et godt lag. Du må ha gode spillere for jeg kan bli skadet eller spille dårlig, og da må du ha et godt alternativ på topp, sier den islandske måljegeren.
LES OGSÅ: Revansjelysten VIF-stjerne: – Forrige sesong var tragisk
Til tross for at Udahl har satt seg hårete mål før 2022-sesongen, tenker ikke Kjartansson nevneverdig mye over konkurransen rundt spissplassen.
– Jeg fokuserer på meg selv og tenker ikke på det i det hele tatt, men det er et tegn på en bra klubb at du har minst to gode spillere i hver posisjon.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Kjartansson: – Vil score tosifret så raskt som mulig

Interesse fra Glimt

Til tross for begrenset med spilletid i fjor, er det likevel andre klubber som har fått øynene opp for 25-åringen.
I januar bekreftet daværende sportssjef i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, overfor Nettavisen at regjerende seriemester Bodø/Glimt hadde forhørt seg om VIF-spissen.
– Hva tenker man om det? Det er et vanskelig spørsmål, men det viser at det er noe som har blitt gjort riktig og at det ikke er den andre veien det går. Det er gode klubber som liker det jeg har gjort og liker det jeg har fått til. Jeg er kanskje ikke den spilleren som stikker meg ut mest i alt som skjer utenom det å score mål, så at de har sett at det er et potensial i meg, det tar jeg til meg og bruker for alt det er verdt, meddeler 25-åringen om interessen fra Nord-Norge.
Bodø/Glimt er kjent for å skape målgarantister av stort sett alle spisser som ikler seg den gule drakten.
– Jeg tror ikke de er så misfornøyd med at det gikk som det gikk. De er videre i Europa og Espejord leverte, så jeg tror ikke de er så bitre nå, sier Udahl med et lurt smil, som ikke har interessert seg altfor mye om skriveriene i norsk presse.
– Jeg har egentlig vært skjermet for det der og jeg har egentlig hatt fokus på å levere i de treningskampene jeg fikk spille på den tiden der. Det er ikke så mye mer å si, egentlig.
Artikkelen fortsetter under videoen.

– Forventer et helt annet lag i serieåpningen

Håper på en langt bedre sesong

Uavhengig av interessen fra Bodø/Glimt skal Udahl nok et år spille i kongeblått. Nå handler det om å revansjere et fjorår som var langt under pari.
– Det er ingen som spiller på det laget her som ikke har lyst til å vinne kamper og samle poeng. Hver og en av de som sitter der inne har lyst til å vinne hver eneste kamp. Vi vet at vi har kvaliteten til å gjøre det også, så handler det om å få det ut og kjøre over alt som kommer hit, sier Udahl
Vålerenga-spissen har store planer for hva han selv ønsker å oppnå i hovedstaden.
– Mine personlige ambisjoner er å få til noe her. Det tror jeg gjelder flere som sitter her inne også. Du kan ikke spille for Vålerenga uten å ha ambisjoner vinne ting, så får vi se hvilket nivå vi er på når det virkelig drar seg til.
I fjor kom Vålerenga på en skuffende 7. plass, noe som la en tydelig demper på Vålerenga-troppen ved sesongslutt.
– Det var ikke en eneste spiller som var fornøyd i garderoben etter siste seriekamp i fjor. Vi skjemte oss litt over det, slikket vi sårene våre i jula og kom tilbake med ny giv. Alle som sitter her inne vet at vi har kvalitet som er langt bedre enn 7. plass. Og så handler det om å få det ut på banen. Det er det vi jobber med nå, forteller Henrik Udahl.
Nå er det en revansjelysten gjeng som åpner sesongen borte mot Molde lørdag kveld.
– Jeg tror det er mange i garderoben som føler at de ikke fikk ut sitt ytterste i fjor og ikke var fornøyd med egen innsats, så det er mange som er revansjelystne på å få ut det alle vet de har inne. Vi hopper rett i det med både Molde og Bodø/Glimt borte, så vi får se hvordan vi står mot nummer én og to fra fjoråret. Kommer vi ut av det med poeng, så kan dette bli veldig bra, forteller Vålerenga-spissen.
Sett denne?

Drillet i ny rolle: – Det kan bli veldig bra

Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49