Populære sporter
All sport
Vis alt

Revansjelysten Vidar Örn Kjartansson: – Forrige sesong var tragisk

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 02/04/2022 klokken 00:52 GMT+2

Vidar Örn Kjartansson hadde et trøblete 2021. Nå sikter den islandske måljegeren mot et langt bedre år med en ny Eliteserie-sesong like rundt hjørnet.

Kjartansson: – Vil score tosifret så raskt som mulig

  • Nå starter Eliteserien igjen! Se Molde - Vålerenga lørdag 2. april kl. 18.00 på discovery+og MAX
INTILITY (Discovery):
– Jeg ser veldig fram til det. Sola skinner, vi har hatt noen treningskamper, og jeg tror både jeg og laget er klar for en ny sesong.
Det sier Vidar Örn Kjartansson til Discovery, kun dager før sesongen braker i gang på lørdag.
Intility bader i sol med Eliteserien rett rundt neste sving. Fjorårets mørke skyer har forlatt hovedstadsklubben i Oslo øst.
Vålerenga endte på en skuffende 7. plass i 2021, og heller ikke for den islandske storscoreren ble det på noen som helst måte en jubelsesong. 32-åringen endte med fattige fem nettkjenninger på 18 kamper.
– Den forrige sesongen var tragisk for min egen del. Det var flere skader og mange andre ting - mange dårlige ting. Jeg var heller ikke godt nok trent, er spissens brutale dom.
Se hele intervjuet med Kjartansson i toppen av saken.
Skadesmeller, samlivsbrudd og lav motivasjon preget et nærmest helsvart 2021 for Vålerengas kulthelt.
– Jeg vil bare komme tilbake og vise meg selv at forrige sesong var et «uhell», forteller «ørnen», som nå har planer om å reise seg fra asken som en fugl føniks i 2022.
– Kanskje var jeg ikke like motivert forrige sesong som det jeg er nå. Jeg tror at så lenge du spiller med et smil om munnen, vil ting bli bedre og målene vil komme.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Gleder seg til Molde-gjensyn: – Blir gøy å få prøve seg skikkelig med en gang

Bøttet inn i treningskampene

Varsellampene blinket tidlig rundt Vidar Örn Kjartansson forrige sesong. I fjorårets oppkjøring fant ikke den islandske spissen veien til nettmaskene én gang. I år har teften foran motstanderens mål vært en helt annen.
Etter å ha gått målløs i de tre første treningskampene, har 32-åringen scoret i fem av de seks siste før seriestart.
Sammen med Osame Sahraoui, har Kjartansson stått bak ni av 14 VIF-scoringer i oppkjøringen. Det gleder trener Dag-Eilev Fagermo.
– Det er ekstremt viktig at vi har spisser som scorer mål. Det kjennetegner alle lag som er i toppen. I tillegg ser det ut som Osame har knekt koden i vinter. Han har vært syk de siste to treningskampene, men før det leverte han mål og målpoeng i stort sett alle treningskampene. Det er viktig at både Vidar, Osame og flere andre melder seg på der.
Til tross for en svak fjorårssesong, mener rekkekamerat Amor Layouni at det vel så mye var resten av laget sin skyld for at midtspissen ikke leverte måltall etter egen standard.
– Vidar har alltid vært «sharp» og alltid vært en veldig god avslutter. Vi må bare servere han ballen litt bedre, så kommer han til å gjøre mange, mange mål, sier lynvingen.
Hør hva Layouni har å si før sesongen braker i gang (artikkelen fortsetter under videoen):
picture

Drillet i ny rolle: – Det kan bli veldig bra

Vraket fra landslaget

Den siste uken har Islands landslag spilt privatlandskamper mot Finland og Spania. Landslagssjef Arnar Viðarsson fant ikke plass til Vålerenga-spissen i troppen, men Kjartansson lar seg ikke stresse av vrakingen.
– Ikke egentlig. Ikke nå, i alle fall. Akkurat nå er det bare privatlandskamper, men det er annerledes i sommer. Da er det noen kamper i Nations League. Nå har jeg kun konsentrert meg om å være klar til den første kampen mot Molde. Jeg har ikke brydd meg om noe annet.
Islendingen forventer å være tilbake i en ellers ung islandsk tropp dersom han leverer gjennom vårsesongen.
– Det er en ny generasjon med spillere som kommer opp nå. Hvis jeg er midt i sesongen, bøtter inn mål og ikke blir tatt ut i troppen ville jeg ha tenkt på det, men det gjør jeg ikke nå.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ser frem til Fagermo-samarbeid: – Perfekt

Vil raskt opp i tosifret

Etter en oppkjøring som gir grunnlag til optimisme hos VIF-supporterne, har hovedpersonen selv planer om å åpne sesongen med et smell.
– Fram til sommeren har vi ti til 15 kamper. Jeg vil prøve å score i hver kamp og nå tosifret antall scoringer så raskt som mulig.
– Laget må spille bra og vi må starte bra. Det er mange faktorer. Jeg må bare prøve å komme i gang så fort som mulig, så får vi ta det derfra, fortsetter Kjartansson.
Sett denne?
picture

Fagermo om Jonsson: – Gjenstår å se om det blir krasj

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame