• Få med deg Botheim og Bodø/Glimt i aksjon hjemme mot Haugesund klokken 18.00 torsdag på discovery+. Sikre deg tilgang her!
Erik Botheim (21) har blitt sett på som et ungt talent i mange år, og opp gjennom har nok flere sittet og lurt på når gjennombruddet skulle komme. I hverken Rosenborg eller Stabæk ble spissen særlig lagt merke til, og det virker som om at det var Bodø/Glimt som måtte til for å knekke «Botheim-koden».
– Botheim har måttet bruke litt tid på å forstå hva som skal til for at han skal få ut potensialet sitt. Vi har måttet forklart han forskjellen fra ord til handling. Det handler om beinhardt arbeid, ikke nødvendigvis å si de rette tingene, sa Bodø/Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen til Discovery etter mandagens kamp.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– Hvordan har dere nådd gjennom til han, og fått han til å forstå?
– Jeg tror vi har en kultur hos oss, og vi har en del bjellesauer. Han har kommet ydmykt inn, og ønsker å bidra og bli bedre. Gruppa har tatt han imot på en fantastisk måte. Ulrik, Patrick, Lode og Brede driver Botheim videre, svarte Knutsen.
(Saken fortsetter under videoen).

Bodø/Glimts nye «løk» med pangstart: – Har begynt å forstå hva som skal til

– Enorm energi fra dag èn

Oslo-gutten har allerede scoret fire mål i Eliteserien i år, ett i hver kamp. Mandag ble han matchvinner da Glimt slo Brann 2-1 i Bergen.
– Det er ikke tilfeldig. Botheim har kommet inn med enorm energi fra dag èn. Det er godt at han får uttelling for den harde jobben han har lagt ned, sa medspiller Patrick Berg til Discovery etter kampen.
Botheim nevnte etter kamsplutt at han får lov til å være seg selv i Bodø, på tross av at han selv mener han kan være «løk i hodet» noen ganger.
– Han får lov til å være seg selv 100%, og har kommet til en trygg og fin spillergruppe som støtter han hele veien. Vi har fokus på å bygge selvfølelse og trygghet, og det tror jeg lønner seg når man skal være en prestasjonsgruppe. Hvis man går rundt og er usikker, så klarer man ikke å prestere så godt som man kan, fortalte Berg videre.
Se Botheims intervju etter seieren i Bergen. Saken fortsetter under videoen.

Erik Botheim: – Dette er et sinnssykt kick! Det koker nå

– Jobber knallhardt

Botheim brukte anledningen til å nevne at han har lært mye om tålmodighet i boks fra tidligere Glimt-spiller og nå trener, Aasmund Bjørkan.
– Tidligere har Botheim hatt tendens til å bli dratt mot ball, så det har vi har jobbet med det. Også posisjoneringene hans ved han må stole på at medspillere klarer å skape utfordringer for våre motstandere. Men han har fortsatt masse igjen å jobbe med og det tror jeg han er veldig oppmerksom på selv. Det er veldig artig å se den utviklingen han har hatt og han jobber knallhardt, sier Aasmund når Discovery prater med han i forkant av torsdagens kamp mot Haugesund på Aspmyra.
Det Bjørkan mener spissen fortsatt må jobbe med er presspillet og det å bli en sterkere targetspiss.
– Hvordan knekte dere «Botheim-koden»?
– Botheim har jo alltid hatt potensiale, men det handler mye om medspillerne hans – og det er jo en ting som kanskje har kjennetegnet Glimt i alle år. Det er klart at når du er spiss og har et så godt lag i ryggen, så er sjansen for at du kommer i gunstige situasjoner til stede. Rosenborg har en annen type angrepsspillere, og vil ofte være mer etablerte, svarer Glimts sportslige leder, før han fortsetter:
– Vi har utviklet våre og hjulpet dem til å ta de stegene. Vi har tydelige knagger i angrepsspillet vårt, så det kan jo gjøre det enklere og kanskje spesielt for dem i en utivklingsfase.

Motgang

Botheim dro fra moderklubben Lyn i 2017 for å nå nye høyder i RBK. I 2020 var han på utlån hos Stabæk, før han så dro til Bodø/Glimt i 2021.
Aasmund mener spissen fortjener skryt for måten han har kommet inn i Glimt-laget.
– Han sier han får være seg selv hos oss, men er enkelt å la folk være seg selv når de gir 100 prosent hver dag. Det er veldig enkelt å si at man skal gi 100 prosent, men ikke like enkelt å gjøre det hver eneste dag. Alle vil si de trener jævla godt, men det betyr nødvendigvis ikke det. Botheim jobber godt, og han har tatt noen veldig fine steg. Han har møtt mye motgang, og det er ingenting som er gratis for han, avslutter Bjørkan.
Neste kamp for bodøværingene er hjemme på Aspmyra Stadion torsdag, hvor Haugesund FK står på motsatt halvdel.

Glimt-treneren mener denne samlingen var nøkkelen til seier

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49