• Eliteserie-runden oppsummeres i Fotballrunden fra klokken 22:00 på Eurosport Norge og discovery+. Sikre deg tilgang her!
Brann - Bodø/Glimt 1-2
Bodø/Glimt fortsetter å gjørde livet surt for de aller fleste motstanderne denne sesongen, og surt ble nok til enda surerer for Kåre Ingebrigtsen og Brann mandag kveld. Med 1-2 på Brann stadion, står de rødkledde nå med null poeng og fem strake tap.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Dette er første gang i historien at Brann taper sesongens første fem kamper på øverste nivå. Sist gang bergenserne tapte fem kamper på rad var i 2014.

Klar beskjed fra ekspertene: – Han må med i Ståle Solbakkens tropp

Etterlyste mer i pausen

– Jeg håper vi ser et mer fremoverrettet Bodø/Glimt i den andre omgangen, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery i pausen på Brann stadion.
For nordlendingene var ikke nevneverdig påkoblet i den første omgangen i Bergen. Etter å vært det beste laget på Aspmyra i 2-2-kampen mot Rosenborg, kom Kjetil Knutsens mannskap til Bergen som favoritter. For mens Glimt har til gode å tape en kamp i 2021-sesongen, venter Kåre Ingebrigtsen fortsatt på sin første seier som Brann-trener denne sesongen.
Den første omgangen var svært underholdende for den nøytrale seer, men ingen av lagene maktet å finne nettmaskene de første 45. Det skulle ikke stå på sjansene, for både Håkon Opdal og Nikita Haykin hadde ballen på hanskene en rekke ganger gjennom omgangen. Særlig veteran Opdal vartet opp med en mesterredning på en heading fra Ulrik Saltnes.

Erik Botheim: – Dette er et sinnssykt kick! Det koker nå

– Et sinnssykt kick

Kjetil Knutsen fikk se et mer fremoverlent Glimt-lag i den andre omgangen, og etter 67 minutter spilt lå ballen i nettet bak en forfjamset Håkon Opdal. Den ellers habile sisteskansen fikk ballen mer eller mindre rett på seg, men fikk ikke kontroll, og avslutningen fra Patrick Berg havnet til slutt over streken og i mål.
Til tross for at Bamba utliknet ti minutter før slutt, var det nok en gang Erik Botheim som skulle spille førstefiolin for de helgule. Med nok en scoring har Botheim nå fire mål på de fire første kampene. Sist gang en spiller klarte den bragden var Sigurd Rushfeldt for Tromsø i 2009.
– Nå er jeg helt i hundre, så ikke still så veldig juicy spørsmål. Jeg vet ikke helt hva som kommer ut her nå, sa en mildt sagt adrenalinfylt Erik Botheim til Discovery etter pausen.
– Dette er et sinnssykt kick! Det koker nå, la han til.
Samtidig trakk Glimts toppscorer fram arbeidet han har lagt ned sammen med Aasmund Bjørkan.
– Jeg har snakket mye med Aasmund om å være tålmodig, og det betaler seg i dag. Jeg er jo dødelig effektiv om dagen, men nå gjelder det å være ydmyk. Jeg trives veldig godt i Bodø, og spillergruppa har tatt med i mot på en veldig bra måte. Det er en sinnsyk sult i laget som er helt vanvittig.
– Det er ikke tilfeldig at han avgjør, han får lov til å være seg selv hundre prosent, og det er godt å se han får det til, sa Glimt-kaptein Patrick Berg til Discovery etter kampslutt. .
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59