For ti dager siden varslet Brann i en pressemelding at Kåre Ingebrigtsen ønsket å gjøre endringer i trenerteamet. Videre skrev de at de ønsket at Brann-assistent Robert Hauge skulle få en ny rolle i klubben.
– Jeg fikk beskjed av Kåre tidligere i dag. Det var overraskende og vondt, sa Hauge til Eurosport.no den gang
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
I et intervju med Bergens Tidende går han nå hardt ut mot Brann-ledelsen på grunn av saksgangen. Han er ikke interessert i å få andre arbeidsoppgaver og krever sluttpakke.

– Som lyn fra klar himmel

I intervjuet går Hauge nærmere inn på hvordan han fikk beskjeden om at han ikke var ønsket som assistent lenger. Han skal ha fått en tekstmelding av Ingebrigtsen som ba han om et møte på Brann Stadion i 10-tiden.
Han skal ikke ha fått noe svar om hva det gjaldt. Derfor hadde han heller ikke med seg noe juridisk bistand.
– Kåre sa i møtet at han ønsket å gjøre endringer i trenerteamet. Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg opplevde at jeg ikke lenger var ønsket i rollen. Det opplevdes som en sparking med tanke på min stillingsoppgave, sier Hauge til BT.
Saken fortsetter under videoen.

Eksperten tror på Viking-medalje om de får inn disse spillertypene

– Brutalt

Hauge reagerer på at det var Ingebrigtsen som ga han den beskjeden, ikke sportssjef Rune Soltvedt, Hauges overordnede.
Han mener saksgangen har vært «sterkt klanderverdig», og ønsker seg en sluttpakke som kompensasjon for resten av kontraktstiden. Han har en kontrakt med Brann ut 2022.
– Jeg hadde ventet at ledelsen ved Vibeke (Johannesen, daglig leder) og Rune (Soltvedt, sportssjef) hadde tatt et mye større ansvar. Det oppleves som brutalt, sier Hauge til BT.

– En sak mellom Brann og Hauge

Eurosport.no møtte sportssjef Rune Soltvedt og Brann-trener Kåre Ingebrigtsen torsdag, men de ønsket å si minimalt om saken.
– Jeg har ikke noe annen kommentar enn at vi ønsker Robert med oss videre i klubben, og vi håper å finne en løsning på det, sier Soltvedt til Eurosport.no.
Daglig leder Vibeke Johannesen skriver imidlertid følgende i en uttalelse til Eurosport.no:
«Du forstår sikkert at det ikke er så mye vi kan si eksternt i en slik situasjon. Dette er en sak mellom SK Brann som arbeidsgiver og Robert Hauge. Robert er ansatt i klubben og som tidligere er han ønsket med videre. Vi ønsker i tillegg å forsterke trenerteamet for å oppnå våre ambisjoner som klubb, samtidig som Hauges arbeidsoppgaver består. Vi ønsker ikke å kommentere dette ytterligere nå», skriver Johannesen i en SMS.
Ingebrigtsen sier til Eurosport.no at han håper å få på plass en ny assistent så fort som mulig.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21