Populære sporter
All sport
Vis alt

Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig

Oppdatert 06/11/2021 klokken 12:50 GMT+1

Forrige torsdag handlet lite om lissepasninger, finspill og tiki-taka på Stadion. Brann - Viking lignet tidvis mer på en vannpolo-kamp enn en Eliteserie-kamp i fotball. Lørdag kveld kommer Rosenborg på besøk til Bergen, og heller ikke nå er værgudene på lag med de to lagene.

Det bøttet ned under Eliteserie-oppgjøret mellom Viking og Brann forrige torsdag.

Foto: NTB

  • Lad opp til Brann - Rosenborg på discovery+ og TVNorge fra kl. 17:00
BERGEN (Discovery):
Det er bokstavelig talt stille før stormen i Bergen.
For ikke bare lader Brann-leiren opp til en svært viktig hjemmekamp i Eliteserien, som kan bli avgjørende for om Eirik Hornelands menn spiller Eliteserie-fotball i 2022, det er også ventet et voldsomt uvær over Vestlandets største by de neste 12 timene.
Fra kampstart klokken 17:00 og fram til lagene går av matten etter 90 minutter er det ventet 2,7 - 6,3 millimeter regn, i tillegg til at det skal regne jevnt og trutt i timene før kampstart, ifølge yr.no. Det skal også blåse laber bris med vind opp mot 12 m/s.
Brann-stopper Fredrik Pallesen Knudsen hadde ikke sjekket værmeldingen før han snakket med Discovery i forkant av lørdagens storkamp.
– Er det regn igjen?, spør han og bryter ut i latter.
– Da er det ikke så mye annet å gjøre enn å ta på seg støvler og begynne å løpe, for det blir nok ganske vått under kampen vil jeg tro. Banen er vel ikke akkurat perfekt, men den som vil det best tar det nok, så vi skal prøve å få det til i morgen, sier Pallesen Knudsen videre.
Sett intervjuet med Pallesen Knudsen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Blir satt ut av værmeldingen: – Er det regn igjen?

– Må se nøye på forholdene

For det er nok nettopp gressmatten som helt sikkert kommer til å bli diskutert, både før, under og etter kampen mellom Brann og Rosenborg lørdag. Etter Branns forrige hjemmekamp mot Viking måtte deler av gressmatten byttes ut, inkludert innenfor begge femmeterne.
Nå frykter begge leire for en ny «vannpolo»-kamp.
– Vi ønsker ikke en ny opplevelse som mot Viking. Det var stusselige saker, sier Branns hovedtrener – og tidligere Rosenborg-trener – Eirik Horneland til Discovery.
Til Nidaros forteller både RBK-keeper André Hansen og høyreback Erlend Dahl Reitan at de er skeptiske til forholdene før klassikeren på Stadion. Duoen mener at det må gjøres nøye vurderinger før kampstart.
– Både da og nå står det om tre poeng som kan avgjøre både nedrykk- og medaljekamp. Det står også om arbeidsplasser og masse penger, sier Hansen til lokalavisen.
– Dommerne og Norges Fotballforbund må se nøye på forholdene før kampstart. Dette er tross alt en viktig kamp for begge lag, skyter Dahl Reitan inn.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Heltne Nilsen om en mulig playoff mot faren: – Hadde blitt spesielt

Dra fordel av været

Midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen var ikke med på den famøse kampen mot Viking i slutten av oktober, men er klar til å gå ut i krigen – uansett hva værgudene finner på.
– Vi har ikke råd til å synes synd på oss selv nå. Vi må være forberedt på den oppgaven som kommer, sier han til Discovery.
Det er nok ingen hemmelighet at det regner en god del i Bergen gjennom et kalenderår, og den tidligere FKH-spilleren ser ikke bortfra at Brann kan dra fordel av regnværet.
– Treningsbanen vår er også som en myr, så det burde jo kanskje være en fordel for oss under kamper, men foreløpig har det ikke sett sånn ut, ler «Palle», før han fortsetter:
– Vi skal prøve å dra fordel av været mot Rosenborg.
Sett denne?
picture

Avslørte Rekdal i faktafeil: – Snuoperasjon nesten uten sidestykke

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame