Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokkansettelsen klar: Eirik Horneland blir Brann-assistent

Oppdatert 18/10/2020 klokken 16:05 GMT+2

Den tidligere Rosenborg-treneren blir nå en del av Kåre Ingebrigtsens trenerteam.

Eirik Horneland

Foto: Scanpix

Saken oppdateres.
Søndag presenterte Brann Eirik Horneland som ny assistent i klubben. Horneland har skrevet en kontrakt ut 2022.
Ansettelsen kom som en overraskelse på Fotball-Norge da det ble kjent at Brann jobbet med å hente den tildigere RBK-treneren til Bergen, som assistent under Ingebrigtsen.
– Jeg er veldig glad for å få tilliten, og gleder med veldig til å jobbe med Rune, Kåre og den spillergruppen som sitter i garderoben. Det er store ambisjoner i Brann og det gleder jeg meg til å være en del av å utvikle laget videre, sa Horneland på pressekonferansen.
Ansettelsen offentliggjøres dagen etter at Brann tapte 2-0 borte mot Mjøndalen. Ingebrigtsen har bare vunnet én av åtte kamper etter at han overtok ansvaret for laget, nå skal han samarbeide med Horneland for å snu trenden.
– Når det var mulig, så var det egentlig aldri noen tvil. Det viktigste er at vi er ulik. Det blir noen flotte fighter for hvordan vi skal utvikle oss, sa Kåre Ingebrigtsen om hvorfor valget falt på Horneland.
Den tidligere assistenttreneren, Robert Hauge, ble fjernet mot sin vilje, og har uttrykt sterk misnøye rundt måten han ble gjort oppmerksom på at han ikke lengre var ønsket som assistent.
Trolig er det også derfor der har tatt såpass lang tid å få på plass en avtale med Horneland.

Overtok RBK etter Ingebrigtsen

Da Ingebrigtsen fikk sparken i Rosenborg i juli 2018, var det Rini Coolen som styrte laget ut året, men så var det Horneland som fikk jobben som hovedtrener i klubben permanent før den påfølgende sesongen.
2019 ble imidlertid en skuffelse, og da starten på denne sesongen heller ikke ble som RBK-fansen håpet, var også Horneland ferdig i RBK-sjefsstolen.
Nå skal altså de to tidligere RBK-sjefene samarbeide i Brann, men nå er Horneland Ingebrigtsens assistent.
– Den er spesiell på så mange måter at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Det er mannen som tok over etter at Kåre fikk sparken. Nå skal de to bli en duo i Brann. Det er underholdende og veldig overraskende, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim onsdag, da ryktene om Horneland-ansettelsens begynte å svirre.
Han mener de to trenerne utfyller hverandre, ettersom Ingebrigtsen gjerne er kjent for godt offensivt spill, mens Horneland gjerne har stått for en mer defensiv tilnærming.
– Det er ikke noe tvil om at Brann behøver å stramme opp det defensive. De må opp i intensitet og orke mer. Kåre har hatt relativt kort tid, men dette var problemet til Brann i fjor også, sa Fredheim.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame