Eurosport

Seriestarten utsettes – NFF håper fortsatt på forlenget overgangsvindu

Seriestarten utsettes – NFF håper fortsatt på forlenget overgangsvindu

24/03/2020 18:54Oppdatert 24/03/2020 19:21

Seriestarten for kvinner og menn utsettes ytterligere.

– Nå har myndighetene forlenget smittevernsperioden, og da er det naturlig at vi også gjør det samme, sier konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn til Eurosport.

«En oppstart helgen 23. og 24. mai vil gi mulighet for to runder før Norges planlagte landskamper i juni. Blir det før, vil 16. mai kunne være en flott dag å starte på», skriver forbundet i en pressemelding.

«Forbehold må tas når det gjelder videre tiltak og restriksjoner fra myndighetene, men målet er å starte opp sesongen med publikum tilstede», står det videre.

Avviklingen av årets fotball-NM er blant utfordringene som må løses. Der er allerede en rekke kvalifiseringskamper utsatt.

«Målet er at turneringene skal gjennomføres med normalt antall kamper», skriver NFF.

12. mars meldte forbundet at seriekamper i de øverste fotballdivisjonene for menn og kvinner var utsatt til 15. april på grunn av koronaviruset. Nå er altså perioden der kampaktiviteten er satt på pause forlenget.

Håper på forlenget overgangsvindu

Fisketjønn forteller at de fortsatt håper å få utsettelse på vinduet.

– Status er at vi har sendt to henvendelser til FIFA. Dette er en beslutning de må ta, så vi håper å få svar innen 1. april.

– Har dere ikke fått noe svar?

– Vi har fått svar at de jobber med saken, sier Fisketjønn.

(Eurosport.no/©NTB)

Sett denne?

Video - Dette savner duoen mest fra Viking-tiden

02:49