NEW YORK/OSLO (Eurosport):
– Jeg tror Vålerenga blir et sted mellom tredje- og sjetteplass denne sesongen. De har en god tropp, men ikke toppnivået til de beste. De kan slåss etter Molde og Rosenborg, spår en optimistisk Ronny Deila i et intervju med Eurosport gjort før Eliteserie-starten ble utsatt som følge av koronaviruset.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
I GÅR PÅ 17:00
– He-he, det var hyggelig sagt, sier Dag-Eilev Fagermo og gliser når han hører ordene fra forgjengeren i Vålerenga.
Det betyr i så fall en solid resultatforbedring fra sesongen 2019 da klubben endte på 10. plass. Klubbens beste plassering de siste ni sesongene er en sjetteplass. For ti år siden ble det sølv.

– Fagermo med en helt annen energi

44-åringen fra Porsgrunn mener Fagermo er en meget god ansettelse av Vålerenga. Deila er også tydelig på at arvtageren på Intility trengte et miljøskifte.
– Jeg er veldig glad for at han er trener i Vålerenga. At han kommer etter meg er veldig bra for klubben og ikke minst veldig bra for han. Fagermo trengte noe nytt. Han har vært i Odd i veldig mange år og jeg ser på hele fyren at det en helt annen energi nå enn det var i Odd, sier Deila til Eurosport.
Deila understreker at klubben må ha en porsjon flaks med èn ting i 2020 for at det skal bli suksess. De må unngå at nøkkelspillere blir skadet.
– Fagermo kommer inn med en tydelig stil og jeg mener han har en bra tropp. Men som i alle andre tropper handler det om å holde seg skadefri. Det er en optimistisk atmosfære i klubben. Dag-Eilev har en sterk personlighet som kan skape positivitet, mener Deila.

Svarer på Deilas spådom

Fagermo kjenner seg igjen i det Deila sier.
– Jeg føler jo det selv også. Som jeg har sagt mange ganger nå trengte jeg ny energi etter å ha vært lenge et sted, og Vålerenga har absolutt gitt meg det. Ikke bare på grunn av klubbens potensial og fansen og alle ting rundt, men også spillergruppa. Den er veldig sulten, og har vært veldig sulten på det jeg har kommet inn med. Måten å spille og trene på. Det er jeg veldig fornøyd med. Det har vært en del ting å ta tak i, som jeg har gjort, som har vært viktig – men samtidig har jeg fått veldig «go» for det. Det føles bra.

– Hva med Deilas spådom, vil dere ta steg og havne på mellom sjette- og tredjeplass?
– Ja, det tror jeg, ut fra sånn som jeg kjenner Eliteserien. Jeg kjenner toppen av Eliteserien godt. Molde og Rosenborg bør være sterke, men bak dem er det åpent for mange. Der bør vi kunne melde oss på, mener Fagermo.
Sett denne?

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
20/09/2021 PÅ 13:18