– Vi har alle et felles samfunnsansvar i denne situasjonen. Dette handler om at det blir en likhet for samtlige, og at alle faktisk har et ansvar.
Torsdag ble det altså klart at all toppfotball i Norge utsettes til 15. april, mens 1. runde i Eliteserien ikke sparkes i gang før den første helgen i mai. Frykten for spredning av koronaviruset er grunnen til at NFF ikke ønsker å ta noen sjanser.

– Fornuftig

Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
8 TIMER SIDEN
Glimt-sjef Kjetil Knutsen er klar på at han ikke er veldig overrasket over beslutningen.
– Vi skjønte at noe var på gang i løpet av uken, men vi har ikke visst noe konktret før nå. Vi har væt nødt til å ta det dag for dag, og se an situasjonen fortløpende, forteller han til Eurosport.no.
– Hva synes du om at NFF nå har utsatt Eliteserien?
Jeg tenker at det er fornuftig å utsette seriestarten. Vi vet at serien kommer til å bli avviklet, så nå er det egentlig bare å ta det dag for dag og uke for uke, svarer Knutsen.

Sitter stille i båten

Samtidig som at NFF melder utsettelsen av Eliteserien, skriver de at klubbene også har blitt enige om å gis treningsfri over helgen.
– Det er ikke så mye mer å gjøre enn å være lojale til dette vedtaket og sitte stille i båten over helgen. Spillerne har fått individuelt opplegg.
Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt skulle opprinnelig møte både Tromsø og Brann i løpet av mars. Nå er kampene avlyst, og det blir dermed lite kamptrening på de helgule framover.
– Det er en utfordring med lite kamptrening, men vi skal komme godt ut av dette. Vi må reflektere over hva som er riktig for oss å gjøre, samtidig som at vi må gjøre alt i vår makt for å unngå å få smittetilfeller i gruppen vår, forklarer han.

Unngår tomme tribuner

Et av alternativene som kunne ha vært aktuelt i Eliteserien var å spille for tomme tribuner. Det er Knutsen glad for at ikke skjer.
– Det hadde fått enorme økonomiske konsekvenser for flere av klubbene i Eliteserien. Nå hadde vi heldigvis et godt økonomisk år i 2019, men de klubbene som sliter med likviditet hadde tomme tribuner vært katastrofe. Så nå håper vi alle at serien går som normalt fra og med mai, sier Glimt-treneren.
– Hadde noe lignende skjedd i fjor, hadde vi virkelig slitt, legger han til.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25