INTILITY ARENA
Foreløpig har fjorårets bronsevinnere forholdt seg relativt rolige på overgangsfronten, med kun Amor Layouni og Henrik Udahl inn portene på Intility Arena. Men spillerjakten er ikke over, og sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har travle dager på Valle når vi passerer halvveis i overgangsvinduet.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
– Aktivitetsnivået er høyt, som vanlig. Jeg registrerte at Rune Soltvedt sa da han slutta i Brann at det er altoppslukende, og det støtter jeg.
Det sier harstadværingen til Eurosport.no mens vi overværer en relativt lett Vålerenga-økt i gråværet på Oslo øst. Det nærmer seg en liten vinterferie for spillerne, fra torsdag og ut uka, men Ingebrigtsen kan ikke ta fri.
Sportssjefen har vært på jakt etter en anvendelig midtbanespiller til å forsterke en lagdel som har mistet enormt med rutine i Matthías Vilhjálmsson, Magnus Lekven, Bård Finne og Herolind Shala i løpet av vinteren.
At stortalentet Odin Thiago Holm må belage seg på et halvt års skadeavbrekk, hjelper ikke på en noe tynn, og så definitivt ung, midtbane.

Legger «Armani vs Cubus-gate» dødt

For selv om VIF har en klokkeklar strategi om å fylle på med unggutter, er Ingebrigtsen enig i at Thiago Holms fravær gjør at det er et hull i troppen per dags dato.
Likevel står han og trener Dag-Eilev Fagermo stødig i den risikoen det innebærer å ikke erstatte spillere som til sammen har et firesifret antall kamper på toppnivå bak seg.
– Ja. Hvis du skal videreutvikle laget må du noen ganger ta de grepene. Samtidig som vi ser etter muligheten til å forsterke laget fortsatt, og det er vel ikke utenkelig at det ikke blir en 02-03-modell, men en som har runda 20-tallet og har litt erfaring. Det er et kriterie på den eller de som skal inn, sier han.
Vålerenga har vært koblet til flere midtbanespillere den siste tiden, deriblant Odds Vebjørn Hoff og Moldes Tobias Christensen. Noe som har nådd offentligheten.
Sagaen om førstnevnte har endt med en aldri så liten «ordkrig» i mediene mellom Dag-Eilev Fagermo og Odd-sjef Einar Håndlykken. Den overgangen er nå lagt død, da partene står langt fra hverandre i verdivurderingen av 25-åringen.
– Hva er status på Armani vs Cubus-gate?
– Haha, det der var ganske god humor, det. Status er at Odd ikke er noe interessert i å selge han. Sist vi snakka om et kjøp var det veldig stor avstand, sier Ingebrigtsen.

Molde åpne om Christensen-interessen

Dermed tyder mye på at fokuset er rettet mot Moldes stortalent Tobias Christensen, som VG omtalte mandag. At enda en potensiell overgang når avisspaltene før de er i boks, overrasker Ingebrigtsen.
– Ja, det er litt spesielt. I høst var vi nemlig veldig gode på det (å holde overgangssaker hemmelig, red.anm). Så jeg vet ikke hvor det kommer fra, men for Tobias sin del så jeg at Ole-Erik Stavrum (Molde-direktør) hadde uttalt seg, sier Ingebrigtsen.
– At det lekker informasjon, er det overraskende for deg?
– Jeg syns det er litt rart. Vi har blitt satt i sammenheng med alle kanter og spisser som finnes hele vinteren egentlig. Foreløpig er vi på et diskutere-nivå om Tobias, vil jeg si. Du må nesten spørre Ole-Erik om hva som er vanlig hos dem, men vi syns i alle fall at han er såpass spennende og god at vi har sagt i fra til Molde om det. Vi prøver å få dialogen opp og gå, forklarer han.

Bekrefter at VIF har ønsket Christensen lenge

At Molde-direktøren har uttalt seg, gjør det lettere også for VIF-sjefen å lette på sløret om status for en eventuell overgang til hovedstaden.
– Tobias er en veldig spennende spiller som vet at vi var veldig interessert i ham da han gikk til Molde. Vi gjorde et forsøk da også. Så har vi selvfølgelig fulgt med han siden det. Han er god. Vi har lagt merke til at det kanskje har stått litt stille for han, så det er spennende om vi kan finne ut om det kan være noen muligheter. Det er vel så langt vi har kommet.
– Christensen har for det meste spilt i tierrollen i Molde. Hvordan ser dere ham i Fagermos system, som kant eller indreløper?
– Nå har ikke vi en tier her, men begge indreløperne våre beveger seg mye i det samme rommet. Ferdighetsmessig så vil han antakeligvis passe til alle de fire rollene du skisserer her.
At Christensen, som er født i år 2000, så vidt har bikket 20 år i september, hindrer ham ikke i å være en erfaren tilvekst, mener Ingebrigtsen.
– Rutine går ikke bare på alder. Han har vel spilt siden han var 16, med fem sesonger på toppnivå så begynner det å hjelpe. Om det løser seg snart vet jeg ikke, det er jo maratonprosjekt mange av disse sakene. Vi må være i mål til 7. april, med seks uker til seriestart så vi har ikke all verdens av tid, svarer han.

Rodwell tilbudt Oslo øst

Dermed blir det helt sikkert hektiske uker også framover. I Vålerengas egen podcast, «Enga på pod», var Ingebrigtsen gjest sist uke. Der sier han til programleder Tina Wulf at det er en travel periode de er inne i og at han ikke har kapasitet til å svare på alle telefonoppringningene fra ukjente, utenlandske numre.
Noen henvendelser er morsommere enn andre. Blant annet forteller Ingebrigtsen om et framstøt på å få den tidligere Everton- og Manchester City-spilleren Jack Rodwell for en tid tilbake.
– Det var et mellomselskap i Danmark som la frem saken som om at lønn ikke var noe problem. Det var behov for å få spilt noen andre kamper enn U23 i England, for å få han opp i takt igjen og få vist han frem. Han var jo et kjempetalent, men det var et luftslott, ler Ingebrigtsen.
Rodwells karriere har stagnert kraftig grunnet skader og nedrykk med Sunderland til League One. Nå er han tilbake på en ettårskontrakt i Sheffield United, der han ikke har spilt siden juli.

Blir ikke gammel i Vålerenga

Det hektiske livet som sportssjef, tidligere altså beskrevet som «altoppslukende» av Branns Rune Soltvedt, er noe Ingebrigtsen har tenkt en del på siden Soltvedts exit ble kjent mandag.
– Jeg tenker at for han og andre som står i det i sånne klubber, så kan det være lurt med rotasjon på sånne stillinger. Om det skal være hvert fjerde, hvert sjette eller åttende år vet ikke jeg, men nye øyne og ny energi inn tror jeg er viktig.
– Soltvedt holdt ut i seks år i Brann, du har vært i Vålerenga i fire nå. Insinuerer du at du ikke har hundre år igjen i klubben?
– I så fall blir det ny pers i Vålerenga. Jeg tror han som har vært lengst i den klubben her hadde halvannet år i jobben. NTF viste oss en oversikt på en sportssjefsamling over hvem som var lengstsittende rundt omkring, og det var Truls Håkonsen i ett og et halvt år, hvis det var riktig da. Jeg er litt på tynn is her nå om det er riktig, men jeg merka meg tallet, for jeg har jo gått forbi på tid, beskriver han.
– Jeg blir ikke gammel her, for da mister jeg håret, det begynner å bli gråere nå, så jeg må klippe meg kortere og kortere. Men jeg får holde ut en stund til, avslutter mannen som håper å styre Vålerenga til sitt første seriegull på 16 år denne sesongen.
Sett denne?

Stusser over uavklart Gauseth-situasjon: – Jeg er overrasket

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25