Vålerenga har hatt en solid opprydding på midtbanen sin etter fjorårssesongen. Ut har en rekke erfarne og profilerte spillere gått, deriblant Herolid Shala og Magnus Lekven, men foreløpig er de kun erstattet av unggutter i egne rekker.
Både 2003-fødte Mathias Johnsrud Emilsen og 2004-modellen Magnus Bech Riisnæs står nå oppført i klubbens A-stall, mens Brede Sandemoen, som fylte 21 år i slutten av januar, står uten draktnummer i klubbens oversikt som ble presentert for kort tid siden.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
Nå tyder mye på at unggutten, som har vært en del av Vålerenga i fem års tid og i følge Transfermarkt har to år igjen av kontrakten med klubben, er på vei vekk fra 2020s bronsevinnere i Eliteserien.
Hele fjorårssesongen var midtbanespilleren utlånt til Strømmen, der han noterte seg for 20 kamper, derav 12 fra start.
– Om Brede har det vært masse interesse fra OBOS. Der har det vært interesse fra hele Østlandet så og si, pluss Åsane. Han spilte seg inn i det Strømmen-laget i fjor sommer og hadde et par mål og assists på en femkampers periode, så fikk han seg en skade som holdt ham ute og så kom han ikke helt inn i laget igjen, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport.
– Vurderer dere dithen at tiden er inne for å slippe ham videre, selv om han er under kontrakt?
– Ja, la gå eller lån, som vi har gjort med Aron Dønnum, Christian Borchgrevink, Sakarias Opsahl og de gutta der. Eller som Henrik Udahl, ut en runde og så tilbake hit.
Ingebrigtsen vedgår likevel at utsiktene for førstelagsspill er begrenset for hardt satsende VIF.
– Han har gått litt ned i prioriteringsrekkefølgen. Det er tøff konkurranse og veien frem til hans primærposisjon som indreløper er ganske lang. Hvis vi som klubb skal være med å utvikle ham videre, må vi enten få ham til et sted der vi tror han får spille på lån, eller så må vi være villige til å slippe ham videre og så følge han opp. Det kommer så mange opp her hele tida at vi er nødt til å være med på å finne en vei for dem, forklarer Ingebrigtsen.
Etter det Eurosport har grunn til å tro, skal Strømmen og Åsane være blant de heteste alternativene, med Raufoss som en liten joker i kulissene.
Vålerenga har vært koblet til flere midtbanespillere den siste tiden, deriblant Odds Vebjørn Hoff og Moldes Tobias Christensen, og skal ha på plass en anvendelig spiller før overgangsvinduet stenger i april.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25