Nysigneringen sikret tre nye poeng til Odd: – Han viser de kvalitetene han har

Oppdatert 03/08/2020 klokken 08:16 GMT+2

To minutter på overtid sikret Kasper Lunding Odd seieren borte mot Viking i Eliteserien søndag. Kampen endte 2-1.

Odd

Seieren gir Odd tre viktige poeng og gjør at skiensklubben henger med på øvre del av tabellen.
Det så lenge ut til å bli uavgjort i Stavanger, men på overtid dro danske Kasper Lunding seg inn i sekstenmeteren og skrudde ballen opp i hjørnet. Trener Jan Frode Nordnes var godt fornøyd med nysigneringen Lundings prestasjon.
– Det er fantastisk. Der viser han de kvalitetene han har, sa Nordnes til Eurosport.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Viking - Odd (1-2)

Odd tok ledelsen etter 15 minutters spill. Tobias Lauritsen headet ballen rolig forbi keeper Arild Østbø etter et langt innlegg fra Markus André Kaasa.
– Det var deilig å få scoring i dag, og så kommer det flere framover, det er jeg sikker på, sa Lauritsen til Eurosport etter kampen.
Viking-kaptein Viljar Vevatne utlignet sšfor hjemmelaget etter 61 minutter. På et frispark fra Bytyqi nådde han ballen først og headet ballen i nettet.

Nær drømmestart

Viking var nær ved å få en drømmestart på kampen. Før to minutter var spilt stormet Zymer Bytyqi opp langs venstrekanten og kom seg helt inn i sekstenmeteren. Med høyrefoten klemte han til mot høyre kryss, men keeper Sondre Rossbach fikk fingerspissene på ballen og sendte ballen over mål.
Etter en forrykende start på kampen, roet spillet seg etter Odds scoring og bortelaget så ut til å ha kontroll på Viking.
Etter pausen startet Viking best. Før halvminuttet var spilt kunne Viking utlignet. Hjemmelaget hadde også flere andre gode muligheter i første halvdel av annen omgang.
Til slutt var det altså kaptein Vevatne som tok ansvar og utlignet.
Viking var frampå flere ganger etter scoringen, men det var Odd og Lunding som skulle finne nettmaskene.

Ujevn start

Odd har hatt en ujevn start på sesongen. Etter tap i fde to første kampene, ble det to strake seiere for telemarkingene. Deretter ble det tap for Bodø/Glimt, før det i forrige runde ble målløst mot Haugesund.
Søndagens seier gjør at skiensklubben henger med i øvre del av Eliteserien. De er to poeng bak Vålerenga på tredjeplass.
Viking har fått en tøff start på sesongen. Etter seier mot Sandefjord og uavgjort mot Start så det derimot ut til at de var i formstigning. Etter dagens tap ligger de som nummer 13 på tabellen.
Kristoffer Løkberg var langt fra fornøyd med lagets innsats i slutten av kampen.
– Det er fryktelig surt. Vi må jakte tre poeng på en litt mer kontrollert måte enn det vi gjorde de siste ti minuttene, sa Løkberg.
Allerede onsdag får Viking en stor utfordring da de tar turen til Molde. Odd tar på sin side imot Brann.