Molde - Odd 3-0 (2-0)
Pål Arne «Paco» Johansen mønstret ett offensivt mannskap i onsdagens bortekamp mot Molde. Tre spisser fra start var planen til Odd-treneren.
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
– Vi må skape mer en hva vi gjorde Sarpsborg, og da må vi ha flere spisser på banen, sa Paco til Discovery før kampen.
Men et offensivt Odd-lag hadde ikke mye å stille opp med mot Molde denne onsdags kvelden.
Det var nemlig Molde som sto for offensiv fotball og mål på Aker Stadion.
Et tidlig rødt kort for Odd gjorde det ikke noe enklere, og Molde valset over Pacos menn og vant til slutt 3-0 som fort kunne vært fire eller fem flere mål.
– Dette var artig. Artig med fotball igjen, å spille litt kule og holde Odd nede på 16-meteren hele kampen, det er deilig, sa Emil Breivik som hadde en lekker målgivende på 3-0-målet til Discovery etter kampen.
Magnus Grødem kom inn halvveis ut i andre omgang og han markerte seg med en eneste gang med å putte 3-0.
– Det er deilig å komme inn og å bidra kreativt. Det er derfor jeg er her, og så vet jeg at det blir mer spilletid, så nå må jeg bare fortsette å levere, så kan dette bli veldig bra, sier Grødem.
Erling Moe var også fornøyd med hva hans gutter leverte i dag.
– Jeg synes det er en veldig bra første omgang av oss. Hvor vi dominerer, vi klarer å holde trykket opp mot dem. Andre omgangen blir mer kontrollerene, da Odd blir liggende veldig dypt.
Et skår i gleden for Molde var at Ola Brynhildsen måtte ut med en skade i lysken 15 minutter før full tid.
– Dessverre, det var han jeg skulle ta av. Men så ble det Kaasa i stedet. Litt irriterende det, men sånn er det, sier Moe.
Paco tok tapet med fatning, og erkjente at Molde var kveldens beste lag.
– Jeg synes vi er for dårlige fra start av. Molde får dominere oss der. Vi er gode etter 1-0 og er nærme 1-1, men så kommer straffen, det røde kortet og 2-0. da vble det en helt annen kamp, eller ikke så mye kamp faktisk, sier Odd-treneren.
Se hele intervjuet med Paco under:

Vurderer appell på det røde kortet – dommeren «klink klar» i sin sak

Kontroversiell utvisning

Kampen mistet mye av spenningen da Odd-stopper Odin Bjørtuft ble utvist litt over halvspilt første omgang.
– Det er detaljer selvfølgelig. Men det ser ut som ballen ikke er på vei mot mål. Og det ser ut som han ikke har lyst til å bli truffet av ballen og at han gjør seg mindre, sier Paco til Discovery etter kampen.
Odin Bjørtuft selv innrømmer at det nok er en straffe, men at det røde kortet kan diskuteres.
– Jeg er på vei opp, og da må selvfølgelig bruke armene. Når jeg snur meg så ser jeg skuddet kommer og jeg prøver å trekke armene til meg. Jeg synes det er ganske klart at jeg ikke prøver å ta ballen. Kortet kan kanskje diskuteres, om det er direkte rødt eller gult, men det er straffe det skal jeg innrømme, sier Bjørtuft.
Se hele intervjuet med Bjørtuft i videoen under:

Bjørtuft om rødt og straffe: – Tror du ser at jeg drar armen og albuen til meg

Etter kampen kommer også dommer Svein Oddvar Moen med sin forklaring på situasjonen.
– Han ligger ned og det er et skudd på vei mot mål. Ballen treffer han armen, og den ballen er på vei mot må ergo er det en redning og derfor et rødt kort, forklarer Moen før han fortsetter:
– Han er på vei inn med armen, men fremdeles er det en redning. Det er risikoen med å legge seg i feltet og ballen er i arm og for meg er det klink straffespark og derfor et rødt kort.
Se video av straffesituasjonen under:

Vises ut etter denne situasjonen: – Han var aldri i tvil der, dommer

Ut i hundre

Hjemmelaget gikk rett i strupen på det besøkende Odd-laget og Ola Brynhildsen fikk to enorme sjanser innledningsvis.
Først etter etter løp i bakrom etter en tabbe av Salomon Owusu og noen få minutter senere på hodet fra drøye fire meter.
Men en feberredning fra Wahlstedt holdt buret rent, men bare i noen få minutter.
Etter et kvarters spill løsnet det for Molde. En nydelig tversoverpasning fra Birk Risa fant Martin Linnes innenfor Odds 16-meter. Linnes la den kontrollert tilbake til en mutters alene Magnus Wolff Eikrem som enkelt kunne bredside ballen forbi Wahlstedt i det lengste hjørnet.
Odd hadde sine muligheter å redusere med Abel Stensrud, men en unøyaktig pasning fra Flamur Kastrati og et dårlig timet hodestøt fra Stensrud selv sørget for at stillingen holdt seg på 1-0.
Sjekk feberredningen til Wahlstedt i videoen under:

Sjekk dette tigerspranget: – En klasseredning!

Rødt og straffe

Etter drøye halvtimen skulle Molde øke ledelsen. Et innlegg fra Moldes høyreside går nesten rett i mål, men Wahlstedt for slått ballen ut i feltet. Ballen faller til slutt i beina til tidligere Odd-spiller Markus Kaasa som får skutt. Ballen treffer Odd-stopper Odin Bjørtuft i hendene.
Dommer Svein Oddvar Moen er sikker i sin sak og dømmer straffe og rødt kort til Bjørtuft. Det var andre strake kamp en Odd-stopper ble utvist. Steffen Hagen fikk sitt første røde kort i karrieren i helgens kamp mot Sarpsborg.
På straffen er cupfinalehelt, Sivert Mannsverk, like sikker som på Ullevål og sendte ballen opp i høyre vinkel.
Molde var det dominerende laget i første omgang, og det røde kortet gjorde det vanskelig for Odd å skape noe som helst.
Lagene gikk til pause på stillingen 2-0.
– Det kunne vært fire eller fem null, det har vært sånn med oss i hele år. Vi må klare å drepe den kampen her, for vi har vært kjempe god. Vi har spilt helt fantastisk den omgangen, det beste vi har vært på kjempelenge, var Wolff Eikrems dom over den første omgangen.

Fortsatte dominansen

Andre omgang fortsatte i samme stil som første. Molde styrte spillet og hadde flere muligheter til øke til 3-0, men igjen så var det litt udyktighet som manglet for å få ballen forbi Wahlstedt.
I det 62. andre minuttet ble Wolff Eikrem byttet ut for Magnus Grødem og innbytteren skulle markere seg umiddelbart.
Det hadde ikke gått et minutt en gang når Breivik leverte et absolutt nydelig innlegg med utsiden av høyrefoten. På enden av innlegget er innbytter Grødem som elegant demper ballen på brystet og sender ballen ned i det nærmeste hjørnet.
Molde hadde også en fjerde ball i nettet par minutter senere. Emil Breivik sendte avgårde en rakett som gikk i tverrliggeren og spratt høyt i været. Brynhildsen headet inn ballen i mål, men han sto i en offsideposisjon da skuddet gikk og målet ble annullert.
Saken fortsetter under videoen:

Slo tilbake i gullstriden: – Vi har ikke gitt opp hvis dere tror det

Skår i gleden

Et skår i gleden derimot for Molde på en ellers perfekt aften på Aker stadion, var at en av lagets aller viktigste spillere, Ola Brynhildsen, måtte ute med en lyskeskade etter 77 minutters spill.
Han føyer seg inn i en lang rekke med moldespillere som er ute med skade fra før.
Molde fortsatte å skape sjanser, men klarte ikke å få inn det fjerde målet, selv om de hadde gode muligheter.
Molde vant til slutt 3-0.
– Fullt fortjent seier for Molde. Det kunne fort vært mye mer, sa Discoveryekspert Tor Ole Skullerud etter dommeren blåste i fløyta.
Eliteserien
Spissreserven skal krige seg inn i laget: – Vil ikke være et andrevalg for evig
02/04/2022 PÅ 10:28
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59