• Alt om den dramatiske serieavslutningen i Fotball Direkte på discovery+, søndag fra kl. 15:30!
I løpet av den siste halvtimen i Molde, pådro hele tre spillere seg karantene til den siste kampen hjemme mot Sandefjord. I tur og orden havnet Espen Garnås, Igoh Ogbu og Eskil Edh alle i dommerens bok.
I tillegg forlot Tom Pettersson banen allerede etter 19 minutter, etter å ha gått i samme hodeduell som Ifeanyi Mathew.
Eliteserien
Følges av RBK og Molde – gir klar beskjed om stopperkometen
16/01/2022 PÅ 16:54

Million på spill

Håpet er en sykdomsplaget Tom Pettersson likevel blir klar når det nærmer seg kampstart. I så fall vil han trolig ta plass i midten bak, mellom Vetle Dragsnes og Philip Slørdahl. Lars Ranger tar den ene vingbacken, mens Daniel Gustafsson - om han blir klar - er en het kandidat på den venstre.
– Trenerteamet er tettest på og løser slike ting. Vi skal nok uansett få stilt et slagkraftig mannskap, sier sportssjef Simon Mesfin til Discovery.
– Det er ikke så stor midtstoppermangel at dere må børste støvet av Frode Kippe og be ham lete frem fotballskoene?
– Kippe er godt innkjørt som toppspillerutvikler og hjelper til med å sørge for at våre unge spillere er klare for oppgaven.
Uansett ligger det mye i potten for LSK. Ikke bare har de fortsatt et håp om fjerdeplassen og en eventuell Europa-plass neste sesong, om de skulle komme seg foran Rosenborg i siste serierunde.
Det er også en million kroner i forskjell på premiepengene, fra 12.654.000 for fjerdeplass til 11.661.000 for å bli nummer fem. For sjetteplass er det om lag en halv million ned.
– Fjerdeplassen er en gulrot for oss, sier Mesfin.
Vel vitende om to andre "bonuser" ved å levere i den siste hjemmekampen.
For de vil da havne over erkerival Vålerenga på tabellen. Og de vil gjøre sin beste sesong siden 16-lagsserien ble innført i 2009.

Beste på årevis

2009-sesongen var den første med 16 lag, etter omleggingen fra 14 som det var året før. En rask gjennomgang av sluttabellen år for år, viser nemlig:
* I 2014 endte LSK på 5. plass med 46 poeng.
* Etter 29 kamper i år, ligger LSK på 5. plass med 46 poeng.
– Hva vil en fjerdeplass bety?
– Internt har vi hele tiden pratet om utvikling og at hver eneste kamp er en mulighet for å utvikle laget. Vi har ikke snakket så mye om det i sportslig avdeling, men man vet at det vil svinge bra av det, sier Mesfin.
Med seier søndag vil de runde av sesongen på 49 poeng.
– Magnus Haglund oppnådde samme poengscore (som de har nå), og nå har vi anledning til å gjøre vår beste sesong på mange, mange år. Det viser en prestasjon som er helt fantastisk av trenerteamet og støtteapparat, og at det er en klubb i rivende utvikling, sier Mesfin, og legger til:
– Men vi er såpass ydmyke at vi vet hvordan vi har kommet oss dit, og vi ønsker å prestere på det nivået videre. Etter sesongen må vi lade batteriene og fortsette å hige etter plassene på øvre halvdel. Vi ønsker å på sikt være en stabil toppklubb. Det er ikke tvil om at det har vært en utrolig gledelig sesong, som nyopprykket lag.
(Artikkelen fortsetter under):

Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake

Roser trenerduoen

Gjermund Åsen har raskt rukket å bli en publikumsyndling på Åråsen, og ligaens assistkonge har en viktig rolle både på og utenfor banen. Låneavtalen med Rosenborg er gjort om til en permanent overgang. I tillegg er den meget spennende Sogndal-spissen Akor Jerome Adams allerede signert for neste sesong.
– Det begynner allerede å dette noen brikker på plass i puslespillet?
– Absolutt! Men det blir veldig mye fokus på spillere når man får signert gode avtaler. Åsen har vært viktig for oss med sin leveranse på banen og utenfor, og ikke minst har vi sesongen til Lehne Olsen og de unge spillerne som har utviklet seg i en voldsom takt. Alt dette samlet har gjort at vi har prestert som vi har gjort, sier Mesfin, før han raskt legger til:
– Det blir mye fokus på spillergruppa, men det er også utrolig viktig å rette litt fokus på de som har hjulpet og lagt til rette for at de kan spille på den måten. Vi har et solid trenerteam og støtteapparat. Geir (Bakke) og Petter (Myhre) er to trenere jeg ikke hadde byttet bort mot noen.

Kontinuitet

For ikke bare har spillere skrevet nye kontrakter. Keepertrener Jon Knudsen, akademisjef Toni Ordinas og analyseansvarlig Andre Schelander er andre som har satt navnet sitt på nye avtaler den siste tiden og sørger for kontinuitet også i støtteapparatet.
– Vi har to fantastisk dyktige trenere, som sammen med trenerteam og støtteapparatet med nye avtaler gjør at vi blir stabile også der. Selv om vi skal gi all ære til Kjetil Knutsen for det han har gjort, som er helt fantastisk, så er det slik vi er helt strålende fornøyde med våre trenere og jeg ville som sagt ikke byttet dem med noen, gjentar Mesfin.
Duoen kom inn etter at laget hadde rykket ned til OBOS-ligaen i 2019, og førte dem på første forsøk tilbake til Eliteserien året etter.
Denne sesongen er Bakke en av fire nominerte til årets trener.

Leter på øverste hylle

Selv om klubben allerede er godt i gang med å bygge videre på inneværende sesong og se inn mot neste, linkes de fortsatt til en del spillere. Rosenborg-duoen Even Hovland og Besim Serbecic er hyppigst nevnt.
– Det jeg kan si om de tingene, er at man skjønner at når man presterer over tid, så vil de spillerne man har være attraktive for utenlandske klubber. Det er mange spillere hos oss nå som har skapt interesse i utlandet. Men det er også spillere som linkes til oss som klubb, sier Mesfin og fortsetter:
– Det er nok ikke alt som holder vann med tanke på hvor sterk den interessen er fra vår side. Vi holder oss orienterte i markedet og det utløser innimellom nyhetsartikler som drar det litt lenger enn det er.
Likevel skal Lillestrøm naturlig nok forsøke å forsterke laget til neste sesong.
– Det er mange spennende spillere, og vi sjekker litt opp i ting, men det blir ikke noe voldsomt ras med spillere inn. Vi bygger steg for steg. Og det vil være noen avganger hos oss, naturligvis med utgående kontrakter og så videre. Vi leter på en hylle nå som gjør at vi skal styrke oss som tropp og lag.
– At vi sjekker litt, vil utløse noen saker, men det er ikke alltid det speiler tyngden av interessen som til enhver tid er der. Når det er sagt, kommer det nye spillere inn her. Det kan jeg garantere, sier Mesfin med et smil.

Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen

Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12
Eliteserien
Kan bli byggeplass: – Ikke sett tegninger eller noen verdens ting
13/01/2022 PÅ 13:12