• Se Lillestrøm - Molde på discovery+, søndag kl. 17!
LILLESTRØM (Discovery):
På nyopprykkede Lillestrøms 28 seriekamper så langt, har Lehne Olsen scoret hele 25 ganger. Han var ikke med på kampen mot Viking i Stavanger grunnet sykdom, så tallene hans er 25 mål på 27 kamper.
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12
Totalt har LSK scoret 44 mål. Toppscoreren står dermed for godt over halvparten av dem.
Denne uken ble han også, sammen med Vikings Veton Berisha og Bodø/Glimts Patrick Berg, nominert til prisen for årets spiller i Eliteserien.
– Det er så klart morsomt det. At man har gjort noe riktig og utviklet seg denne sesongen. Det blir spennende. De to andre har vært veldig bra, på hver sin måte. Det blir vel kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø, sier Lehne Olsen med et smil.

Bedre i boksen

I tillegg til at laget han er kaptein for kjemper for en fjerdeplass på tabellen, foran lag som Rosenborg og erkerival Vålerenga, har Lehne Olsens storspill også gitt ham en sjanse hos Ståle Solbakken.
LSK-spissen fikk debuten med flagget på brystet i bortekampen mot Nederland, for å toppe drømmesesongen totalt.
Mot Strømsgodset sist helg kom også karrierens første hat trick i Eliteserien, foran 156 tilreisende fra 30-åringens moderklubb, Moelven IL.
– Samtidig som man har tatt noen steg, hatt litt flaks og gode lagkamerater i tillegg, har det blitt slik. Det er en sesong over all forventning, og nå har vi også muligheten til å ta fjerdeplassen i tillegg. Det har vært en utrolig morsom og lærerik sesong, der man har utviklet seg både som enkeltspillere og som lag.
– Hva er de viktigste tingene som gjør at du har scoret 25 mål?
– Jeg er blitt mye bedre inne i boksen. Og jeg er blitt mye flinkere til å prate med de spillerne som er rundt meg, slik at de vet hvor jeg liker å få ballen i best mulig posisjon, så jeg kan bruke spisskvalitetene mine. Det er klart at med gode lagspillere, og at jeg er blitt litt smartere selv, så har det blitt slik.
Forrige sesong møtte Lehne Olsen HamKam, klubben han har spilt for og holdt med som barn, i andre serierunde i OBOS-ligaen. I forkant av den kampen, skrev Discovery en artikkel der spissen fra Moelv selv dro frem at han så på ett år eldre Marcus Pedersen som en spiller som var livsfarlig inne i boksen og alltid ga 100 prosent i de situasjonene hver gang.
– Det der er noe jeg har jobbet med selv, det der kan jeg bli bedre på. Der har jeg mye å lære av Marcus, han er et skikkelig råskinn inne i boksen og et helvete å møte. Det er dit jeg vil også, bli enda tøffere i nøtta, sa Lehne Olsen den gangen.
(Artikkelen fortsetter under):

Årets spiller-nominert: - Kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø

Bedre posisjon før innlegg

Lillestrøm rykket opp, og Lehne Olsen endte på ni seriemål. I år er det tallet nær tredoblet, på øverste nivå.
– Jeg husker at vi snakket om det for et år eller to siden, dette med å bli enda råere i boksen?
– Jeg vet ikke med råere, men det har kanskje mest med posisjoneringen min og utgangspunktet mitt før et eventuelt innlegg eller gjennombrudd, som er blitt mye, mye bedre. Det er klart at da kommer jo den råskapen i tillegg, oppå der igjen. Det er noe jeg har jobbet mot, sier LSK-spissen, og legger til:
– Jeg har hatt like mange sjanser tidligere også, men de har kanskje ikke blitt like store som de i år har vært.
Han har også hatt en god link med tidligere samboer og lagkamerat fra Tromsø-tiden, Gjermund Åsen, både på og utenfor banen. Åsen snakker om en ny og bedre kultur i gruppa, der man investerer mer tid på Åråsen og snakker sammen som venner om både private ting og med taktikktavla.
Lehne Olsen har også nytt godt av samarbeidet med ligaens assistkonge.
– Det er veldig gledelig å vite at Gjermund skal være her i to år til. Det er en veldig god spiller, som har vært veldig viktig for oss i år. Han er en leder, selv om han ikke vil ha det på seg selv, og har tatt tak i de unge og satt kvalitet på trening i alt vi gjør, sier kaptein Thomas Lehne Olsen om nyheten om trønderens låneavtale fra Rosenborg som er omgjort til en permanent overgang.

Avviste Sør-Korea

Og med Åsens forlengelse av Lillestrøm-oppholdet, er det naturlig å tenke på toppscorerens fremtid. Han har allerede, som flere medier har rapportert, takket nei til et økonomisk lukrativt opphold i Asia.
– Sør-Korea og litt bankkonto der ... det var ikke noe for deg?
– Haha, nei, vi kom ikke så fryktelig langt. Jeg er veldig åpen for alt, men det er ingenting jeg stresser med eller tenker på. Det eneste fokuset nå er på å avslutte denne sesongen her med stil og ta den fjerdeplassen.
– Hvor lyst har du på et eventyr, på å prøve deg ute?
– Det er klart at det hadde vært morsomt. Men det skal jo passe. Det skal være en fin pakke for at jeg skal dra. Jeg kan like så godt skrive en ny kontrakt med Lillestrøm som å dra ut.
Før det venter en tøff bortekamp mot Molde, og toppscorerduell mellom Lehne Olsen og Ohi Omoijuanfo (begge 25). Den kampen ser du på discovery+ søndag klokken 17.

Årets mål i Eliteserien skal kåres – se kandidatene her

Eliteserien
Kan bli byggeplass: – Ikke sett tegninger eller noen verdens ting
13/01/2022 PÅ 13:12
Eliteserien
HamKam-Svele: – På 14 dager mistet vi to trenere og ei langside
13/01/2022 PÅ 13:08