• Se Molde - Lillestrøm på discovery+, søndag kl 17!
– Det er en veldig fin klubb, som jeg er blitt veldig glad i. Det er en fin by, fine folk som bryr seg om det og jeg er veldig glad for å ha tatt et valg, sier Åsen til Discovery.
At han har vært ønsket med videre er ingen hemmelighet, og selv om de fleste kanskje har trodd på en forlengelse, endte det helt opp til fristen før alle parter var enige.
Eliteserien
Nils Arne Eggen er død
5 TIMER SIDEN
Selv har Åsen kommentert svært lite om den pågående prosessen, selv om det ikke har manglet på spørsmål.
– Jeg har hatt mer fokus på hva jeg kan gjøre noe med hver dag på trening for å bli en bedre spiller. Så har det skutt litt fart etter Strømsgodset-kampen. Men alt til sin tid, jeg har hatt fokus på at vi skal ta poeng og bli bedre kamp for kamp, sier han etter torsdagens treningsøkt, der laget hadde trukket inn i LSK-hallen grunnet snøfall og bitende kulde.

Vil gi tilbake

Til Romerikes Blad sa han at dette var hans måte å takke på.
– Hva er det du takker for?
– Da jeg kom hit var folk veldig behjelpelige, med å finne boplass og var veldig imøtekommende og hjelpsomme. Det er ganske mye de har hjulpet med, både i klubben og folk på gata. Det er nesten litt overveldende. Så takk er ikke et dekkende ord. Jeg har lyst til å betale tilbake i form av at vi skal bli enda bedre, og virkelig være en del av noe byen og distriktet her kan være stolte av.
Ligaens assistkonge har virkelig blitt trykket til kanarifuglenes bryst, og da nyheten ble sluppet tirsdag kveld, var det en nærmest unison hyllest av både Åsen, klubben og sportssjef Simon Mesfin i sosiale medier.
Sett denne?

Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake

– Jeg får ikke med meg så mye, jeg har mistet passordet til den ene Twitter-brukeren etter den andre og følger ikke så mye med, men de som sender melding er trivelige, og det gir meg bare ekstra bensin på bålet. Jeg vil jobbe hardt for at vi skal bli enda bedre, så takk for det også, sier Åsen med et smil.
Lillestrøm kom tilbake til det gjeveste selskap som nyopprykket før sesongen, og hele byen har nærmest båret laget frem på en bølge av entusiasme og optmisme, ganske ulikt den tonen som har vært hørbar i LSK-kretser i årene bakover i tid.
Eller som Twitter-brukeren Harde Mottak, drevet av LSK-supportere, noe ironisk og med glimt i øyet, kommenterte til dagens nyhet om at også analyseansvarlig André Schelander og keepertrener Jon Knudsen har skrevet nye avtaler:
«Skal vi liksom drive å bygge videre på det som er positivt nå?! Flere som føler at de ikke kjenner igjen Sportsklubben?»
(Artikkelen fortsetter under)

Endringer og forbedringer

Nå ligger laget på fjerdeplass, foran lag som Rosenborg og erkerival Vålerenga.
– Alle piler har egentlig pekt oppover denne sesongen, hva skal til for at Lillestrøm klarer å opprettholde det og ikke faller ned igjen et hakk?
– Å tenke utvikling i det vi gjør. Det vi gjør i dag, er ikke bra nok i morra. Vi må alltid være sultne på mer. Du blir aldri ferdig utlært som fotballspiller, du kan alltid bli litt bedre. Og vi begynner å få en kultur på det nå, sier Åsen.
Han forklarer:
– Alle kommer på trening for å bli litt bedre og vi pusher hverandre. Samtidig har vi begynt å «bonde» litt utenfor banen også. Det er ikke bare lagkompisene mine, det er vennene mine. Så vi har begynt å ta steg der også. Nå bruker folk taktikktavla og vi snakker fotball. Man kan sette seg ned og snakke om private ting. Vi er en sammensveiset gjeng som gjør absolutt alt for hverandre, og det kommer man ganske langt med, sier han og legger til:
– Vi vet at det vi gjør i dag ikke er bra nok i morra og at det vi gjør i 2021 ikke er bra nok i 2022. Vi er alltid sultne og den sulten skal vi fortsette å dyrke for alt det er verdt.
– Har det vært en endring underveis, på disse tingene utenfor banen?
– Vi snakket om det ganske tidlig på året, om at vi måtte investere tid på Åråsen. Vi har helt rå fasiliteter, det er i norgestoppen. Om jeg har lyst til å trene på gresset her klokka 20 på kvelden, sier banemesteren at han skal sette på vanning for meg. Alt er tilrettelagt for å trene. Vi kan snakke en time etterpå og bli bedre kjent. Vi har tatt mange steg der som gruppe, og det er en viktig del av det å utvikle et lag.
– Det er fellesskapet som har løftet klubben dit den er i dag, og det må vi dyrke. Vi kan bli enda bedre.
– Hvor bra mener du at det kan bli, snakker vi seriegull, eller?
– Det har jeg ikke tenkt over, jeg tar dag for dag. Mange har fått gjennombruddet i år og mange har potensial til å få gjennombruddet neste år. Det er en voldsom sult her, og vi må dyrke det hver dag. Så er vi utviklingsorienterte og har lyst til å ta steg og har en sult etter å vinne flere kamper. Vi skal jobbe enda hardere fremover.

Ligger foran Rosenborg

Det er to kamper igjen av sesongen. LSK ligger plassert som nummer fire. Bare teori kan gi dem medaljeplassen Viking nå innehar, men de er poenget foran Rosenborg på femteplass.
Klubben som ikke hadde bruk for Gjermund Åsen.
– Er det ekstra motivasjon for deg å komme foran dem på tabellen til slutt?
– Nei, dem har jeg ikke tenkt på gjennom hele året, egentlig. Livet mitt er her, de har sitt å holde på med i Trøndelag. Så det er egentlig to forskjellige verdener, og jeg har brukt veldig lite energi på dem, sier Åsen og legger til:
– Nå har vi muligheten. Det er to kamper igjen og vi ligger på fjerdeplass. Vi er foran, vi er nyopprykket og vi kom ikke inn i sesongen med at vi til Europa eller bli topp fem. Så jeg tror nok presset ligger noen andre plasser. Vi skal gå ut i de to siste kampene og gjøre vårt ytterste for å vinne de kampene.

Trøbbel før sesongen

At laget skulle være i posisjon til å kapre en fjerdeplass på tabellen, etter en litt varierende sesong i OBOS-ligaen i fjor og som nyopprykket i år, trodde nok de færreste på.
Også med tanke på sesongoppkjøringen laget hadde grunnet koronasituasjonen.
– Det er sterkt. I hvert fall når du tenker på den reisen vi har hatt. Vi var 26 dager i lock down, og fikk ikke spilt treningskamper. Jeg sprang på asfalt i Trondheim. Vi har holdt på mye for oss selv og tapte de to første kampene og folk så mørkt på det.
– Men vi har stått i det og jobbet hardt, med fokus på det vi kan gjøre noe med. Det har vært en voldsom reise, og det hadde vært kjedelig å sette seg ned med julemiddagen med en følelse av å ha kastet vekk de to siste kampene, så vi skal gjøre alt for å få det beste ut av dette året. Det er klart vi går for fjerdeplassen nå.

– Viktig for oss

En som har nytt godt av å få sin tidligere samboer og lagkamerat fra Tromsø-tiden på plass, er toppscorer Thomas Lehne Olsen. Også han er glad for nyheten om at Åsen har signert en ny kontrakt.
– Det er veldig gledelig å vite at Gjermund skal være her i to år til. Det er en veldig god spiller, som har vært veldig viktig for oss i år. Han er en leder, selv om han ikke vil ha det på seg selv, og har tatt tak i de unge og satt kvalitet på trening i alt vi gjør, sier kaptein Thomas Lehne Olsen.
Den oppfattelsen deler han med sjefen.
– Han har vært toneangivende med ferdighetene sine og personligheten sin på alle mulige måter, så det er bra for oss, sier LSK-trener Geir Bakke.
Å ha en så markant skikkelse på plass allerede nå, gjør også noe med planleggingen for neste år.
– Å ha en sentrallinje og referansespillere på plass, er alltid godt. Det er lettere å bygge rundt. Han er en slik spiller, sier Bakke.
Eliteserien
Følges av RBK og Molde – gir klar beskjed om stopperkometen
16/01/2022 PÅ 16:54
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12