Her kan du se hvem som havnet på plassene under: 50-41, 40-31, 30-21 og 20-11.
NB! Spillerne må ha startet minimum ti kamper for å være aktuelle på denne listen.
10. Veton Berisha – Viking (ny)
Meget imponerende av Berisha å reise seg etter det mislykkede oppholdet i Brann. Hos Viking har han fått tillit som spiss og virkelig levert. Han har alltid vært en skikkelig lagspiller som er god i presspillet og dekker store områder. Denne sesongen har han levert over 20 målpoeng og tettet hullet etter Tripic og Thorstvedt.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
9. Stian Gregersen – Molde (ny)
Det var spørsmål om hvem som skulle fylle hullet etter Ruben Gabrielsen. Det har Gregersen gjort med bravur. Han var utleid til Elfsborg og fikk verdifull kamptrening under fjorårssesongen og det viste seg være en vellykket taktikk av Molde. Han har vært formidabel denne sesongen og Moldes forsvar med og uten Gregersen er to forskjellige idretter. Han er nærmest brutal i duellspillet og med sin fart gjør han at Molde tørr å stå høyt. Han er fortsatt litt for svak med ballen for å være aktuell for de store klubbene. Det er bare et problem for Molde - Gregersen har kun startet en tredjedel av kampene.
8. Fredrik Bjørkan – Bodø/Glimt (15)
Ligaens beste back og Bjørkan fortsetter å ta steg for hvert år. Stor løpskraft og tempo. Meget god i det offensive spillet og sammen med Saltnes og Hauge/Solbakken har de nærmest vært ustoppelige på venstresiden. Har fortsatt litt å gå på i det defensive spillet, men har de egenskapene som kreves for å bli god der også.
7. Magnus Wolf Eikrem – Molde (3)
Et lite hopp ned i år, men det er ikke på grunn av at Eikrem vært svak. Han har levert også denne sesongen, men det handler om at Glimt hatt en utenomjordisk sesong der mange spillere levert fra første til siste spark på ballen. Eikrem hadde likt i fjor en liten dupp på sommeren.

6. Amahl Pellergino – Kristiansund BK (43)
Pellegrino har virkelig fulgt opp den gode høstsesongen og levert til 20 i stil. 25 scoringer er sjelden kost i Eliteserien. En ekstrem prestasjon av Amahl og en liten morsom detalj er at samtlige scoringer er scoret med høyrebeinet. Det spørs om KBK får beholde sin juvel den kommende sesongen. Pellegrino fortjener et utenlandsopphold etter denne oppvisningen.
5. Ulrik Saltnes – Bodø/Glimt (14)
Allsidige Saltnes har imponert stort denne sesongen i Glimt, skrev jeg i fjor på samme tid. Denne sesongen har han imponert enda mer og viser at det går å utvikle seg ved 28-årsalderen. Ulrik Saltnes er hel ved både på og utenfor banen, rett og slett en drøm av en spiller for enhver klubb. Har et høyt laveste nivå og en spiller det alltid går an å stole på. En spiller som har taklet motgang og slått tilbake - en spiller man virkelig unner all suksess
4. Kasper Junker- Bodø/Glimt (ny)
Glimt la opp over 3 millioner for dansken før sesongen og de visste virkelig hva de gjorde. Han har aldri vært i nærheten av den scoringsraten tidligere i sin karriere, men det har vist seg at han har passet perfekt inn i Glimts lagbygge. Meget god i det relasjonelle spillet, men også hatt en evne til å komme seg i gode scoringsposisjoner gang på gang. 27 mål og 9 assist er ikke noe annet enn et eventyr.

3. Patrick Berg – Bodø/Glimt (18)
Berg har tatt store steg denne sesongen og styrt Glimts gode midtbane. Enda bedre fysikk enn i fjor og har blitt bedre i gjenvinningsfasen. Fortsatt en ener når det handler om å diktere kamper. Meget god høyrefot.
2. Jens Petter Hauge -Bodø/Glimt (Ny)
Ny på listen denne sesongen og ord blir fattige når man skal beskrive Hauges utvikling. Så ut som en rund million hele Glimt-perioden og toppet det med en gigant-kamp på San Siro. Resten er historie - og en meget god historie.

1. Philip Zinckernagel – Bodø/Glimt (25)
En magiker med ball og har et potensial til å bli en av de store profilene i 2020-sesongen, skrev jeg etter fjoråret og plasserte han på plass nr.25. Jeg fikk riktig i mine antakelser, men jeg kunne ikke drømme om at han skulle være så god. Zinckernagel har dominert Eliteserien denne sesongen og har et poengsnitt som er fullstendig uvirkelig. Klar ener på denne listen. Dessverre får vi nok ikke se han i gul drakt neste sesong, da det meste tilsier at Zinckernagel prøver seg ute i Europa den kommende sesongen.
Sett denne?

Reagerer på VIF-sjefens uttalelse om Tollås-kontrakt: – Synes det blir uproft

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51