NB! Spilleren må ha startet minimum 10 kamper for å være aktuell på denne listen.
20. Andreas Linde – Molde (ny)
Seriens beste keeper denne sesongen. Han tar steg hver eneste sesong, er bunnsolid i alle faser og begynner å nærme seg spill i en bedre klubb enn Molde. 19. Andreas Hanche Olsen – Stabæk (ny)
Den aggressive stopperen ble solgt til Gent i sommer, der han spilte seg direkte inn på laget. Ledertype som er meget oppofrende i sitt forsvarsspill. Dyktig én mot én, og til å rydde i egen boks. Til tross for at han ikke er den største stopperen, så er han også farlig på dødball.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
18. Johan Hove – Strømsgodset (ny)
I en meget dyster Godset-sesong har Johan Hove vært det store utropstegnet. Midtbanespilleren har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen og agerer som den perfekte indreløperen. Stor løpskraft, god med ballen og smart til å finne riktige rom. Ti scoringer er meget gode tall.

17. Aron Dønnum – Vålerenga (30)
Dønnum fortsetter å tatt steg, og en mot en er han en av seriens aller beste spillere - kanskje den beste. Kommer nesten konsekvent forbi sin oppasser. Han gjør fortsatt for lite målpoeng ut fra hvor ofte han kommer i gode posisjoner.
16. Zymer Bytyqi – Viking (ny)
Vidunderbarnet debuterte ved 16-års alderen i Eliteserien og ble spådd en lysende fremtid. Etter et mislykket utenlandsopphold har det vært mye frem og tilbake, men denne sesongen har virkelig vært et løft for Bytyqi. Noen virkelig delikate perler har kommet fra hans høyrefot.15. Espen Ruud – Odd (ny)Man kan ikke slutte å imponeres av Ruud. Jeg har tenkt foran hver sesong de siste årene at nå er vel Ruud for gammel, men han har overbevist gang på gang. 17 målpoeng av 36-åringen på høyreback er formidable tall.
14. Fredrik Aursnes – Molde (11)
Løpsmaskinen Aursnes har et høyt laveste nivå og har lagt nok en god sesong bak seg. Binder sammen Molde-laget fra sin dype midtbaneposisjon og bidrar også i offensiven.13. Kristoffer Zachariassen – Rosenborg (23)
«Doff» er vel den eneste utespilleren på RBK som har kommet opp i normal standard. Han er den fødte indreløperen i RBK-systemet, men merkelig nok har han blitt flyttet ut på kant ved enkelte anledninger. 12 scoringer er meget gode tall som indreløper.
12. Henrik Bjørdal – Vålerenga (ny)
Der RBK satset store penger og på rutine med Ciljan og Henriksen, valgte Enga en yngre og billigere utgave. Til nå har det slått meget godt an og Bjørdal har vært en av seriens beste indreløpere. Den tidligere kanten passer perfekt i sin nye rolle.

11. Marius Lode – Glimt (37)
Lode har vært en berikelse hos Glimt. Evnen til å frispille sine lagkamerater i lagets oppbyggende spill har vært avgjørende for rytmen i spillet. Hans tempo gjør også at laget kan stå høyt i banen på sine motstandere. Han har fortsatt litt å gå på i det defensive spillet.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51