NB! Spillerne må ha startet minimum ti kamper for å være aktuelle på denne lista. I parantesen står spillernes plassering i 2019.
50. Håkon Opdal – Brann (ny)
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Veteranen som for n-te gang skulle være backup for et klart førstevalg. Enden på visen ble nærmest som vanlig. Opdal måtte tilbake i målet og han har uten tvil vært tungen på vektskålen i mange kamper denne høsten når Brann har slitt som aller mest. Imponerende mental styrke på 38-åringen.
49. Jesper Daland – Start (ny)
Daland har vokst for hver eneste kamp og er blitt en bauta i Start-forsvaret. Det er kun et spørsmål om tid før han forlater Start for en bedre klubb. Daland har det meste som skal til for å etablere seg på et høyere nivå. Bra fysikk, tempo og gode ferdigheter med ballen. Han er i tillegg en ledertype. Samtidig har han vært involvert i altfor mange scoringer bakover til å være høyere på lista.
48. Martin Ellingsen – Molde (36)
Ellingsen har vært litt potet denne sesongen. Spilt stopper, kant og sentral midtbane. Er aller best som sentral midtbane og hadde vært høyere på listen om han bare hadde spilt der. Samtidig har han fått vist sin allsidighet og vært viktig for Molde.
47. Kristoffer Klaesson – Vålerenga (ny)
Den unge keeperen har vokst enormt utover sesongen. Startet litt famlende, men har etter hvert vært bunnsolid. Meget reaksjonssterk og dyktig til å sette i gang spillet. Har fortsatt en del å gå på i boksspillet, men for et potensial det er på unge Klaesson.
46. Henrik Heggheim – Viking (ny)
Unggutten har fått sitt gjennombrudd denne sesongen og har det meste som skal til for å bli en stopper på et høyt nivå. Meget taktisk dyktig til tross for sin unge alder, men det jeg liker aller best med han er at han som oftest søker en kreativ løsning med ball.
45. Carlo Holse – RBK (ny)
Dansken brukte litt tid på å spille seg inn i elleveren, men etter at Hareide tok over har Holse vært fast inventar. Herlig intensitet i sitt spill. Flytter beina raskt i presset og har i tillegg en meget god dødballfot.
44. Kristoffer Løkberg – Viking (24)
En ujevn sesong av Løkberg. Litt fordi at han vært en del skadet, men fremfor alt for på grunn av at han er blitt benyttet som indreløper. Han og Viking har vært klart best med Løkberg som sentral. Ikke verdens beste spiller, men tar ut hele sitt potensial og gjør lagkameratene sine bedre.
43. Sondre Brunstad Fet – Bodø/Glimt (ny)
Indreløperen er en perfekt rollespiller i Knutsens maskineri. Stor løpskapasitet, god førsteforsvarer og en spiller med et høyt bunnivå.
42. Osame Sahraoui – Vålerenga (ny)
For en utvikling det har vært på den lille trollmannen. Før sesongen hadde han ikke en eneste aldersbestemt landskamp og ytterst få hadde hørt om spilleren som er oppfostret i klubbens egen ungdomsavdeling. Fagermo ga unggutten sjansen på våren og den grep han virkelig med begge hender. En eminent teknikk og herlig balanse. Har en evne til å skape ubalanse og være en «game changer». En profil på og utenfor banen som allerede er en favoritt hos Klanen. På sitt beste har han vært briljant, men 19-åringen er fortsatt litt ujevn i prestasjonene og har en del å gå på defensivt.
41. Christian Borchgrevink – Vålerenga (ny)
Høyrebacken har fått sjansen av Fagermo denne sesongen og også han har grepet den med begge hender. En stadig trussel sammen med Dønnum på høyresiden. Har dog litt for lite målpoeng til å være en offensiv back som også slår dødballer.
De neste delene kommer i løpet av romjulen.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51