NB! Spillerne må ha startet minimum ti kamper for å være aktuelle på denne listen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
30. Mushaga Bakenga – Odd (ny)
En spiller som har mange tunge og skadeutsatte år bak seg. Denne sesongen har han fått være frisk og tatt meg og mange andre eksperter på senga. Han har sett bedre ut i alle spillets faser og scoret 15 mål på 19 kamper fra start. Det er meget solide tall.
29. Ivan Näsberg - Vålerenga (ny)
En unsung hero som virkelig har fått sitt gjennombrudd under Fagermo denne sesongen. Näsberg har vært bunnsolid og nesten ikke satt en fot feil i løpet av sesongen. Samtidig har han hatt godt av å spille i tospann med den eldre Tollås Nation.
28. Jonatan Tollås Nation – Vålerenga (ny)
Spørsmålet var om kroppen skulle holde. Det har den gjort. Tollås har styrt de bakre rekkene hos VIF og vært viktig i deres medalje-sesong. Komplementerer også Näsberg godt. Det blir spennende å se hvor godt Vålerenga lykkes med å erstatte Tollås. Det finnes ikke flust av gode stoppere.
27. Tore Reginiussen – RBK (19)
Stopperen takket for seg med flagget på brystet i høst og visst merkes det at Reginussen blir eldre. Likevel holder han fortsatt godt nivå i Eliteserien og er en av de aller beste til å forsvare egen boks. Spillet med ball er begrenset, og det ble også hans fall. Reginiussen hadde signalisert at han ønsket å spille videre, men RBK valgte å pensjonere stopperen. Eliteserien blir en stor profil fattigere.
26. Dan Peter Ulvestad- KBK (ny)
Kaptein Ulvestad er mannen som binder laget sammen. Kanskje ikke den mest høylytte spilleren, men når Dan Peter åpner munnen så lytter lagkameratene. Er også en leder i form av sitt spill ute på banen, og meget dyktig taktisk.
25 . Emil Bohinen – Stabæk (12)
Litt dårlig oppkjøring med småskader gjorde at Bohinen kom litt haltende i gang. Fikk en ny skade midtveis, men på slutten av sesongen, når han har vært skadefri, har han vist sine kvaliteter. Det spørs om Stabæk har han i troppen fra starten av neste sesong.
24. Brede Moe – Bodø/Glimt (ny)
En av få unsung heroes i Glimt. Han startet riktig nok kun 13 kamper, men i de kampene var han formidabel. Har utviklet seg enormt, på tross av alderen, i Glimt. Moe har gått fra å være en taklende stopper til å bli meget god i frispillingsfasen. Det har gjort at motstanderne har måtte ta hensyn til begge stopperne til Glimt i den fasen.
23. Vebjørn Hoff – Odd (ny)
Etter et fantastisk 2018 ble 2019 en nedtur for midtbanespilleren, men denne sesongen har han vært tilbake i godt gammelt slag. Han har styrt midtbanen for Odd med stø hånd. Hoff har også vikariert som stopper etter Steffen Hagens skade. Det klarte han fint, men Odd ble merkbart svekket etter at han måtte forlate midtbanen.
22. Kristoffer Velde – FK Haugesund (ny)
Velde har fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Kantspilleren har stabilisert prestasjonene og legger ned mer arbeid på banen. Han er meget god til å utfordre forsvarerne han spiller mot og er stadig et uromoment.
21. Andreas Hopmark – KBK (ny)
Kollektivet KBK har gjort nok en god sesong på det øverste nivået. Hopmark er selve prototypen på en KBK-spiller. Lojal til tusen, med et høyt laveste nivå og et godt taktisk hode. En treners drøm.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51