NB! Spillerne må ha startet minimum ti kamper for å være aktuelle på denne listen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
40. Olaus Skarsem – Kristiansund BK (ny)
Skarsem går litt under radaren, men har vokst jevnt utover sesongen og har vært drivende god i den siste delen. Herlig driv med ballen i beina og flink til å passere ledd.
39. Martin Bjørnbak – Molde (ny)
Bjørnbak utgjør sammen med Gregersen et av seriens beste stopperpar, kanskje det aller beste. Problemet denne sesongen er at duoen nesten aldri har spilt sammen grunnet skader. Når Bjørnbak har spilt, har den autoritære stopperen vært meget solid.
38. Joshua Kitolano – Odd (ny)
Unggutten med trommestikker til bein har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen. En av de aller beste førsteforsvarerne i ligaen. Har også utviklet sitt offensive spill i år.
37 . Etzaz Hussain – Molde (35)
Hussain har levert nok en god sesong for Molde og åtte scoringer som sittende midtbanespiller er meget gode tall. Jeg synes dog Etzaz har vært bedre i banespillet tidligere sesonger, men målproduksjonen er som sagt meget god.
36. Marc Vales – Sandefjord (ny)
Det er kollektivet Sandefjord som har imponert meg denne sesongen, men jeg må si at Vales har stukket seg ut ved flere anledninger. Den robuste og duellsterke stopperen, og midtbaneankeret, har vært en bauta for Sandefjord. Vales har vært den vaktbikkja laget har trengt.
35. Vetle Dragsnes – Mjøndalen (ny)
Dragsnes er en undervurdert spiller som har vært god over lenger tid. En spiller som er meget god med ballen, men som også har utviklet sitt forsvarsspill. Har bedre fart enn det folk tror.
34. Vidar Ørn Kjartansson - Vålerenga (ny)
Kjartansson ble hentet som en monsterforsterkning i sommer, og selv om han ikke har vært i nærheten av det spillet han leverte sist i Vålerenga, har Kjartansson levert scoringer som gjør at han er vel verdt pengene VIF brukte på han.
33. Leke James – Molde (9)
Det var enorme forventninger til Leke før sesongen, etter en eventyrlig oppkjøring. Men, det har vært mye smårusk og sett ut fra forventningene, har han vært en skuffelse denne sesongen. Det sier litt om kvaliteten, ettersom han til tross for mye småskader og en middels sesong, har scoret 13 mål på 16 starter.
32. Steffen Hagen – Odd (28)
Evig unge Hagen har som vanlig vært bunnsolid. Han binder sammen Odd-forsvaret og er meget god i posisjonsspillet. Meget høyt bunnivå.
31. André Hansen – RBK (17)
Hansen var seriens beste spiller i 2018 og var meget god i fjor også. Denne sesongen har han vært litt svakere og gjort noen tabber som vi ikke er vant til å se, men Hansen er fortsatt meget god og veldig viktig for RBK. Det er lett å sammenligne han med egne prestasjoner fra tidligere sesonger, og da har han vært en skuffelse denne sesongen, men sammenligner man han med andre keepere, er det kun Andreas Linde i Molde som vært bedre i år.
Neste del kommer i morgen, søndag.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51