Populære sporter
All sport
Vis alt

Ibrahimaj-perle da Viking snudde til seier

Helene Fineide

Oppdatert 22/11/2020 klokken 21:02 GMT+1

Sarpsborg 08 tok ledelsen hjemme mot Viking etter det som lenge var en sjansefattig kamp. Derimot våknet gjestene etter å ha havnet under, og to mål av Ylldren Ibrahimaj sikret tre poeng med hjem til Stavanger.

Ylldren Ibrahimaj

Foto: Scanpix

Sarpsborg 08-Viking 1-2
– Det var deilig! Deilig å kunne snu kampen og få med oss tre poeng herfra, sier tomålsscorer Ibrahimaj til Eurosport etter kampen.
– Vi havner litt bakpå i starten, Sarpborg spiller veldig fin fotball, og det er veldig mye enkle feil fra vår del. Så setter vi 1-1 og da føler jeg vi snur kampen.
Viking-sjef Bjarne Berntsen var svært fornøyd med det han så av tomålsscoreren - som er på utgående kontrakt med Stavanger-klubben etter sesongen.
– Han viser noe av det som han er veldig god på i dag. Nemlig at han er en klinisk avslutter så i dag er jeg veldig fornøyd med Ylldren.

Våknet etter pausen

Hjemmelaget sto med kun en seier på sine siste fem kamper, mens Viking hadde 3-0-seieren over Rosenborg i forrige runde friskt i minne.
Det ble ingen fyrverkeri av en kamp i de første 45, og det sto målløst da lagene gikk til pause.
De blåkledde så derimot ut til å ha fått en ny giv etter pausepraten, for kun ni minutter ut i siste halvdel la Anton Saletros inn en lekker corner, som Bjørn Inge Utvik nærmest kneet i mål.
Saken fortsetter under videoen. Se intervjuet med Tobias Heintz etter kampen her:
picture

Heintz om spissrollen: – Det funket ikke

– Hodeløst stopperspill

1-0-målet så ut til å også vekke liv i gjestene, og kun minutter senere satt utligningen for Viking.
Yann-Erik de Lanlay fyrte av, og Sarpsborg-keeperen klarte ikke holde på ballen. Returen falt i føttene på Ylldren Ibrahimaj som deretter satte inn 1-1.
– Det er bare rør det der, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson etter utligningen og rettet kritikk mot hjemmelagets stopperspill.
– Hodeløst stopperspill av Sarpsborg. Hvorfor står Utvik på mållinjen?

Ibrahimaj-perle

Flere mål skulle det bli på Sarpsborg Stadion - denne gangen av det finere kaliberet.
Med 15 minutter igjen av ordinær tid snudde Vikings Ibrahimaj kampen, da han fyrte av med venstre beinet og ballen gikk klink inn i motsatt hjørne.
– Mitov Nilsen er sjanseløs der. Det er en helt nydelig scoring, sa Eurosports fotballekspert Eline Torneus om scroingen i Fotball Direkte-studioet.

Slik stilte lagene:

Sarpsborg 08: Mitov Nilsson – Ødegaard, Utvik, Dyrestam – Halvorsen, Næss, Vetti, Thomassen – Salétros, Heintz, Lindseth
Viking: Austbø, Bjørshol, Vevatne, Vikstøl, Heggheim - Torsteinbø, Ibrahimaj, Løkberg - Bytyqi, de Lanlay, Berisha
picture

Se høydepunktene: Ibrahimaj-dobbel da Viking senket Sarpsborg 08

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame