OSLO (eurosport.no):
Intility Arena har virkelig blitt et fort under Dag-Eilev Fagermos ledelse, noe som kan bli viktig i en høst der marginene kan bli avgjørende.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Vålerenga er nemlig en soleklar kandidat til å kjempe om medaljer og Europa-spill til neste år. Da er Mjøndalen til lørdagen første hinder.
– Skal vi være med helt der oppe så må vi vinne. Enkelt og greit, sier Fagermo full av selvtillit på at det som leveres på eget kunstgress er godt nok til å kjempe i toppen.

– Må få opp smilene, latter og glede

De er riktignok på femteplass på hjemmetabellen, men er ett av to lag som ikke har tapt en eneste hjemmekamp. Med seier på lørdag vil de derimot klatre opp til andreplass på hjemmetabellen, siden de har færre kamper enn Odd og Rosenborg.
Dette er topp fem i hjemmetabellen i øyeblikket:
LagKamper spiltSeiereUavgjortTapPoeng
1. Bodø/Glimt990027
2. Odd1071222
3. Molde970221
4. Rosenborg1063121
5. Vålerenga963021
Det andre laget som har gått uten tap foran egne fans er Bodø/Glimt, som heller ikke har tapt en eneste kamp i Eliteserien år. Heller ikke Vålerenga klarte å stoppe den rekka.
– Vi får jobbe mot å slå Mjøndalen nå, så da må vi bli kvitt Bodø/Glimt-kampen, få opp smilene, latter og glede i morgen og så må vi trene godt inn mot dem, sier Vålerenga-treneren.
Se hva Kjartansson hadde å si om Glimt-tapet her (saken fortsetter etter videoen):

VIF-helten tok på seg skylden etter tapet

Store forskjeller på hjemme og borte

Forskjellen på bortebane og hjemmebane har vært stor for Vålerenga i år. Som besøkende lag har de vunnet tre, spilt to uavgjort og tapt hele fem kamper.
Målforskjellen viser også store utslag. Borte har de scoret kun ni mål på ti kamper, mens de har sluppet inn 16. Hjemme har de scoret 20 mål og sluppet inn kun 10.
– Det er tøft å komme hit om dagen, så vi skal angripe den kampen som alle andre kamper. Vi satser på tre poeng, forteller Aron Dønnum.
Heller ikke Osame Sahraoui har planer om å gi Mjøndalen noe særlig håp. Unggutten har faktisk tatt alle sine målpoeng (tre mål og tre assist) på Intility.
– Det er hardt å møte oss på hjemmebane. Vi spiller som vi pleier hele tiden. Vi har ro med ballen og kontroll hele tiden, og det skal de kjenne også. Det er bare å komme å prøve, sier en selvsikker Sahraoui.
Lørdagens motstander er et lag som sliter voldsomt, og Vegard Hansens menn har kun vunnet to av de siste 14 kampene sine. I tillegg er nå toppscoreren deres, Ibrahim Shuaibu ute med skade.
Men at de sliter med å finne seiersoppskriften, er ingen hvilepute for Vålerenga, som forventer et tøft oppgjør.
– Jeg tar alle motstandere like seriøst. De kommer til å gå hardt ut mot oss siden det ikke har gått så mye deres vei, sier Sahraoui.
– Det er tett i toppen der og Mjøndalen på lørdag er en fin måte å fortsette den fine hjemmestatistikken, sier Christian Borchgrevink, som mener de har gode muligheter til å ta tre poeng og posisjonere seg i medaljekampen.
Sett denne?

Glimt-juvelen med stikk mot VIF: – Det var litt pinlig

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43