Se alt fra Eliteserien på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
OSLO (Eurosport.no):
Det var mange som sperret opp øynene litt ekstra i helgen, etter at Norges suverent beste lag hadde tatt nok en seier, denne gangen over Vålerenga.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
For i intervjuet etter kampen kom det en tirade mot gjestene, litt ut av ingenting fra Bodø/Glimts juvel Jens Petter Hauge.
– Hvis Vålerenga kommer her og sier at de skal vinne, så får de faen meg stille opp. For det var litt pinlig, det de holdt på med i den første omgangen, sa Hauge.
Se hele tiraden lenger ned i saken.

– Synes det er litt smålig

Uttalelsene får flere av Vålerenga-spillerne til å reagere.
– Jeg var ikke så fan av det. Jeg synes det var litt smålig egentlig, forteller Christian Borchgrevink til Eurosport.no dagen derpå.
I tillegg til at han mener det er en uting å si noe sånt om motstandere i Eliteserien, så forteller backen at han rett og slett mener han bommer med kritikken.
– Han mente at ikke vi stilte opp, men da må han se kampen på nytt, synes jeg. For den kampen der var jevn. Vi er udyktige, men de er også heldige at ikke vi scorer, og hadde vi gjort det kunne det vært helt annerledes, sier han.
Det hører nemlig med til historien at Vålerenga hadde flere gigantsjanser, som blant annet Vidar Örn Kjartansson brant på uvant vis.
Heller ikke Aron Dønnum var ikke begeistret over uttalelsene. Vingen sier at han ikke har sett intervjuet selv, men når han får gjengitt innholdet er han ikke helt enig.
– Å rakke ned på andre når det går bra med seg selv, er ikke det man ønsker å se, sier Dønnum.
Se hele intervjuet med Jens Petter Hauge her (saken fortsetter etter videoen):

Glimt-juvelen med stikk mot VIF: – Det var litt pinlig

Hauge beklaget

Tidligere på mandag fikk også Hauge gladnyheten at han var blitt tatt ut på a-landslaget for første gang, til kampene mot Serbia, Nord-Irland og Romania.
Etter å ha tidvis herjet med AC Milan hadde han en litt tyngre kamp mot Vålerenga med mange brente sjanser og straffebom.
På pressetreff i forbindelse med landslagsuttaket ble han spurt om tiraden, som provoserte mange Vålerenga-fans på sosiale medier.
– Det var kanskje litt mye fra meg, og det beklager jeg. Det er sånt som skjer når adrenalinet pumper, etter at man har kriget seg inn til en utrolig viktig seier, sier han, og legger til:
– Det var litt frustrasjon og glede som skulle ut. Da ble det kanskje ikke tatt ut på den beste måten, og det får jeg lære litt av. Det er viktig å kunne melde litt, men det skal bli tatt på riktig måte, fortalte han et samlet pressekorps på Aspmyra.

– Alltid vært høy på pæra

Både Borchgrevink og Dønnum kjenner Hauge godt fra før, etter å ha spilt sammen på landslag opp gjennom oppveksten. På spørsmål om han har blitt litt høy på pæra, så er begge klare på at de ikke ble sjokkert da han dro på litt ekstra i intervjuet etter kamp.
– Han har all grunn til å gå med hodet hevet. Han gjør det bra om dagen, og det unner jeg han, forteller Dønnum, mens Brochgrevink mener han alltid har vært sånn.
– Han har alltid vært høy på pæra. Jeg har kjent han siden han var 15, så det er ikke noe nytt det, sier han med et glimt i øyet.
Osame Sarhaoui spilte også kampen, men ville ikke fokusere på snakkisen rundt Hauges tirade.
– Folk kan si hva de mener, og jeg skal ikke ta noen på det. Hvis han mener det, så er det helt greit for meg, men da er det opp til oss å motbevise det han sier, forteller han.
Han er likevel ikke enig i budskapet.
– Jeg føler ikke han treffer på kritikken, for i perioder spiller vi veldig bra. Selvfølgelig er det perioder der vi ikke er på vårt høyeste nivå, og det skal vi selvfølgelig jobbe med på treninger inn mot de neste kampene, forteller unggutten.
Sett denne?

Bernt oppsummerer runde 19: LAN-jubel, Flamur-duell og Molde-tap

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43