BRANN STADION (Eurosport.no):
– Det er fint. Det har vært lenge uten treninger og ikke minst det at vi har noe å jobbe mot nå. Det er jo det som er vanskelig når du bare går å surrer og på en måte ikke har noe mål. Man trener bare for å holde det i gang. Det er noe annet når vi kan jobbe mot noe og det har vi jo nå, så det begynner å se bra ut, sier Brann-keeper Håkon Opdal til Eurosport.no etter onsdagens trening.
Eliteserien
Har slått tilbake etter Molde-tapet: – Bodø/Glimt er ikke friskmeldt
8 TIMER SIDEN
Han, som de fleste andre i Fotball-Norge, er glad for å kunne trene igjen og at seriestarten er i sikte. Men for Opdal har tiden også blitt brukt til å trene seg opp igjen etter en kneoperasjon han gikk gjennom rett før koronaviruset satte fotballen på vent.
– Det har jo vært en spesiell situasjon for mange, tror jeg. For min egen del og fotballdelen av det så har jeg jo operert og da har jeg kunne gjort det som jeg egentlig skulle gjort i en lang periode. Og nå når jeg er klar for å spille, så får vi muligheten til å spille med de andre. Så for min del så har det egentlig vært treningsmessig som planlagt. Jeg er veldig glad for at det ser ut som om operasjonen har vært vellykket og opptreningen har gått som planlagt. Men det har jo vært sære tilstander rundt og omgivelsene rundt treningene har ikke vært som vi er vant til. Så det er jo litt merkelig. Men man må bare ta de hensynene som man skal og forholde deg til det.
Med operasjonen hadde ikke Brann-keeperen vært klar til den opprinnelige seriestarten i april, men nå er 37-åringen tilbake i full trening med resten av laget en knapp måned før seriestart.
– Ja, jeg trener fullt. Men så er det jo sånn at når man er tilbake, så har man ikke trent og spilt fotball på lenge og ikke hatt den type belastning, så man vil jo være avhengig av å få litt repetisjoner og litt mengde før man er 100% i form. Men det er sånn som kommer, forteller Opdal.

– Skal vise hvor god jeg er

Noe annet som også skjedde rett før fotballen ble utsatt var at Brann hentet den tyske målvakten Ralf Fährmann på en låneavtale som varer frem til 30. juni. På grunn av en vanskelig situasjon for ham med familien i Tyskland, fikk han lov til å reise hjem igjen i starten av april.
Hvis han skal komme tilbake til Bergen blir det derfor kun for noen få kamper. Sportssjef Rune Soltvedt sa til Eurosport at de foreløpig ser an situasjonen.
– Å hente en keeper tilbake for å stå to-tre kamper trenger ikke nødvendigvis være det smarteste vi har gjort, sa Soltvedt til Eurosport tidligere onsdag.
– Men dere tenker på det, å forlenge det hvis det er mulig for ham og dere ønsker å ha ham?
– Det er en del av vurderingen, men så har vi ikke konkludert. Det er noe vi jobber med nå.
Dermed er det fortsatt usikkert om Brann henter Färhmann tilbake for å stå to-tre kamper, om de lar ham bli eller om de ser på muligheten for en eventuell forlengelse. Opdal, som var førstekeeper forrige sesong, sier han er klar for å kjempe om plassen i år også.
– Det spiller ingen rolle for meg. Jeg skal vise hvor god jeg er uansett og prøve å komme tilbake på et så høyt nivå som mulig. Hvis Ralf kommer hit så er han jo en kjempegod keeper og kan sikkert bidra med masse. Jeg kan sikkert lære mye av ham og utvikle meg til å bli enda bedre.
– Hvis det blir aktuelt at han blir her lenger og det da blir konkurranse om førstekeeperplassen, hvordan ser du på det?
– Det vil jeg ikke spekulere i. Jeg forholder meg til det som er, sier Opdal.

Kontrakt ut 2020

Kontrakten til Brann-keeperen går ut i 2020, men selv er han klar på at han ønsker å fortsette med fotball.
– Først må jeg sørge for å komme tilbake på et godt nivå og at alt fungerer og at man viser at man er minst på det nivået som man var på i fjor. Så får vi heller diskutere det når sånne ting er på plass. Nå er det jo stor usikkerhet om situasjonen i det hele tatt og vi kan ikke på en måte avblåse noe som helst. Så sånne ting er hvert fall for min del, lagt litt på vent akkurat nå.
– Vet du hva du vil selv?
– Ja, jeg har mine tanker om det selvfølgelig. Men det kommer jo an på om man klarer å komme tilbake på det nivået som man har vært på og stadig være i utvikling og at det fungerer bra. Det er vel en forutsetning for at man kan bidra bra videre. Men det er selvfølgelig ønskelig hvis jeg får det til, sier Opdal.
– Men det er ikke aktuelt å være ferdig etter denne sesongen?
– Nei, altså kontrakten min går jo ut. Men jeg har sagt det før at jeg har veldig lyst å spille lenger. Men igjen, det forutsetter jo at man kommer seg opp på et akseptabelt nivå som man kan stå inne for.
Sett denne?

Spillerne du MÅ ha, beste/verste kampprogram og slakt av populært valg

Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
I GÅR PÅ 19:24
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
27/06/2022 PÅ 13:59