BERGEN / OSLO (Eurosport.no):
I Bergen sprudler man over å være i gang med trening igjen, selv om den «verste gledesbølgen etter at de fikk beskjeden har lagt seg». Nå er de ifølge sportssjef Rune Soltvedt normalt glade og ser frem til sesongstart og å komme skikkelig i modus før Haugesund venter på bortebane i serieåpningen.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
18 TIMER SIDEN
– Uansett hvem vi åpner mot og har i de neste kampene er det tøft uansett. Haugesund borte vet vi er tøff, men det har vært gøye kamper. Det er bra for Eliteserien at det kommer slike kamper tidlig, sier Soltvedt.
I de neste kampene venter Viking og så Aalesund borte igjen.
Før koronakrisen inntraff ble det hevet en del øyenbryn da Brann sikret seg den tyske målvakten Ralf Fährmann på en låneavtale som varer frem til 30. juni.
Han har kontrakt med den tyske storklubben Schalke 04, men var i tiden før han kom til Norge på utlån i Norwich, der han fikk med seg tre kamper.
Landslagskeeper og Hertha Berlin-proff Rune Almenning Jarstein tok i bruk store ord da han uttalte seg om overgangen til VG.
– En veldig overraskende overgang og en veldig stor og god overgang for Brann. Fährmann er en legende i Schalke 04 og har et stort navn i tysk fotball, sa Jarstein.
– Han var en meget solid keeper i Bundesliga. Han er en spennende spiller som kommer til å sette farge på Eliteserien, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Etter utsettelsen spilles Aalesund - Brann i tredje serierunde 24. juni, altså bare noen få dager før Fährmanns avtale med de røde går ut. Nå er spørsmålet: La ham bli, hente ham tilbake for noen kamper – eller jobbe for å få til en forlengelse.
– Status er jo at det var en vanskelig situasjon for ham med familien i Tyskland, og vi hadde begrensninger på hvordan vi kunne trene. Så vi valgte å la ham få lov å reise hjem igjen. Han er i Tyskland og trener med Schalke. Det har han gjort siden han reiste hjem, og han har hatt et veldig godt opplegg der. Så er det en vurdering om vi skal hente ham tilbake eller ikke. Vi er ikke helt i mål med det og ser an situasjonen litt, sier Soltvedt til Eurosport.
For foreløpig er det altså bare snakk om noen få kamper.
– Ja, det er litt av vurderingen vi gjør. Vi følger litt med på Tyskland, og den nye sesongen der, som er planlangt å starte 20. august. Blir den forskjøvet vil vi se på muligheten om vi eventuelt kan forlenge, sier Soltvedt.
Vurderingen vil også komme litt an på Fährmann selv.
– Han er på treårskontrakt og vil sikkert være med i sesongoppkjøringen og vise seg frem for treneren der. Så vi må se an hva som er det beste totalt sett. For vår del har vi tre gode keepere allerede, fastslår Brann-sjefen, før han følger opp:
– Å hente en keeper tilbake for å stå to-tre kamper trenger ikke nødvendigvis være det smarteste vi har gjort.
– Men dere tenker på det, å forlenge det hvis det er mulig for ham og dere ønsker å ha ham?
– Det er en del av vurderingen, men så har vi ikke konkludert. Det er noe vi jobber med nå.
Ifølge Soltvedt håper de å ha en avklaring på situasjonen «om ikke så veldig lenge, men når er vanskelig å si.»

Mener dette laget ser klart verst ut etter koronakrisen

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
I GÅR PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18