• Se Strømsgodset - Bodø/Glimt søndag fra klokken 20:30 direkte på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Fredag morgen meldte Norges Fotballforbund (NFF) at Eliteserie-spillerne Patrick Berg, Markus Henriksen og Marius Lode har testet positivt for koronaviruset.
Alle tre spillerne har oppholdt seg i karantene på et hotell i Oslo siden landslagssamlingen ble avsluttet lørdag, i kjølvannet av at Omar Elabdellaoui testet positivt i slutten av uken.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Den opprinnelige karantenen skulle avsluttes søndag klokken 13:00, noe som betydde at at spillerne fikk mulighet til å ta del i rundens seriekamper i Eliteserien.
Lode, Berg og Henriksen blir naturligvis ikke å se under helgens runde, og for de to førstnevnte betyr det at den potensielle gullfeiringen i Drammen ryker.
– Vi fikk vite om smitten i dag, så vi må nesten bare forholde oss til slik situasjonen er nå. Dette er et spesielt år og en spesiell tid, forteller daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen til Eurosport.no, som samtidig forklarer at klubben er i tett dialog med både Lode og Berg i Oslo.
  • Les mer om smittetilfellene i landslagstroppen her.

– Ser ut til at Godset-kampen går som normalt

De tre smittede Eliteserie-spillerne er satt i isolasjon. Samtidig melder Rosenborg at André Hansen, som har testet negtivt for viruset, må i karantene fra og med torsdag.
Daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen forteller at kampen mot Strømsgodset ikke påvirkes av Lode og Bergs positive koronatester – sett bort ifra at kampen spilles uten de to bærebjelkene.
– Det er ikke så mye vi kan gjøre herifra, men det ser ut til at kampen mot Strømsgodset går som normalt. Lode og Berg har vært i Oslo hele tiden, og vi har har hatt en daglig dialog med gutta, sier Thomassen.
Glimt-kaptein Patrick Berg har spilt samtlig kamper for Glimt denne sesongen, mens Marius Lode kun har måttet se to oppgjør fra sidelinjen siden serieoppstarten i sommer.
I midtforsvaret kan det dermed se ut til at unggutten Isak Helstad Amundsen, som signerte ny kontrakt med Glimt tidligere i november, får sjansen fra start – sammen med Marius Høibråten.
På midtbanen er det mer usikkerhet, der Hugo Vetlesen er suspendert og Sondre Brunstad Fet er skadeplaget. Om sistnevnte blir klar til kamp, kan midtbanekonstillasjonen mot Godset fort bestå av Sondre Brunstad Fet, Ulrik Saltnes og Vegard Leikvoll Moberg.
Til Avisa Nordland sier Glimt-trener Kjetil Knutsen at de har flere gode erstattere for både Lode og Berg.
– De kunne vært ute med gule kort eller skader. Det er et spesielt år, og jeg tror at de som takler uforutsette ting best vil komme godt ut av det til slutt. Vi må bare håndtere situasjonen. Vi kan ikke legge oss ned og synes synd på oss selv, uttaler han til lokalavisen.

Kan ønske å flytte RBK-kampen

I pressemeldingen fra NFF står det at både Markus Henriksen, Marius Lode og Patrick Berg tre er tilnærmet symptomfrie.
– Vet du hvor lenge Berg og Lode nå er satt ut av spill?
– Jeg vil anta at de er ute i ti dager til, svarer Glimt-sjefen.
– Bodø/Glimt tar i mot Rosenborg på Aspmyra neste søndag. Påvirkes denne kampen på noen måte?
– Jeg ser for meg at kampen enten spilles som normalt, uten både Patrick og Marius (og RBK-spillerne Markus Henriksen og André Hansen journ.anm), eller at kampen flyttes. Det er noe vi må se på de nærmeste dagene, forklarer Thomassen.

– Vi tar en beslutning i løpet av dagen

Mens Glimt-sjef Frode Thomassen uttaler overfor Eurosport.no at de ønsker å se på mulighetene til å flytte kampen mot Rosenborg neste helg, varlser konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn at smitten også kan affeksere den kommende rundens kamper.
Fisketjønn utelukker nemlig ikke at den allerede flyttede kampen mellom Rosenborg og Brann tirsdag, må flyttes ytterligere.
– Vi er i dialog med både Rosenborg og Bodø/Glimt, som er involvert her. Vi tar en beslutning i løpet av dagen, sier Fisketjønn til Adresseavisen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43