SKIEN (Eurosport.no)
Mot Mjøndalen scoret Espen Ruud sikkert fra straffemerket, hans andre fra 11 meter denne sesongen. Etter at Torgeir Børven ble solgt og Tobias Lauritsen skadet, tok Ruud først en straffe mot Aalesund i 10. serierunde, deretter altså den som ga 3-1 for to uker siden.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
EN TIME SIDEN
Derfor skulle en tro Ruud er lagets faste straffeskytter, noe han også mener han selv bør være, selv om Mushaga Bakenga er lagets nye nummer ni.
– Ja, han er ivrig på det, han har forhørt seg til og med under kamp når vi har fått straffe, men han må vente: Slik det er nå så er det jeg som tar dem, sier en selvsikker Ruud.

– Tatt en prat bak Ruuds rygg

Han vedgår at det kan bli aktuelt å gi straffen til Bakenga i visse tilfeller, som om formspissen jakter et hatrrick
– Ja, det snakka vi om. Da tror jeg at jeg hadde vært villig til å gi ham straffa, hvis det var for hattrick, gliser han og ser på Bakenga som ligger bak ham og venter på sin tur til intervju med Eurosport på Skagerak arena denne uka.
Men trønderen har andre hensikter og i det høyrebacken er ferdig med sitt intervju melder Bakenga umiddelbart:
– Bare vent, jeg har tatt en prat bak Espens rygg jeg, så nå blir det endring i sakene!
– Jaså, har du satt i gang noe bak Ruuds rygg?
– Jeg har tatt en prat med Jan Frode, så det er en liten maktkamp som foregår i garderoben om straffespark. Jeg er spiss, spisser bør ta straffer, slik det har vært tradisjon for i den klubben her. Espen er så gammel og har opplevd så mye, så han kan gi fra seg dem framover, gliser Bakenga og tenker på klassiske nummer 9 i Odds historie.

Nornes har bestemt seg

Han er full av selvtillit på egne vegne fra 11-meteren.
– Det er absolutt ingen grunn (til at jeg ikke skal ta dem) og jeg har vel bomma på ett straffespark i hele mitt liv jeg også, så la meg ta til jeg bommer, er hans klare beskjed.
Ruud tok straffer for Odd allerede tilbake i 2007 og har lang fartstid fra straffemerket. Totalt står han med 38 Eliteserie-mål for Odd. 36-åringen lar seg imponere over Bakengas form, men der stopper også givergleden.
– Mush har klart å komme i gang med scoringer selv uten straffer, så da kan jeg fortsette å ta dem. Det er sterkt å komme seg gjennom den perioden der, det var lenge siden han hadde spilt kamper, så det er imponerende, sier Ruud.
Men til syvende og sist er det trener Jan Frode Nornes som har siste ordet, og for alle som har Ruud på sitt Fantasy-lag kommer han med en kalddusj.
– Jeg er helt enig med Mush, ler Nornes. For meg er det helt opplagt at spissen skal ta straffer, ferdig snakka. Får vi straffe nå mot Bodø/Glimt så er det Mush eller Robin (Simovic, red.anm) som tar dem, den spissen som spiller. Å score mål gir spisser sjøltillit. Vi hadde Torgeir Børven, så Tobias Lauritsen, som tok før han ble skadet. Espen kommer til å være på lista, han skal få lov til å ta frispark, han, sier Nornes.
Lauritsen er for øvrig så vidt tilbake på Odds treningsfelt og er ventet å kunne være spilleklar fra runde 22 eller 23, han er altså noen uker unna stadig.

– Sandberg best

Det er blitt dømt hele 67 straffer så langt i Eliteserien i 2020. 15 av dem er misbrukt, det betyr at knappe 78 prosent har gått i mål. Odd har satt samtlige av sine seks (Børven tre, Ruud to, Lauritsen ett).
En som har satt fire av fire forsøk er Niklas Sandberg. Da han gjestet Fotball Direkte i forrige serierunde ble han bedt om å rangere seg selv blant landets beste straffeskyttere. Da landet FK Haugesund-spilleren på at han var topp tre.
Bakenga mener rogalendingen er den beste.
– Jeg tror faktisk han er der, så har du meg som nummer to. Også syns jeg faktisk at Amahl Pellegrino er bra, det er viktig at de som er i flyt tar straffe, det er oftere litt lettere da. Sandberg banker dem jo inn, så er vi to litt mer målsniker på straffe, sier Odds nye nummer ni.
  • Se Bodø/Glimt - Odd søndag kl. 18.00 på Dplay.
Sett denne?

Spillerrådet: Når bør man legge opp, designer-skjerf og kunstnernavn

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54