Populære sporter
All sport
Vis alt

Eksperten reagerer på RBK-spillerens uttalelser: – Skrekkelig timing

Carl Henning Biørnstad

Publisert 07/05/2022 klokken 12:31 GMT+2

Discovery-ekspert Christian Gauseth bruker blant annet ord som «kjedelig» og «traust» når han skal beskrive Rosenborg anno 2022. Samtidig reagerer han sterkt på Adrian Pereiras klaging over manglende spiletid.

Adrian Pereira i aksjon mot Molde på Lerkendal.

Foto: NTB

  • Lad opp til Strømsgodset - Rosenborg søndag fra klokken 17:00 med Fotball Direkte på discovery+!
– Jeg synes de er robuste, men veldig, veldig kjedelige.
Det er Discovery-ekspert Christian Gauseths dom over Rosenborg så langt denne sesongen.
Èn seier og tre uavgjorte kamper er fasit etter de fire første for Kjetil Rekdals mannskap, noe som altså betyr at RBK foreløpig er ubeseiret i Eliteserien 2022.
Få, om noen, hadde trodd nettopp det etter den miserable generalprøven mot Raufoss som endte 0-3.
– Jeg har gått gjennom kampene deres, og det jeg ser er at de produserer lite sjanser og at det går langt mellom de gode angrepene. Angrepene finnes i hver kamp, men de kommer altfor sjelden. Det er noe traust av Rosenborg om dagen, sier Gauseth videre.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kjetil Rekdal: – Vi har tatt et stort kollektivt steg

– Det gleder et midtbanehjerte

Tidligere denne uken skrev Discovery at Rosenborg-spillerne blomstrer i det nye systemet til Kjetil Rekdal. Den rutinerte Eliteserie-treneren har nemlig gått bort fra den vante RBK-formasjonen 4-3-3 og valgt en trebackslinje i enten 3-5-2 eller 3-4-3. Både midtbanespiller Olaus Skarsem og nå vingback Edvard Tagseth har uttalt overfor Discovery at de trives i sine nye roller.
I tillegg har Markus Henriksen blitt flyttet ned fra midtbanen til forsvarstreeren, noe som ble forespeilet allerede på høsten i fjor
– Spillerne har fått roller som funker veldig bra. Tagseth har vist at han er bra med ball, i tillegg til at han er god en mot en defensivt. Skarsem har utviklet seg til å bli en lokal rotte, som er usympatisk og tøff på midten der. Det gleder et midtbanehjerte. Henriksen har heller ikke spilt seg bort på noe som helst måte, understreker ekspert Gauseth.
Den tidligere Eliteserie-spilleren ser tydelig Rekdal-stempelet på årets Rosenborg-utgave.
– Kjetil har helt klart satt sitt preg på det. Det er tydelig at dette er den retningen han ønsker å gå, og resultatmessig har det gått over all forventning.

Reagerer på Pereira-uttalelse

Med midtbanemann Edvard Tagseth på plass på den venstre vingbacken, har Adrian Pereira blitt forvist til benken så langt i sesonginnledningen.
I et intervju med TV 2 torsdag uttrykte siddisen misnøye over lite spilletid.
– Jeg var jo skuffet. Jeg så fram til å starte sesongen fra start og jeg prøvde å gire meg litt opp, men det ble ikke sånn. Det er jo frustrerende at de bytter posisjon på en og setter han foran meg, var noe av det Pereira sa til kanalen.
Det får Christian Gauseth til å reagere.
– Jeg har ingen sympati for Pereira. Han må jobbe hardere og bli bedre. Det Tagseth leverer på vingbacken er på et høyt nivå, så der må han bare se og lære. Jeg forventer store ting av Pereira etter de uttalelsene der, sier eksperten.
– Det er en skrekkelig timing på uttalelsene. Det er sånn fotballen er. Han må bli bedre for å fortjene plassen, legger han til.
Edvard Tagseth har slitt med sykdom denne uken, så sannsynligheten er stor for at nettopp Adrian Pereira får sin første start for sesongen mot Strømsgodset søndag kveld.

Forventer seier mot Godset

I cupfinalepausen spilte Rosenborg treningskamp mot Stjørdals-Blink på Lerkendal, en kamp gjengen fra Trondheim vant komfortabelt 3-0 etter scoringer av Victor Jensen, Ole Sæter og Brian Fiabema.
Søndag venter en ny test i Eliteserien, denne gangen mot et Strømsgodset-lag som tapte hele 5-0 for Sandefjord sist runde.
– Kampen mot Godset blir avgjørende for RBK. De kan ikke fortsette å spille slik de har gjort de siste kampene. Det hjelper ikke å kun slå lange baller opp til Noah Holm og satse på at han vinner duellene. Denne kampen burde de vinne. Strømsgodset ser ikke bra ut, meddeler den tidligere Mjøndalen-spilleren.
Sett denne?
picture

Kapteinen forklarer RBK-forvandlingen: – Handler om å nyte øyeblikkene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame