• Se Strømsgodset-Rosenborg på discovery+ søndag 8. mai 18.00
Blant dem som fikk muligheten var stortalentet Sverre Nypan, 15-åringen som signerte proffkontrakt med Rosenborg i vinter.
Unggutten ble byttet inn for RBK-veteran Per Ciljan Skjelbred, og gikk inn på midtbanen.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
I GÅR PÅ 15:14
Nardo-gutten fikk en halvtime på Lerkendal-gresset i det som endte med en komfortabel 3-0-seier.
– Det var gøy. Det var litt tyngre enn normalt. Det går fortere og man må ha litt mer nøyaktighet. Jeg synes jo Blink er et bra lag og det var tøff motstand. Men vi er jo det beste laget, sa Nypan til Adresseavisen etter kampen.
– Det er en grei gjennomføring uten skader. Det er viktig at vi får spilt litt fotball. Så dør det litt utover i andre omgang. Vi gjør en del bytter og leder 3-0 da blir det litt vanskelig å holde det oppe, sa RBK-trener Rekdal til avisen.

Uttelling før pause

Men det var før Nypan kom på banen det skjedde mest på Lerkendal. Etter en snau halvtime var det Rosenborg som hadde hatt ballen betydelig mest, men det var likevel Stjørdals-Blink som hadde hatt de to største mulighetene. En heading fra Håvard Lorentsen fra kloss hold som gikk utenfor Faye Lunds mål var gjestenes aller største.
Men så var det Rosenborg som spilte seg fri i boksen, og denne gangen satt lærkula mellom stengene. Vebjørn Hoff fant danske Victor Jensen, som på strålende vis la ballen til rette og plasserte den nede til venstre.
Og det tok ikke mer enn et par minutter før Rosenborg doblet. Et frisparktrekk som fungerte strålende endte med en heading tilbake i boksen hvor Ole Sæter pirket ballen over linja fra noen få centimeter.
Før lagene gikk i garderoben til pause fikk også Bryan Fiabema notert seg for en scoring, da han noe heldig ble truffet av en Blink-klarering.
Andre omgang ble ikke noe særlig å skrive hjem om. Blink kom faktisk til to store sjanser på tampen, men det ble ingen mål etter hvilen. Dermed endte det med 3-0-seier for Rosenborg i treningskampen.
Slik stilte Rosenborg:
Faye Lund, Reitan, Børkeeiet, Vagic, Andersson, Skjelbred, Hoff, Jensen, Pereira, Sæter, Fiabema.
Også Odd fikk testet seg i en treningskamp mot OBOS-motstand, da de vant 2-0 borte mot Fredrikstad. Målene ble scoret at Milan Jevtovic og Abel Stensrud.
Sett denne?

Mener årets LSK-utgave minner om gull-laget fra 1989

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42