• Se Sarpsborg 08 - Rosenborg mandag kl. 18:00 på Eurosport Norge og discovery+
Edvard Tagseth har denne sesongen tatt en plass på venstre vingback i sesongens to første seriekamper. Det var ikke der den unge RBK-spilleren forventet å spille da 2021-sesongen ble rundet av, etter å ha startet seks av de siste sju kampene på midtbanen under Åge Hareides siste sesong.
– Jeg var vel kanskje ikke forberedt på det i desember, men etter samtaler med trenerteamet i januar, så var det egentlig bare å forberede seg på at det kunne være en mulighet, sier Tagseth til Discovery om sin nye rolle.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
Tagseth ble først testet på vingbacken i treningskampen mot FK Haugesund i starten av mars. I de påfølgende tre treningskampene før sesongen ble sparket i gang, kom alle opptredene til lysluggen på venstresiden.
– De sa fra start at det var midtbane og vingback som var mine posisjoner. Det var ikke noen veldig stor overraskelse at det kunne bli noen kamper på vingback, og nå har det jo blitt en del.
21-åringen fra Frosta har fram til denne sesongen i all hovedsak blitt brukt på den sentrale midtbanen i løpet av seniorkarrieren.
Selv om rollen som venstre vingback er forholdsvis ny for 21-åringen, mener han at det er en rolle som samsvarer bra med kvalitetene han besitter.
– Jeg føler jeg blir involvert veldig mye. Jeg får brukt innleggsfoten min og presisjonen min som er ganske bra. Jeg har også en god motor, så jeg får sprunget mye opp og ned på siden, og får en del rom der til å bidra offensivt.
Samtidig byr posisjonen på noen ulikheter fra det å spille inne sentralt.
– Du har litt mindre folk å forholde deg til. Du har egentlig det meste foran deg eller bak deg, ikke så mye ved siden av deg. Ellers er det egentlig ganske likt i mange deler av spillet, forklarer Tagseth.
Artikkelen fortsetter under videoen.

RBK-supporterne med hyllest av Nils Arne Eggen

Trives

Tidligere har Edvard Tagseth vært klar på at det er midtbanerollen han trives best i, men etter flere kamper ute på venstresiden, har han ikke lenger hastverk med å komme seg tilbake sentralt i banen.
– Jeg har egentlig alltid sagt at det er min favorittposisjon og min beste posisjon, men nå har jeg egentlig fått så mange kamper på vingbacken at det begynner å bli en rolle jeg vokser mer og mer inn i og blir glad i. Akkurat nå vil jeg ikke si at midtbanerollen er den jeg tilbake til, men vi får se hvordan det utvikler seg.
– Så du er mer positiv til å spille på vingbacken nå enn du var tidligere?
– Ja, det vil jeg si. Hver gang jeg skulle vingback i pre-season, følte jeg at jeg var ute av posisjon, men jeg har vendt meg til det. I år har det blitt posisjonen min, så sånn sett er jeg mer positiv til det nå, forteller Tagseth.
I den «nye» posisjonen, konkurrerer Tagseth med Adrian Pereira og Adam Andersson, samt Jonathan Augustinsson, som fortsatt er utilgjengelig etter å ha blitt operert i begge hoftene tilbake i desember.
På midtbanen er konkurransen enda større. Tobias Børkeeiet, Olaus Skarsem, Per Ciljan Skjelbred, Victor Jensen og Vebjørn Hoff kjemper alle om to plasser inne sentralt.
– Det har det egentlig vært tøff konkurranse på midten helt siden jeg kom til klubben. Vi har veldig mange gode midtbanespillere og det er stor konkurranse der.
– Det er det jo på venstre vingback nå også, men sånn skal det være i Rosenborg. Det skal være tøff konkurranse om alle plassene, så det er egentlig bare bra, fortsetter Tagseth.

Frostas Milner

I den ferskeste episoden av RBK-podcasten Rasmus & Saga, forklarte den tidligere Rosenborg-yndlingen Pål André Helland at han og Gjermund Åsen hadde et eget kallenavn på lysluggen fra Frosta.
– Stakkars Tagseth ble løftet fram som Frostas (Lionel) Messi. Jeg og Gjermund døpte han om til Frostas (James) Milner da vi var i RBK, og føler det er mye nærmere sannheten, sa Helland, før han fortsatte:
– Det er ikke noen diss av Edvard Tagseth. Det er mer en annerkjennelse av hva han faktisk besitter.
– Det er som regel det jeg blir kalt av de to! Det er det eller Stig André Berge jeg blir kalt, men Milner har spilt på midten og på back, han. Det er en sammenligning jeg må være fornøyd med, ler Tagseth.
For det er noen likheter mellom den tidligere Liverpool-junioren og den nåværende Liverpool-veteranen.
Selv om Tagseth fra ung av først og fremst gjorde seg bemerket for sin teknikk, beskriver Helland Tagseth som «Et arbeidsjern uten like og en skikkelig tøffing».
– Jeg driblet mer og sprang forbi folk da jeg var ung, men jeg føler at jeg alltid har hatt den arbeidsinnstillingen at jeg må løpe mye og trøkke til i taklingene. Det viser seg mer på voksennivå enn det gjør når du gjør det på G14-nivå, forteller RBK-spilleren.
Artikkelen fortsetter under videoen.

LANserer egen spiller til landslaget etter enorm kamp

– Langt unna det vi drømmer om

Tidligere i vinter gjorde RBK store utskiftninger i støtteapparatet. Kjetil Rekdal og Geir Frigård har tatt over treneransvaret i Trondheim, og Edvard Tagseth har latt seg imponere over den nye trenerkonstellasjonen.
– Jeg føler det har vært utvikling fra første dag. De kom inn i desember med en veldig tydelig plan, og etter samtalen vi hadde i romjula, så var jeg veldig positiv til hele opplegget, sier Tagseth og legger til:
– Det de har vist i pre-season og fram til nå, har jeg vært veldig fornøyd med. Selv om vi har hatt en oppkjøring med ganske dårlige resultater, så har vi alltid vært ganske klar i gruppa på det som skjer, hva vi skal bli bedre på og hvordan det skal se ut. Vi har også fått en god start på sesongen som vi hadde troen på at vi skulle få til, Det gjelder bare å fortsette på det sporet.
  • Se Sarpsborg 08 - Rosenborg mandag kl. 18:00 på Eurosport Norge og discovery+
Etter en blytung vinter med seier i kun to av åtte treningskamper, står trønderne med fire poeng etter årets to første Eliteserie-kamper, med blant annet et sterkt poeng borte mot regjerende seriemester Bodø/Glimt.
– Selv om det er bedring fra det vi har fått til før, så er det veldig langt unna det vi drømmer om å være og dit vi skal komme. Nivået vi har i laget er skyhøyt og potensialet er virkelig der, så vi har ikke vist fram det beste i oss enda, selv om vi har hatt en god start, sier en offensiv Edvard Tagseth.
Sett denne?

Her får Braut Brunes endelig matchballen i posten

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42