Populære sporter
All sport
Vis alt

Vinden har snudd etter «surrat» oppkjøring: – Glimt-kampen ble et vendepunkt

Carl Henning Biørnstad

Publisert 28/04/2022 klokken 12:20 GMT+2

RBK-muren så allerede før sesongen ut til å slå sprekker, for med 0-3 mot Raufoss i generalprøven, var det få – om noen – som hadde noen som helst forventinger til trønderne. Men etter fire seriekamper er Rekdals menn ubeseiret, og vinden ser ut til å ha snudd.

Rosenborg-spillerne rett før kampen mot Bodø/Glimt på Aspmyra i første serierunde.

Foto: NTB

  • Se rogalandsderbyet mellom Viking og Haugesund lørdag fra klokken 17:30 på MAX og discovery+
TRONDHEIM (Discovery):
Ranheim - Rosenborg 3-0
Rosenborg - Haugesund 0-0
Rosenborg - Kristiansund 3-2
Rosenborg - Tromsø 1-2
Rosenborg - Raufoss 0-3
Kampene over er Rosenborgs resultater i mars, og den siste måneden før sesongen var overhodet ikke et unntak for Kjetil Rekdal. Ser man bort fra 7-2-seieren over lillebror Byåsen, vant RBK kun en eneste kamp i oppkjøringen – nemlig mot Kristiansund 15. mars.
Discoverys eksperter uttrykte bekymring etter 0-3-tapet for Ranheim i starten av mars, mens RBK-legendene Bent Skammelsrud og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen nærmest var sjokkerte etter 1-2-tapet for Tromsø.
– Det jeg har sett har ikke vært bra og er langt ifra godt nok til å bli blant de tre beste i Norge. De har slått Byåsen og «KBK 2», thats it. Det jeg så mot Tromsø trodde jeg var «kødd». De er ikke i nærheten og har ikke blitt bedre, sa Jakobsen til Discovery.
Og etter generalprøven mot Raufoss på Lerkendal, var det svært få som hadde trodd at trønderne skulle reise opp til Aspmyra og ta poeng.
Men det gjorde de.
– Ting falt veldig på plass rett før Bodø/Glimt-kampen, og det ble et slags vendepunkt for oss. Vi har hele tiden hatt troen på at vi er bedre enn det vi viste i oppkjøringen, og mot Glimt kom det til syne, forklarer trener Kjetil Rekdal til Discovery.
Kampen på Aspmyra endte 2-2.
– Vi har fått mer troen på det vi gjør, og fått bekreftelsen gjennom gode kamper. Spesielt Bodø/Glimt borte, noe som var en fantastisk reisning etter 3-0-tapet for Raufoss her hjemme. Det var en viktig og bra opptur, sier Per Ciljan Skjelbred i solskinnet like ved Lerkendal.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kjetil Rekdal: – Vi har tatt et stort kollektivt steg

– Fortsatt en lang vei å gå

Etter 2-2-kampen på Aspmyra, slo RBK til med en 1-0-seier mot Odd i første hjemmekamp, før det på ny ble poengdeling på bortebane – denne gangen i Sarpsborg.
I helgen endte storkampen mot Molde uten mål, og Rosenborg er dermed fortsatt ubeseiret denne sesongen.
– Jeg synes sesongen har gått bra så langt. Vi er bra trent, og det har vi også fått bekreftelse på gjennom gode treninger og kamper. Vi er robuste og tåler kampene. Det gir oss selvtillit, noe som er viktig, fortsetter 34 år gamle Per Ciljan Skjelbred.
Til tross for de skuffende resultatene, mener Rekdal at RBK-oppkjøringen ikke var så ille som alle skulle ha det til.
– Tar du oppkjøringen vår, så hadde vi en veldig god treningsvinter, men så sleit vi fælt i kampene. Nå har ting klaffet mer i kampene, og gruppa har vokst veldig på de siste månedene. Det er bra trøkk på trenking og gutta unner hverandre å lykkes. Vi har tatt et stort og viktig kollektivt steg, forteller Kjetil Rekdal, før han understreker:
– Men så har vi fortsatt en lang vei å gå på mange ting. Vi må bli bedre med ballen og bli enda tydeligere i samhandlingen i angrepsspillet og i forsvarsspillet. Men vi er på gang!
Saken fortsetter under videoen.
picture

Etterlyste «idioter»: – Våknet et dyr i oss når serien starter

– Holder på å skape noe

Markus Henriksen har passert 130 kamper for Rosenborg, men mannen som står med 58 landskamper for Norge har denne sesongen vandret inn i ukjent terreng. På tampen av forrige sesong kom det indikasjoner på at Kjetil Rekdal ville satse på den tidligere Premier League-spilleren som midtstopper, noe som ble en realitet allerede i vinter.
Henriksen har så langt startet samtlige seriekamper som stopper, sammen med Pavle Vagic og Renzo Giampaoli, og trioen har holdt nullen i to av de fire første kampene.
– Hvordan trives Henriksen som stopper?
– Jeg trives veldig godt! Nå har jeg spilt der i noen kamper, og det går egentlig bare bedre og bedre. Jeg føler meg veldig trygg i den rollen, og jeg føler at jeg tar steg for hver eneste kamp jeg spiller. Jeg har litt mer defensivt ansvar nå, men ellers er mye likt fra da jeg spilte som en av to dype på midten. Det er her jeg blir ut karrieren, svarer 29-åringen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kapteinen forklarer RBK-forvandlingen: – Handler om å nyte øyeblikkene

Mentale

Trønderen merker at vinden har snudd for hele laget.
– Vi hadde en veldig «surrat» oppkjøring, men det er ingen tvil om at vi holder på å skape noe. Vi har fått inn den mentaliteten om at det er vanskelig å slå oss, og det er viktig at det ligger i bunn. Så er vi jo klar over at vi har mye mer å gå på, og at det selvfølgelig vil ta tid, sier Henriksen til Discovery.
– Hvordan mye har det mentale å si?
– Det er viktig. Litt som med det aller meste man driver med i livet. Om man kun tenker konsekvenser og ikke klarer å nyte øyeblikket, så er det vanskelig å drive med fotball blant annet.
– Vi vet at vi er en gjeng med gode fotballspillere. Hvis alle på laget vet sine arbeidsoppgaver og gjør det de skal, og at en vet at han som er bak deg har ryggen din, så er det mye lettere å prestere også. Der har vi tatt store steg. Tidligere har vi nærmest falt som et korthus når vi har sluppet inn mål, og da er det vanskelig å vinne fotballkamper, legger han til.
Sett denne?
picture

Drillo-sitatet har satt dype spor i Rekdal: – Vi lo først bare av det

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame