Med 61 mål på 156 kamper for Stabæk, kan Franck Boli regnes som en av de mest suksessfulle spissene som har opptrådt på Nadderud de siste ti årene.
19 år gammel signerte ivorianeren sin første kontrakt med Stabæk, der han fulgte opp med å score seks mål i debutsesongen for De Blaa. Boli økte gradvis antall scoringer, og etter å ha nettet 14 mål i 2014 fikk flere klubber øynene opp for hurtigtoget fra Elfenbenkysten.
Eliteserien
Utestenger supporter etter rasistiske tilrop – roser Vikinghordene
13 TIMER SIDEN

– Sitter og forhandler med en pistol til hodet

Året etter ble Franck Boli solgt til kinesiske Liaoning, og i denne ukens Indre bane i karantene forteller Stabæks sportssjef Inge André Olsen hva som foregikk bak kulissene før overgangen var i boks.
– I 2015 kom det et bud på Boli fra Kina, og der og da visste jeg at Stabæk var helt avhengig av de pengene. Jeg dro dermed ned til Kina sammen med Boli og agenten, for å gjennomføre avtalen, forteller Olsen, og fortsetter:
– Underveis fikk jeg beskjed fra styrelederen at jeg ikke kunne komme tilbake til Norge uten en avtale, så da sitter man jo og forhandler med en pistol til hodet.
Hør hele episoden av Indre bane i karantene med en åpenhjertig Inge André Olsen her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Indre bane i karantene: Inge André Olsens elleville historier fra 22 år i Stabæk

Intense forhandlinger

Inge André Olsen innrømmer videre at ikke alt gikk knirkefritt rundt det kinesiske forhandlingsbordet.
– Jeg sa til agenten at det var helt uaktuelt å gå med på det første budet de la på bordet, og at han bare måtte gå inn og kjøre steinharde forhandlinger - også på vegne av Stabæk. Jeg sa at jeg bare skulle holde meg unna, sier sportssjefen.
– Så hvis dette gikk til helvete, skulle vi bare si at det var spilleren som ikke ville, smiler Olsen.

– Ofte kommet i den situasjonen

Franck Boli, som nå spiller for ungarske Ferencvárosi, ble omsider solgt til kinesisk fotball. Inge André Olsen er derimot ikke i tvil om at overgangssagaen rundt Franck Boli i 2015 ikke er helt unik i Stabæk.
– Vi har alt for ofte kommet i den situasjonen at vi har forhandlet med en pistol mot tinningen. De siste årene har vi heldigvis kunnet puste litt og tenkt litt mer langsiktig og strategisk, forklarer han.
I forkant av 2020-sesongen har Stabæk hentet Jesper Isaksen fra Kristiansund, Mats Solheim fra Hammarby, Fitim Azemi fra Vålerenga og William Donik fra Crystal Palace, samt en klubbløs Emil Jonassen.
Flere spillere har også forlatt Nadderud i forkant av den kommende sesongen, som blant annet Kasper Junker (Bodø/Glimt), Vadim Demidov (lagt opp) og Ronald Hernández (Aberdeen, Skottland). Se hele listen her.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
21/09/2021 PÅ 17:00
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00