Scanpix

Stabæk savner én ting i Brynhildsens kontrakt: – Jeg kunne vært mye tøffere

Stabæk savner én ting i Brynhildsens kontrakt: – Jeg kunne vært mye tøffere

26/03/2020 11:22Oppdatert 26/03/2020 11:42

Stabæks sportssjef Inge Andre Olsen må trolig se at Ola Brynhildsen forsvinner gratis i sommer, men varsler at klubben har en ny strategi for å treffe bedre i fremtiden.

– Dette er litt den kynismen man må akseptere at går begge veier.

Det sier sportssjef Olsen om at man ikke klarer å forlenge kontrakten med Brynhildsen og til sommeren trolig må se at 20-åringen går til en annen klubb gratis.

Stabæk har i ett år forsøkt alt de kan for å beholde stortalentet, sier Olsen, som hevder det innebærer flere kontraktstilbud med gode lønninger.

Olsen understreker samtidig at han vil ønske Brynhildsen lykke til uansett hvor han spiller i fremtiden og at han respekterer spillerens avgjørelse om ikke å signere.

– Vi kan gå ut i media, være uenige og krangle litt og sånt, men jeg gjør det fordi Stabæk virkelig har lyst til beholde Ola fordi vi liker han så godt og synes han er så god, sier sportssjefen som 1. april går over til samme rolle i danske Aalborg.

Ekspert etterlyser tidligere Stabæk-grep

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener det ikke er noen tvil om at Stabæk har et fantastisk akademi, men stiller spørsmål ved at klubben havner i vriene situasjoner med deres store talenter, og viser til spillere som Brynhildsen og Kristoffer Askildsen som gikk til Sampdoria med relativt kort avtale igjen.

– Man havner i situasjoner hvor spillere sitter med ganske korte avtaler. De betaler relativt lave lønninger til disse spillerne, sier Jonsson.

Eksperten viser til at Stabæks spotrslige apparat hele tiden ser spillerne på treningsfeltet og vet hvor gode de kommer til å bli. Derfor etterlyser Jonsson at klubben må være tidligere ute med å tilby konkurransedyktige betingelser før gjennombruddet slik at det ikke er spillerne som plutselig sitter med det beste forhandlingskortene etter de har slått gjennom.

– Det er en vanskelig balansegang. Når det gjelder Ola signerte han 2,5-årskontrakt. Ett år ut i den kontrakten begynte vi å tilby ny kontrakt. Jeg føler ikke vi kunne gjort så mye mer der. De ønsket å vente til etter VM og sommervinduet. Vi har vært på i over ett år på å forlenge den avtalen med tilbud, sier Olsen, som mener Stabæk tilbyr konkurransedyktige økonomiske betingelser.

Emil Bohinen ble gjort til den best betalte spilleren i klubben da han nylig signerte på en ny kontrakt.

Se hva Brynhildsen sa i januar (saken fortsetter under):

Video - Brynhildsen ordknapp om egen fremtid: – Ønsker å titte på hvilke muligheter jeg har

01:46

– Kunne vært mye tøffere

Sportssjefen sier man i fremtiden vil være bedre forberedt og sikter til den kommende generasjonen med 2005- og 2006-gutter som er meget lovende.

– Når de er 15-16 år kan vi bare skrive tre år med de. Kanskje vi må være på de etter ett år, selv om de ikke har gjort noe annet enn fortsatt å være i akademiet, og hele tiden forlenge den kontrakten med ett år. Det er noe vi har sett på og diskutert at kanskje må være en ny strategi, erkjenner han.

– Vi har solgt Tobias (Børkeeiet) og Askildsen, kommer til å selge Emil (Bohinen) for bra penger, vi har hatt mulighet til å selge Hugo (Vetlesen). En og annen kommer til å forsvinne på denne måten.

Olsen mener han kunne solgt Brynhildsen til utlandet om 20-åringen presterte i større grad over tid, men når han ser tilbake på tiden da den nåværende kontrakten ble inngått er han klar på at det er én ting han savner.

– Vi kunne sikkert gjort mye annerledes, men der vi gjorde feilen var at vi i utgangspunktet bare aksepterte en 2,5-års kontrakt i starten. Der kunne jeg vært mye tøffere og kjørt på tre år for å få enda et halvt år. Der kunne vi gjort det annerledes, sier Stabæks sportssjef.

Eurosport.no har vært i kontakt med Ola Brynhildsen som ikke ønsker å kommentere saken.

Se hele intervjuet med Inge Andre Olsen fra Indre bane i karantene her (Brynhildsen-praten fra 31:45):

Video - Indre bane i karantene: Inge André Olsens elleville historier fra 22 år i Stabæk

01:20:07