– Det er helt stille i norsk fotball. Det kan jo være fordi Gud og hvermann er permittert, men da har vi et problem hvis vi ikke får tak i folk. Men vi prøver oss vi. Vi har sendt bud senest i dag, til en klubb på en spiller, sier Olsen til Eurosport.
Han ønsker ikke å kommentere hvilken spiller eller klubb, men avslører at det dreier seg om en angrepsspiller i Eliteserien.
– I Stabæk er vi mest opptatte av å score mål, så det er en offensiv posisjon, sier Stabæk-sjefen med glimt i øyet.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
I utgangspunktet stenger overgangsvinduet ved utgangen av måneden, men 14. mars opplyste NFF at de ønsker å utvide vinduet for de norske klubbene som følge av den utsatte seriestarten.
– Status er at vi har sendt to henvendelser til FIFA. Dette er en beslutning de må ta, så vi håper å få svar innen 1. april. Vi har fått svar at de jobber med saken, uttalte Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund til Eurosport tirsdag.
Inge Andre Olsen gjester podcasten Indre bane: I karantene, og dette er et av mange temaer. Hele episoden sendes for øvrig på Dplay og Eurosport Norge lørdag klokken 20.
Der forteller han at de kommer til å jobbe helt frem til vinduet stenger, men sier det er blitt ekstremt utfordrende og en del ting de må tenke gjennom.
– Vi vil ikke at Stabæk skal bli uglesett, men vi er faktisk villige til å gå ut og legge penger på bordet for å kjøpe spillere. Men vi møter altså en vegg der ute med "nei".
Den avtroppende sportslige lederen, som snart tar fatt på nye arbeidsoppgaver i Danmark, er åpen på at de ønsker å hente to-tre spillere til før sesongen starter. Stabæk har besluttet å permittere 33 ansatte, men spillerne på A-laget er ikke berørt.
Men med dagens situasjon, der det nærmest er oppstått et vakuum med en rekke spillere og ansatte permittert i norske klubber, er det mange hensyn å ta. I tillegg har flere eksperter og sentrale personer vært tydelige på at agenter, klubber og spillere som utnytter situasjonen nærmest vil bli nettopp det; uglesett.
– Det er en interessant diskusjon. Det er dritvanskelig å få tak i spillere i norsk fotball. Vi ønsker å signere norske spillere, det er første prioritet. Gjerne unge spillere vi også kan utvikle og selge videre, sier Olsen på spørsmålet, som utløser en tirade der han snakker i over fire minutter på inn- og utpust om temaet:
– Vi har bydd på spillere hele vinteren, men fått "nei, nei, nei". Ikke en forhandling, ikke en diskusjon. Og vi føler tilbudene har vært "fair", vi snakker millionbeløp, ikke hundretusener. Men det tyder på at det står bra til i mange klubber. Og så velger man å benytte seg permitteringsverktøyene, som sikkert er reelt og riktig å bruke mange steder. Men det er da du kommer i en situasjon hvor stemmene blir sterke og "ingen kan røre spillerne våre".
Han har snakket seg varm nå, Olsen. Han fortsetter:
– Noen sparer X antall millioner hver eneste måned, mens de klubbene som velger å ikke ta ut permitteringer og holder spillerne i arbeid, taper da, kan du si, i forhold til de andre klubbene. Så konkurransekraften i norsk eliteserie endrer seg jo med hvem som permitterer og hvem som står ved å betale spillerlønninger og trenerlønninger, og så får vi alle disse ekspertene som kommer på banen, hvor man går på det at spillere og agenter blir uglesett og at nå må vi stå sammen. Ja, men det finnes en annen side av saken også.
Olsen sier han har stor respekt for at det er vanskelig å drive fotballklubb, men velger å trekke en parallell tilbake til da Stabæk måtte flytte ut av Telenor Arena.
– Hva gjorde jeg? Jeg prøvde å selge alle spillerne vi hadde, og endte til og med i retten, fordi at da jeg kunne selge en, så prøvde jeg å selge to. Til og med tredjemann prøvde jeg å hive på det lasset, for å få vekk kostnader.
Et annet eksempel han bruker, er da de sto på kanten av stupet og lå på nedrykk i 2016, men likevel valgte å selge Kamal Issah og Ernest Asante, to av klubbens beste spillere, for å få inn penger.
– Det jeg opplever i markedet nå, er at "nei, vi skal forsterke", nærmest. Jammen, kanskje dere skal ta imot pengene og diskutere med oss, for vi har satt av i budsjettene våre at vi må hente to til tre spillere for å være konkurransedyktige på topp seks i Eliteserien 2020.
– Men med tapt omdømme og skremselsproblematikk og eksperter sitter det nå et styre som livredde. Hva skal vi gjøre, blir vi sett på som de som kjøpte spillerne altfor billig? Hvis det kommer en permittert spiller til oss og spør om vi kunne tenke oss hans tjenester ... "Nei, vi må holde oss langt unna deg, du er nærmest en spedalsk". Altså, her trenger vi å se den andre siden av saken også.
Ifølge Olsen har de ikke kastet seg på galoppen og hentet flere spillere tidlig i preseason og kanskje betalt for høy pris.
– Vi har vært veldig kyniske på hva vi mener en spiller er verdt og hvilket lønnsnivå vi kan legge oss på. Men nå sitter vi nærmest i limbo som klubb, hvor vi antagelig blir nødt til å gå utenfor landets grenser og hente spillere der, kontra en intensjon om å hente å spillere i norske klubber og legge igjen pengene der.
I dette klippet lufter også Olsen at man heller ikke må glemme spillernes rettigheter og at de tross alt også er mennesker med ulike forpliktelser, også økonomisk:

Oppgitt over skremselsproblematikk og trusler mot spillere

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03