Populære sporter
All sport
Vis alt

Ble jaget og dratt ned midt i feiringen: Lowe mimrer tilbake på kvelden som endret alt

Oppdatert 10/04/2020 klokken 08:56 GMT+2

Damion Lowe forteller hvordan han opplevde en av de mest spektakulære opprykkskampene i norsk fotball noensinne. Selv kom jamaicaneren i begivenhetens sentrum også etter at dommeren hadde blåst av kampen.

Damion Lowe

Foto: Scanpix

Midtstopper Damion Lowe har vært med på mye som fotballspiller, på sin ferd fra Kingston på Jamaica til Kristiansand i Norge. Men den 26 år gamle forsvarsspilleren hadde nok neppe sett for seg scenene som utspilte seg en hustrig vinterkveld på Åråsen stadion desember 2019.
Start og Lillestrøm skulle gjøre opp om den aller siste plassen i eliteseriesesongen 2020, der sørlendingene hadde vunnet 2-1 i den første kampen i Kristiansand. Dermed var det fordel Start før den avgjørende kampen på Lillestrøm.
– Før kampen visste vi at de var sårbare, og at vi var nødt til å bruke det til vår fordel. Vi visste at vi kunne slå dem, ettersom de hadde tapt flere kamper på rad i den siste halvdelen av sesongen, forteller Damion Lowe til Eurosports podcast Indre Bane i karantene.

Marerittstart

Det var liten tvil om at det var en smått kaotisk start på oppgjøret, for allerede etter to minutter spilt satt Simen Kind Mikalsen inn 1-0 for LSK.
– Jeg har egentlig ingen anelse om hva som skjedde på det målet, men jeg husker bare at ballen gikk mellom beina mine og de tok ledelsen, gjenforteller Lowe.
20 minutter senere var nettopp Damion Lowe uheldig og satt ballen i eget nett, noe som gjorde at Lillestrøm nå var klare for Eliteserien 2020. Det var også stillingen til pause.
– Vi var ganske klare på at vi ikke skulle få panikk i pausen, og det gjorde vi ikke i det hele tatt. Joey (Hardarson) ønsket av vi skulle holde oss til kampplanen hele veien, så vi var trofaste til den hele omgangen, sier midtstopperen.
Sett denne? Artikkelen fortsetter etter videoen.
picture

Sikter mot denne Premier League-helten

Mentalitet

De drøye 8000 tilskuerne på Åråsen kunne se at Lillestrøm ikke ga seg før det stod 4-0 på tavla. Noe som betydde at Start trengte tre mål for å sende "Fugla" ned til OBOS-ligaen og seg selv opp til det gode selskap.
– Da de gikk opp til 4-0 samlet jeg hele gjengen og sa at dette ikke kunne ende på denne måten. Jeg husker jeg sa at om vi taper denne kampen, så la oss iallfall tape mens vi gir absolutt alt. Vi hadde kommet alt for langt for at det skulle ende slik som det så ut da, mimrer Lowe, som legger til at han på dette tidspunktet gikk opp som spiss - en posisjon han kjenner godt til fra tiden som barnespiller.
– Den viktigste beskjeden jeg ga til de andre spillerne var nok at om vi klarer å score ett mål var vi tilbake i kampen, noe som kunne føre til at de fikk panikk, legger han til.

– En helt fantastisk kveld

De siste femten minuttene av oppgjøret på Åråsen skriver seg inn i historiebøkene som et av de mest minnerike på Sørlandet. Martin Ramsland fant nettmaskene tre ganger på seks minutter og sendte dermed Start opp til Eliteserien. Feiringen etter kampslutt var mildt sagt kaotisk.
– Det var en helt fantastisk kveld, sier Damion Lowe, og fortsetter:
– Jeg hadde funnet meg et flagg og løp i seiersrus sammen med fansen. Samtidig som jeg løp, kunne jeg se i sidesynet mitt at det var noen som løp etter meg. Jeg så han akkurat da han hoppet over meg, og jeg rakk akkurat å hoppe unna så han bommet. Men han fikk tak i meg og begynte å dra i drakta mi, så jeg ble egentlig ganske sint, men jeg kunne åpenbart ikke reagere veldig tydelig på det midt i all feiringen, gjenforteller jamaicaneren engasjert.
Damion Lowe mistenker at vakten kanskje hadde et lite øye for Lillestrøm, uten at det skal sies sikkert.
– Jeg spurte han hva som var i veien, og forklarte at jeg bare ønsket å feire med supporterne. Så ba han meg om å gi han flagget, og sa at jeg ikke kunne feire på den måten. Etterhvert skjønte jeg at han kanskje var en bitter LSK-supporter, så det endte bare med at jeg gikk bort fra han, avslutter Lowe.
Hør hele episoden av Indre bane i karaktene med Damion Lowe her.
picture

Indre bane i karantene møter: Damion Lowe

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame