Lillestrøm - Start 4-3 (5-5 sammenlagt)
Tom Nordlie ble hentet inn før playoff-kampene mot Start for å redde Lillestrøm, men etter det første oppgjøret mellom lagene så ikke ting veldig bra ut for Åråsen-laget. Start vant 2-1 på eget kunstgress, og Lillestrøm var nødt til å vinne onsdag for å beholde plassen i Eliteserien. Stemningen og nerven på Åråsen var til å ta og føle på før avspark. Og til tross for at laget ikke hadde vunnet på sine tolv siste kamper, så var det de som var best den første timen og kjørte tidvis over Start. 75 minutter inn i kampen ledet LSK 4-0, slik at stillingen sammenlagt var 5-2.
Så koblet Martin Ramsland seg på, og scoret tre mål på seks minutter på vanvittig vis. Med 4-3 på Åråsen ble stillingen totalt i de to kampene 5-5. Med sine tre bortemål trakk Start det lengste strået – og skal spille Eliteserie-fotball i 2020.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Lillestrøm har spilt i Eliteserien helt siden 1975. Etter 45 strake sesonger på landets øverste nivå, må laget nå ned på nivå to.
– På 0-4 tenkte jeg jo at dette var over. Men det er så små marginer, og en det var en flikk gjennom som gjorde at vi fikk blod på tann. Det er det sykeste jeg har vært med på noen sinne, sier hovedrolleinnehaver Martin Ramsland.
– Dette må vi snu, tenkte jeg, sier trener Joey Hardarson, på spørsmål om hva han tenkte på 0-4.
– Jeg tror neppe det kan bli sykere enn dette. Jeg har ikke ord, det er ubeskrivelig og helt sykt det Martin Ramsland gjør. Jeg tillater meg å si at det er fortjent sesongen sett under ett. Vi har gått gjennom mye, leverer en god sesong, men måtte ta en omvei om kvalik. Det er spesielt at LSK rykker ned, men det eneste som betyr noe nå er at vi rykker opp, sier Hardarson.
Se matchvinnerscoringen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Drømmeåpning for LSK

Allerede etter ett minutt kunne hjemmefansen senke sine skuldre noe. Da brente Simen Kind Mikalsen til fra rett utenfor 16-meteren, og markkryperen snek seg inn i det lengste hjørnet, via fingertuppene til Starts keeper Jonas Deumeland. På 1-0 var alt snudd på hodet, og LSK lå plutselig an til å overleve i Eliteserien.
Kristiansand-laget fikk en god mulighet om lag 13 minutter inn i kampen da ballen landet i beina til Eman Markovic, som fra innenfor boksen fikk sendt i veg et skudd som gikk like utenfor LSK-målet.
I stedenfor var det hjemmelaget som kunne juble igjen snaut ti minutter senere. Daniel Gustafsson kom seg opp langs høyrekanten og slo inn mot bakerste stolpe der Thomas Lehne Olsen kom først på ballen med pannebrasken. Lærkula endret retning vi hodet til Start-forsvarer Damion Lowe, og satte Deumeland totalt ute av spill til 2-0 for LSK.
– Vi må angripe for å få nummer tre, men uten å tømme oss. Jeg liker godt det jeg ser, for dette er LSK-DNA. Jeg trengte ikke fyre opp spillerne i pausa, uttalte Tom Nordlie i pausen.
– Nå er det morsomt å spille fotball. Vi er gode, men det er en omgang igjen å spille her. Det er lenge siden vi har hatt så bra trykk i laget, men nå spiller vi om arbeidsplasser, så det skulle bare mangle at vi løper for livet, sier Fredrik Krogstad inn til pausen, på stillingen 2-0.
Enn så lenge så ting trygt og godt ut for LSK.

Økte ledelsen

Andreomgangen var bare fire minutter gammel da vertene kontret inn 3-0. Sheriff Sinyan satte fart fra egen banehalvdel, langt framover i banen, før han slapp ballen perfekt videre til Daniel Gustafsson. Svensken avsluttet perfekt til side for Deumeland.
Romerikingene var ikke ferdig med det. Elleve minutter senere lå ballen i Start-nota igjen. Denne gangen var det Krogstad som la inn fra venstre til Aleksander Melgalvis foran mål. Brumunddølen pirket ballen over mållinja til 4-0, og sendte med det Åråsen-publikummet til himmels.
Lite visste de om hva som var i vente.
Se Melgalvis' 4-0-scoring her!

Utrolig snuoperasjon

For etter hvert snudde alt. Det som så ut til å bli en drømmekveld for Lillestrøm, ble i stedenfor til et mareritt.
76 minutter inn i kampen fikk Start et trøstemål da Martin Ramsland headet et innlegg i en fin bue over Maric i LSK-buret til 4-1. Bare to minutter senere ble samme mann spilt gjennom mot keeper, og heller ikke denne gangen var noe i vegen med Ramslands avslutningsferdigheter. Lysluggen skapte stor spenning i kampen med sin 4-2-scoring, som kom med tolv minutter igjen å spille. Dermed trengte Start bare ett mål til for å være Eliteserie-klare i 2020.
Det kom også bare noen minutter senere. Samme mann var igjen igjennom og ordnet 4-3. Det var akkurat det laget trengte for å sikre Eliteserie-returen, bare ett år etter at de rykket ned fra toppnivået.
– Martin Ramsland kommer til å bli større enn Jesus på Sørlandet etter dette! brøt kommentator Petter Bø Tosterud ut.
Se intervju med Ramsland her!
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39