Populære sporter
All sport
Vis alt

Start-spillerne permitteres 75 prosent: – Har ikke noe annet valg

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 03/04/2020 klokken 08:16 GMT+2

Start er siste klubb ut i rekken av Eliteserie-lag som har sett seg nødt til å permittere spillere helt eller delvis som følge av koronakrisen.

Start

Foto: Scanpix

Sent torsdag kveld opplyste sørlandsklubben om at alle spillerne i A-stallen har mottatt permitteringsvarsel og er 75 prosent permittert. Det skriver klubben på sin hjemmeside.
– De økonomiske konsekvensene av denne pandemien er så store at vi ikke har noe annet valg. Administrasjonen og trenerne i utviklingsavdelingen er allerede permittert, og slik situasjonen ser ut nå, var det ingen vei utenom å delvis permittere spillerne også, sier Christopher Langeland i investorgruppen Start en drøm til ikstart.no.
Nesten samtlige Eliteserie-klubber har permittert spillere, mens noen har kuttet i lønnen som Brann og Molde. Tidligere torsdag ble det klart at Brann fortsetter å kutte i utgiftene. Både spillere og trenere i Brann reduserer lønnen med 20 prosent ut april.
Etter at det tirsdag igjen ble lov med organisert trening i grupper på fem personer har blant annet Viking valgt å trekke tilbake permitteringene.
Start er tilbake i Eliteserien etter å ha slått Lillestrøm i kvalifiseringsspillet før jul. Ligaen skulle egentlig ha startet opp kommende helg, men er i første omgang utsatt til 23. mai som følge av viruspandemien.
(Eurosport/NTB)
Sett denne?
picture

Skullerud om øyeblikket han ikke glemmer: – En av de tyngre opplevelsene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame