KRISTIANSAND / OSLO (Eurosport.no):
For dem med hjertet i Start, endte den kalde, uvirkelige kvelden på Åråsen etter hvert med en gledesrus det kan bli vanskelig å toppe, etter at de først virket død og begravet før Martin Ramsland med sitt hat trick sendte dem opp fra asken og rett til Eliteserien.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Men for noen er bakrusen blitt ekstra smertefull. De siste dagene har et bilde av et forelegg sendt fra politiet til en supporter versert på sosiale medier. Forelegget er på 13.000 kroner, «for ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig atferd å ha forstyrret den alminnelige fred og orden eller lovlig ferdsel.»
I grunnlaget for forelegget, som også er gjengitt av Fædrelandsvennen, heter det at han hoppet over gjerdet og tok seg inn på indre bane for å storme banen, og at to vektere måtte ta kontroll på ham og føre ham ut av banen.
Fædrelandsvennen har vært i kontakt med mannen, som ønsker å være anonym. Avisen skriver at flere skal ha mottatt bøter av politiet på Romerike, men at de foreløpig ikke har fått svar på hvor mange det dreier seg om.
Torsdag møtte Eurosport Start-trener Joey Hardarson, som også hadde fått med seg de omtalte bøtene.
– Opplevelsen var helt enorm, og det at folk hoppet ut på banen og jublet sammen med oss, sitter igjen. Nå kan jeg gjerne bidra med å hjelpe dem med å betale boten, hvis det trengt. Det var en opplvelse man sannsynligvis ikke får oppleve igjen.
– Mener du det, at du bidrar hvis noen trenger hjelp?
– Ja, hvis de strekker ut en hånd så skal jeg være behjelpelig, sier Hardarson til Eurosport.
Mannen som trolig har sikret seg heltestatus til evig tid i byen, for innsatsen på om lag seks minutter, reagerer slik på saken.
– Start-supportere må betale opp til 13.000 kroner for å juble for at du sendte Start til Eliteserien. Hva tenker du om det?
– Det tenker jeg først og fremst er veldig kjedelig. Det høres ut som en voldsom sum. Jeg kan jo ikke det regelverket til punkt og prikke, men det høres veldig strengt ut for å glede seg over en helt, helt spesiell opplevelse, sier Martin Ramsland til Eurosport og legger til:
– Så jeg synes egentlig bare det er trist, men som sagt kan jeg ikke regelverket. Og det er vel kanskje slik reglene er. Det er surt, og det ødelegger litt av den spontane gleden med idretten vår.
(Artikkelen fortsetter under):

Bøtelagt for opptreden etter Ramsland-hat trick: – Egentlig bare trist

På en kveld hverken han eller de fleste av tilhengerne neppe kommer til å glemme, mener han Start-fansen var fantastiske.
– Det var unikt, og ikke noe jeg har opplevd ellers i min karriere. Det Start-fansen gjorde på Åråsen der ... det kokte fullstendig. Det var bra liv hele kampen, og spesielt da det ble 4-3 der, tok det helt «avgårde». At noen stakkars enkeltsupportere skal bli straffet for å være en meter utenfor tribunefeltet der, det synes jeg er litt strengt, ja.
Start-leder Christopher Langeland reagerer på at supporterne blir bøtelagt.
– Vi har en kjempejobb med å få opp engasjementet i norsk fotball. Vi har glisne tribuner mange steder. Dette var en euforisk kamp vi kaller «Mirakelet på Åråsen». Det at supportere hopper over gjerdet etterpå, må vi regne med, og det skal være en del av fotballen. Så disse bøtene synes jeg ingenting om. Jeg synes våre supportere fortjener stor honnør for måten de oppførte seg på, gjennom 75 minutter med lidelse, sier han til Eurosport.
Overfor Fædrelandsvennen bekrefter Espen Auberg, leder av juridisk seksjon i Norges Fotballforbund, at de har opprettet sak mot både Lillestrøm og Styart etter kampen, og at den trolig vil bli behandlet av Doms- og sanksjonsutvalget i løpet av kort tid. Samtidig sier han at politiets prosesser skjer uavhengig av NFFs.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03