Glimt vant 7-0 mot AaFK: Like etter ble stopperen tatt ut på landslaget

Oppdatert 08/11/2020 klokken 22:19 GMT+1

Nordlendingene fikk gullfesten utsatt etter en sen Molde-scoring. Etter kampen fikk imidlertid Glimt-kjempen Marius Lode (27) en gladbeskjed.

Marius Lode

Bodø/Glimt - Aalesund 7-0
I kjølvannet av den elleville 7-0-seieren mot Aalesund, kunne nemlig Glimt-trener Kjetil Knutsen røpe at Marius Lode er blitt tatt ut i landslagstroppen.
En stor opptur for stopperen etter den utsatte gullfesten.
– Jeg var helt sjokkert. Jeg har akkurat vært på telefon nå med beskjed om at jeg er tatt ut. Det er veldig gøy selvfølgelig. Så kommer Håvard (Sakariassen) med et jækla glis og sier «du er tatt ut», sier en sjokkert og meget glad Marius Lode til Eurosport etter at han hadde fått landslagsbeskjeden.
– Hvem ringte?
– Are Hok.... et eller annet. Are Hokstad kanskje, ja. Veldig trivelig fyr! Det er veldig gøy, jeg gleder meg veldig. En ekstra piff på en kveld som det her, det er en drøm, svarer stopperen.
NFF bekreftet nyheten like etter at Marius Lode og Bodø/Glimt hadde slått Aalesund 7-0 på Aspmyra. Lode kommer inn for en skadet Stian Gregersen. I tillegg kommer også også Brøndby-spiller Sigurd Rosted og Antwerpen-back Simen Juklerød inn for Birger Meling (Nimes) og Jonas Svensson (AZ Alkmaar).
Saken fortsetter under videoen.

AaFK-keeperen etter stortapet: – Kanskje det beste laget i Norge noensinne

Tre forutsetninger for gullfest

Hvis Glimt skulle feire gullet allerede i kveld, var det tre forutsetninger som måtte til:
  • Molde måtte tape hjemme mot Kristiansund.
  • Rosenborg kunne ikke vinne borte mot Viking.
  • Og Bodø/Glimt måtte vinne hjemme mot tabelljumbo Aalesund.
Ekspertene hadde svært liten tro på at det skulle skje, men så sa det pang.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Glimt i storform - scoret syv mot fortapte AaFK

– En kamp som kjennetegner sesongen

Først scoret Veton Berisha på et svært kontroversielt straffespark mot RBK, og deretter snudde Kristiansund 0-1 til 2-1 mot Molde.
Om ikke det var nok, havnet Rosenborg under 0-3 mot Viking. Når Bodø/Glimt scoret to kjappe mål mot Aalesund på tampen av første omgang, og scoret fem nye mål etter hvilen, falt alt på kampen mellom Molde - Kristiansund.
Fra det 38. til 85. minutt lå Glimt an til å ta gullet, men så utlignet Fredrik Aursnes mot Kristiansund.
– Det er en ekte Glimt-prestasjon. Vi viser tålmodighet i tilretteleggingsfasen, og så leverer alle hundre prosent. Vi kjører bare på, det har vært kjennetegnet til hele denne sesongen. Selv om vi får 4-0 og 5-0, kjører vi på. Det er det vi står for, sier tomålsscorer Kasper Junker til Eurosport.
– Det er veldig artig. Det er nære på at vi tar gullet i dag, men det er artig å ha enda en kamp der vi må kjempe, sier Ola Solbakken, mannen bak 4-0-målet.
– Er det sånn dere ser på det?
– Vi skal vinne alle kampene som er igjen. Det er ikke krise at vi ikke tar gullet i dag, sier Solbakken.
Glimt er nå ett poeng unna å innkassere seriegullet.

Internasjonal oppmerksomhet

Bodø/Glimt har vært helt suverene i år. Rekorder er blitt sprengt kamp etter kamp, og det tok ikke lang tid før det var et spørsmål om når, snarere enn om.
Prosjektet til Kjetil Knutsen og co. har fått internasjonal oppmerksomhet. Senest søndag skrev storavisa New York Times om suksesshistorien.
Og det er ikke bare mediene som har latt seg begeistre, men også andre klubber og spillere.

RBK-tabbe sjokkerer: – Hva er det han tenker?

Vetlesen dominant

Etter at Jens Petter Hauge ble solgt, hentet Bodø/Glimt inn Stabæk-juvelen Hugo Vetlesen.
Alt Glimt har tatt i de siste åra, er tilsynelatende blitt til gull, og da var det svært passende for historien at det var nettopp Vetlesen som sendte dem i ledelsen mot AaFK med sin første scoring for klubben, i det som var hans første kamp fra start.
Seks minuter senere banket Ulrik Saltnes inn 2-0 fra 12-13 meter.
Assist? Hugo Vetlesen.

Lekkert Saltnes-mål

Glimt tok på ingen måte foten av gasspedalen i andreomgang. Bare en god redning hindret Philip Zinckernagel i å sette inn 3-0 fire minutter ut i omgangen.
Fem minutter senere kom imidlertid den tredje etter nok et flott langskudd av Saltnes, hans 11. mål denne sesongen.
Tjue minutter før slutt klinket Ola Solbakken inn Glimts fjerde for kvelden fra sin venstrekant, før Kasper Junker (to mål) og Fredrik Bjørkan økte til 7-0.
For Glimt-publikumet handlet alt om hva som skjedde i Molde, og helt på tampen fikk de høre at gullfesten var utsatt.
Neste mulighet til å ta gullet blir borte mot Strømsgodset. I den kampen trenger de altså ett poeng.