STAVANGER/OSLO (Eurosport):
Viking – Rosenborg 3-0
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
En av de merkeligste omgangene i årets Eliteserie sørget for at Åge Hareides retur til Jåttåvågen ble et aldri så lite mareritt.
Se alle høydepunktene nederst i saken!
Et feilaktig idømt straffespark, en keepertabbe av dimensjoner og en tvilsom offside-scoring gjorde at Viking ledet 3-0 til pause etter en omgang der RBK hadde styrt det meste av banespillet på SR-Bank Arena.
– Det at vi får idømt et feilaktig straffespark gjør at vi kommer bak og Viking får entusiasme på det. Det som skjer preger oss kanskje litt for mye, men det er jo en stor dommerfeil. I tillegg gjør vi noen personlige feil også. De vinner fortjent og får et ønskescenario hvor de kan kontre på oss. Vi tar ikke tak i kampen på den måten vi skulle ha gjort, sa RBK-trener Åge Hareide etter kampen.

– Tror ikke jeg skal si noe om det

Det startet allerede etter sju minutter da Veton Berisha ble spilt igjennom. Ballen touchet hånden til Tore Reginiussen på veien, og plutselig pekte dommer Kai Erik Steen på straffemerket.
Det skjønte verken Reginiussen eller de andre ute på SR-Bank Arena noe av – Reginiussen var nemlig godt utenfor sekstenmeteren da situasjonen oppstod.
Se situasjonen og reaksjonene til Fotball Direkte-panelet her (saken fortsetter under):

Fikk straffe etter hands utenfor sekstenmeteren: – Den er utenfor. Helt udiskutabelt!

– Jeg tror ikke jeg skal si noe om det. Det er visstnok fjerdedommer som dømmer den. Han står et stykke unna, så at de klarer å få det til å bli straffe er merkelig. Vi har ikke dommeren med oss, men gjør heller ikke noen god kamp, sa Reginiussen til Eurosport etter kampen.
Se intervjuet med RBK-kapteinen her (saken fortsetter under):

Hevder fjerdedommer tok avgjørelsen: – Tror ikke jeg skal si noe

Og som ikke det var nok – reprisene viste også at Berisha var i offside da han ble spilt gjennom. Viking-spissen takket og bukket, og satte straffesparket sikkert i mål.
Så, ti minutter senere, var det André Hansens tur til å havne i søkelyset.

– Det gjelder å ta kaffepausen før kampen og ikke underveis

RBK-keeperen brukte alt for lang tid med ballen, og mot ham stormet Yann-Erik de Lanlay. Viking-spilleren kastet seg frem, og Hansens utspill smalt i 28-åringen og i mål.
– Det gjelder jo å ta kaffepausen før kampen og ikke underveis, om man skal se litt humoristisk på det. Det er jo ikke noe gøy, men det er bare å komme seg videre, sa Hansen til Eurosport etter kampen.
– Jeg tar over Vetons jobb og presser, og tenker at han skal slå langt. Så treffer han meg, og det er jo et heldig mål. Men det er jo første gang jeg scorer med rumpa, så det er jo noe, gliste de Lanlay i pausen.
Se situasjonen og Fotball Direkte-panelets reaksjon her (saken fortsetter under):

RBK-tabbe sjokkerer: – Hva er det han tenker?

Rosenborg fortsatte å styre banespillet og kom til et par farligheter før det igjen smalt i andre enden.

Tvilsom offside-scoring

Et hjørnespark ble klarert av en RBK-spiller, men headet tilbake mot mål av Fredrik Torsteinbø. Rolf Daniel Vikstøl stusset ballen videre i stolpen, og på returen var Viljar Vevatne på plass og ordnet 3-0.
Også denne var omdiskutert.
– Vi ser vel at Vevatne så vidt er i offside på headingen til Vikstøl. Det er ikke lett for assistentdommeren når det går så fort, men slik jeg ser det burde den nok blitt underkjent, slo Bø Tosterud fast fra kommentatorplass.
De fleste hadde nok forventet et stormløp fra trønderne etter hvilen, men Viking var langt nærmere 4-0. Både de Lanlay, Yildren Ibrahimaj og ikke minst Berisha kunne alle tegnet seg på scoringslisten før timen var spilt. RBK stod høyt med laget og pådro seg flere farlige brudd imot.
– Det er et RBK-lag som ikke er til å kjenne igjen fra de siste kampene, utbrøt Bø Tosterud.
3-0-seieren betyr at Viking klatrer opp på en 7. plass, mens Rosenborg forblir nummer tre.

RBK-smell mot Viking etter flere kontroverser

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55