Populære sporter
All sport
Vis alt

Vikings trener tordner mot NFF

Stian Thelen

Oppdatert 05/11/2019 klokken 09:32 GMT+1

De nye cupreglene får Vikings trener Bjarne Berntsen til å frese.

Bjarne Berntsen

Foto: Scanpix

  • Lørdag: Se Haugesund - Viking klokken 17.30 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang
Søndag 8. desember blir det Vestlands-duell mellom Viking og Haugesund i cupfinalen på Ullevaal.
Men nye regler for cupen denne sesongen betyr at spillere må ha minimum tre kamper for å få medalje. Det får Viking-trener og tidligere visepresident i Norges Fotballforbund (NFF) til å frese. Han mener hele laget må bli belønnet ettesom fotball er en lagidrett og mener innstrammingen er latterlig og idiotisk.
– Dette er den mest tåpelige endringen jeg noen gang har hørt om. Det er helt idiotisk. Jeg har prøvd å finne ut hva som har skjedd her. Det står visst et sted at forbundsstyret i NFF har endret dette. Men de som har endret dette kan ikke forstå hva fotball handler om, sier Berntsen til Stavanger Aftenblad.
Nå håper han at han tidligere kollegaer tar til vettet. Direktør for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, åpner for å å gjøre ett unntak i år.
– Disse endringene ble vedtatt etter at turneringen hadde startet, dermed kan det bli, med respekten i behold, aktuelt å premiere spillerne i inneværende år etter de gamle reglene ettersom det nå er en diskusjon rundt dette, sier han til Stavanger Aftenblad.
Også i Eliteserien har NFF innstrammet reglene. I fjor måtte man ha tre kamper for å bli seriemester og motta medalje. I år er antallet ti kamper.
  • Lørdag: Se Haugesund - Viking klokken 17.30 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame