DRAMMEN (Eurosport.no): At ingen midtstopper har kommet inn de siste overgangsvinduene er uforståelig for supporterne, noe trener Bjørn Petter Ingebretsen forstår til en viss grad. Sportssjef Jostein Flo maner til fokus på de forsvarsspillerne Godset har i stallen og ikke dem som ikke ble hentet.
For debatten har blusset opp igjen etter Strømsgodsets svakeste sesongstart på ti år, der personlige feil har kostet dyrt.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Alle ser det. Vi trenger en stopper. Det er ulike årsaker til at det ikke ble hentet i vinter, men det er en plass som sannsynligvis kan koste oss litt nå. Strømsgodset har en ubalansert tropp med for mange midtbanespillere, og vi burde heller ha brukt penger på en midtstopper fordi vi egentlig bare har én. Vi mangler en makker til Glesnes, selv om vi har et par som kan spille der og gjøre en grei jobb, sier leder av Godsetunionen, Thor Arne Hanssen til Eurosport.no.
Trener Bjørn Petter Ingebretsen er enig i at laget ikke har imponert defensivt så langt.
– Vi har gitt bort mange enkle mål. Mot Kristiansund etter fire minutter og mot Odd på overtid gir vi bort mål. Vi må være bedre defensivt, vi kan ikke slippe inn så mange mål, vedgår Godset-treneren.
Men forsvarsproblemene er ikke nye i Drammen. I flere år har klubben forsøkt å hente en makker til Jakob Glesnes.
LES OGSÅ: Stortalentet ble ødelagt av skader: – Klarer ikke å se på Eliteserien lenger

Mislykket stopperjakt

Etter flere tomhendte forsøk på å hente en forsterkning på midtstopperplass skulle Leo Skiri Østigård bli løsningen på drammensernes forsvarsproblemer fra og med 2019.
Men låneavtalen med 19-åringens klubb, Brighton, strandet, og da reserveplanen plutselig begynte å spille kamper for sin klubb («i en god liga på kontinentet», i følge Godset-kilder), satte også denne klubben seg på bakbeina.
Spillere som Jørgen Horn, Nicolai Næss og Gustav Valsvik har fått bedre tilbud i Sarpsborg 08 og Rosenborg. For Godset handler det om å ikke sprenge lønnskulturen for én enkeltspiller.
Saken fortsetter etter videoen:
Da satt klubben igjen med alternativer de ikke vurderte som gode nok målt mot kostnad, deriblant de to FK Haugesund hentet på tampen av vinduet – Benjamin Tidemann Hansen og Douglas Bergqvist.
Etter å ha vurdert økonomisk risiko, kvalitet og type midtstoppere de hadde på blokka valgte Godset å gå inn i sesongen med Jakob Glesnes (25), Lars Sætra (27) og Mounir Hamoud (34), i tillegg til 17 år gamle Sondre Fosnæss Hanssen.
– Vi har lett etter en stopper, men når vi mener vi ikke har funnet en som passer godt nok inn og er så god som vi ønsker, så mente vi at vi hadde spillere gode nok til å gå inn i sesongen, sier Ingebretsen.
Det har blant andre Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson kritisert kraftig.

– Daukjøtt

– Jeg har forståelse for at folk mener det, men vi prøver å ha backup med mange spillere og la dem ha betydning på trening. Så kan man gjerne mene om nivået er godt nok eller ikke, men vi har tillit til de spillerne vi har, parerer sportssjef Jostein Flo.
LES OGSÅ: Glimt-unggutt usikker til helgens serierunde
Det resonnementet imponerer ikke Godsetunionens leder.
– Logistikken har ikke veldig bra de siste årene, vi har mista en del x-faktor, også har man hentet typer som kanskje ikke har vært speidet nok på og som ikke passer inn i klubbens filosofi. Istedenfor bruker du mye penger på... skal vi si daukjøtt, sier Hanssen i regnværet som fargelegger Drammen omtrent som tabellsituasjonen tilsier: Grått.
Han følger opp:
– Som nå. For at laget skal fungere ordentlig og vi skal spille den fotballen vi ønsker så må vi ha en god stopper til. Så der burde det vært gjort noe, brukt mer penger på en midtstopper enn på en midtbanespiller, sier en tydelig supporterleder.

– Forstår at det settes spørsmålstegn

– Nå har vi vært litt uheldig der, noen av stopperne har vært uheldige, så det kan man stille spørsmålstegn ved, men vurderinga vår var at vi ikke fant bedre enn det vi hadde, sier BP Ingebretsen til Før Runden (på Eurosport.no hver fredag kl 14:00).
Sportssjef Flo mener han har svart nok på de gjentatte spørsmålene om spillerlogistikk, og ønsker egentlig ikke å bli intervjuet om temaet, men svarer følgende:
– I og med at vi har sluppet inn litt mål og det har vært fokus på personlige feil så blir det veldig satt opp. Vi fokuserer på de vi har og ikke de vi ikke har.
FIKK DU MED DEG? – Han er Eliteseriens største salgsobjekt
Dette forteller han på hotell Comfort Union, der Godsets administrasjon og ledelse hadde heldagsseminar torsdag for å stake ut en kurs framover.

– Ikke kapp huet av Sætra

I første omgang må Ingebretsen benytte seg av de midtstopperne som er i stallen.
– Vi er et lag alle mann her. Lars Sætra er en fin fyr, en god fotballspiller og det gjelder å få det beste ut av ham. Han har vært god i kamper han også, det er ikke sånn at han er problemet – det er mer et lagproblem fra bak til front på banen.
Smerter det å se en drammensgutt som Lars Sætra de siste kampene, Hanssen?
– Jeg syns synd på ham, for han gjør ikke noe med vilje. Han har hatt uflaks også, med et par uheldige involveringer, men det har man sett Sergio Ramos gjøre også. Så vi kan ikke kappe huet av ham for å gjøre to feil, avslutter Godsetunionens leder.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31