20-åringen slo for alvor gjennom forrige sesong, og har fortsatt utviklingen sin denne sesongen. Det har ført til stor interesse fra større klubber og ligaer. Eurosports Joacim Jonsson mener Børkeeiet er det største salgsobjektet i Eliteserien.
Her forklarer han hvorfor:
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
– Han er en spillertype som det ikke finnes så mange av. Sentral midtbanespiller med stor fysikk, rekkevidde, bra i duellspillet og god med begge beina. En liten maestro, sier Jonsson.
Se intervju med U20-landslagssjef Pål Arne Johansen her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Sammenligner med Berge

Han sammenligner Børkeeiet med spillertypen Sander Berge. Berge slo gjennom i Vålerenga før han ble solgt videre til belgiske KRC Genk i 2016. Der har Berge spilt seg til landslagsplass, blant annet gjennom Europa League-spill med klubblaget.
– De har en del likhetstrekk som spillertyper. Børkeeiet mangler litt av drivet til Berge, men er til gjengjeld kanskje enda bedre til å vri og vende spillet, sier Jonsson.
Torsdag skrev VG at de nederlandske toppklubbene Ajax og PSV er svært interessert i Stabæks midtbanejuvel. Samtidig skal klubber fra blant annet Serie A og Bundesligaen også ha vist interesse for ham. Til avisen bekrefter Stabæks sportssjef, Inge André Olsen, at interessen er stor for unggutten.
– Det begynner å dra seg til nå. Vi ser at det er flere og flere sterke mennesker i klubbene som kommer og ser på. Det betyr at det antageligvis nærmer seg en beslutning, sier Olsen til VG.

Vurderer prislappen

I månedsskiftet mai/juni skal Børkeeiet representere Norge i U20-VM i Polen. Jonsson mener Stabæk kan le hele veien til banken dersom midtbanespilleren leverer varene i det mesterskapet.
– Å sette en prislapp er veldig vanskelig, for man vet ikke hvilke type klubber som er med i kampen om signaturen. Jeg blir ikke overrasket om han selges for så mye som 20 millioner kroner. Men å tippe pris er som sagt vrient, understreker Jonsson.
Han tror midtbaneeleganten ville egnet seg godt i hollandsk toppdivisjon.
– Han ville ikke hatt problemer med å passe inn der. Får han muligheten så er den stor for ham.
– Kunne han gått rett inn og gjort en jobb i de nevnte klubbene?
– Om man har sett Ajax den siste tiden er det lett å svare nei på det spørsmålet. Jeg tror imidlertid han kunne vært med å kjempe om en plass på laget til Ajax og PSV, sier Jonsson.
Neste uke reiser Børkeeiet på samling med resten av U20-landslaget og starter forberedelsene til VM. Før den tid skal han og Stabæk ta imot Brann på Nadderud søndag søndag.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57