Fotball
Eliteserien

– Han er Eliteseriens største salgsobjekt

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Tobias Børkeeiet

Foto: Scanpix

AvJacob Sundblom Nygaard
09/05/2019 på 19:35 | Oppdatert 09/05/2019 på 19:44
@jnygaard

Eurosports ekspert forklarer hvorfor han mener Stabæks Tobias Børkeeiet er Eliteseriens største salgsobjekt.

  • Se Stabæk - Brann på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag klokken 20.00. Slik skaffer du tilgang!

20-åringen slo for alvor gjennom forrige sesong, og har fortsatt utviklingen sin denne sesongen. Det har ført til stor interesse fra større klubber og ligaer. Eurosports Joacim Jonsson mener Børkeeiet er det største salgsobjektet i Eliteserien.

Eliteserien

Brann har levert protest på det gule kortet – dommersjefen innrømmer feil

FOR 13 TIMAR SIDAN

Her forklarer han hvorfor:

– Han er en spillertype som det ikke finnes så mange av. Sentral midtbanespiller med stor fysikk, rekkevidde, bra i duellspillet og god med begge beina. En liten maestro, sier Jonsson.

Se intervju med U20-landslagssjef Pål Arne Johansen her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Sammenligner med Berge

Han sammenligner Børkeeiet med spillertypen Sander Berge. Berge slo gjennom i Vålerenga før han ble solgt videre til belgiske KRC Genk i 2016. Der har Berge spilt seg til landslagsplass, blant annet gjennom Europa League-spill med klubblaget.

– De har en del likhetstrekk som spillertyper. Børkeeiet mangler litt av drivet til Berge, men er til gjengjeld kanskje enda bedre til å vri og vende spillet, sier Jonsson.

Torsdag skrev VG at de nederlandske toppklubbene Ajax og PSV er svært interessert i Stabæks midtbanejuvel. Samtidig skal klubber fra blant annet Serie A og Bundesligaen også ha vist interesse for ham. Til avisen bekrefter Stabæks sportssjef, Inge André Olsen, at interessen er stor for unggutten.

– Det begynner å dra seg til nå. Vi ser at det er flere og flere sterke mennesker i klubbene som kommer og ser på. Det betyr at det antageligvis nærmer seg en beslutning, sier Olsen til VG.

Vurderer prislappen

I månedsskiftet mai/juni skal Børkeeiet representere Norge i U20-VM i Polen. Jonsson mener Stabæk kan le hele veien til banken dersom midtbanespilleren leverer varene i det mesterskapet.

– Å sette en prislapp er veldig vanskelig, for man vet ikke hvilke type klubber som er med i kampen om signaturen. Jeg blir ikke overrasket om han selges for så mye som 20 millioner kroner. Men å tippe pris er som sagt vrient, understreker Jonsson.

Han tror midtbaneeleganten ville egnet seg godt i hollandsk toppdivisjon.

– Han ville ikke hatt problemer med å passe inn der. Får han muligheten så er den stor for ham.

– Kunne han gått rett inn og gjort en jobb i de nevnte klubbene?

– Om man har sett Ajax den siste tiden er det lett å svare nei på det spørsmålet. Jeg tror imidlertid han kunne vært med å kjempe om en plass på laget til Ajax og PSV, sier Jonsson.

Neste uke reiser Børkeeiet på samling med resten av U20-landslaget og starter forberedelsene til VM. Før den tid skal han og Stabæk ta imot Brann på Nadderud søndag søndag.

Eliteserien

Brann revansjerte stortapet – vant etter Koomson-dobbel

I GÅR PÅ 20:15
Eliteserien

Kristiansund gikk på årets første tap: – Vi møter ikke opp!

I GÅR PÅ 17:49
Relatert
FotballEliteserienBrannStabæk
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen