Scanpix

– Han er Eliteseriens største salgsobjekt

– Han er Eliteseriens største salgsobjekt

09/05/2019 21:35Oppdatert 09/05/2019 21:44

Eurosports ekspert forklarer hvorfor han mener Stabæks Tobias Børkeeiet er Eliteseriens største salgsobjekt.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

20-åringen slo for alvor gjennom forrige sesong, og har fortsatt utviklingen sin denne sesongen. Det har ført til stor interesse fra større klubber og ligaer. Eurosports Joacim Jonsson mener Børkeeiet er det største salgsobjektet i Eliteserien.

Her forklarer han hvorfor:

– Han er en spillertype som det ikke finnes så mange av. Sentral midtbanespiller med stor fysikk, rekkevidde, bra i duellspillet og god med begge beina. En liten maestro, sier Jonsson.

Se intervju med U20-landslagssjef Pål Arne Johansen her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Video - «Paco» holder kortene tett til brystet: – Har kikket mye på de andre lagene

01:14

Sammenligner med Berge

Han sammenligner Børkeeiet med spillertypen Sander Berge. Berge slo gjennom i Vålerenga før han ble solgt videre til belgiske KRC Genk i 2016. Der har Berge spilt seg til landslagsplass, blant annet gjennom Europa League-spill med klubblaget.

– De har en del likhetstrekk som spillertyper. Børkeeiet mangler litt av drivet til Berge, men er til gjengjeld kanskje enda bedre til å vri og vende spillet, sier Jonsson.

– Det begynner å dra seg til nå. Vi ser at det er flere og flere sterke mennesker i klubbene som kommer og ser på. Det betyr at det antageligvis nærmer seg en beslutning, sier Olsen til VG.

Vurderer prislappen

I månedsskiftet mai/juni skal Børkeeiet representere Norge i U20-VM i Polen. Jonsson mener Stabæk kan le hele veien til banken dersom midtbanespilleren leverer varene i det mesterskapet.

– Å sette en prislapp er veldig vanskelig, for man vet ikke hvilke type klubber som er med i kampen om signaturen. Jeg blir ikke overrasket om han selges for så mye som 20 millioner kroner. Men å tippe pris er som sagt vrient, understreker Jonsson.

Han tror midtbaneeleganten ville egnet seg godt i hollandsk toppdivisjon.

– Han ville ikke hatt problemer med å passe inn der. Får han muligheten så er den stor for ham.

– Kunne han gått rett inn og gjort en jobb i de nevnte klubbene?

– Om man har sett Ajax den siste tiden er det lett å svare nei på det spørsmålet. Jeg tror imidlertid han kunne vært med å kjempe om en plass på laget til Ajax og PSV, sier Jonsson.

Neste uke reiser Børkeeiet på samling med resten av U20-landslaget og starter forberedelsene til VM. Før den tid skal han og Stabæk ta imot Brann på Nadderud søndag søndag.

Video - Runde 7: Mikke Karlsens tårer, Bendtner-oppgjør og Eliteseriens største salgsobjekt

01:14:39
0
0