DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
I denne ukens «Indre bane» diskuterte panelet Strømsgodset, etter et lytterspørsmål om keepersituasjonen i klubben. Jonsson foretrakk Viljar Myhra, men mente det langt fra er den store utfordringen i Drammen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det er det minste problemet i Godset, for de ser ut som om man har kastet en nonstop-pose på tavla. Det er ingen struktur, og dette snakket vi om hele tiden, siden forrige sesong. BP og gjengen klarer ikke å strukturere laget, fastlår Jonsson.
Så er spørsmålet om feilen ligger hos treneren eller spillerne.
– Han er ytterst ansvarlig, han klarer ikke å strukturere laget, så enkelt er det. Og nå hadde de en taktisk dårlig inngang på kampen mot KBK, hvor man drar ned Sylla dypt i banen også. Taktisk sett svikter Godset, det er det ingen tvil om.

Kosebamse?

Laget dro blant annet til Trondheim og holdt nullen mot Rosenborg på Lerkendal. Så noen lyspunkter finnes. Det er imidlertid ikke Jonsson helt med på.
– Husk at pr dags dato er Rosenborg Norges dårligste lag. Man tenker at Rosenborg er helt fantastiske, men Rosenborg er ikke det. Rosenborg har tatt to poeng, og ett av dem var mot Strømsgodset. Og det skal sies at i den kampen hadde Rosenborg mange målsjanser, det var Rosenborgs desidert beste kamp. Så jeg vet ikke hvor fantastisk det var av Godset. De hadde litt flaks. Godset ser ut akkurat som forventet, dessverre.
(Se hele Indre bane-sendingen her. Artikkelen fortsetter under)
Han trekker linjer tilbake til da David Nielsen trente laget, og mener han fremsto nærmest som en diktator. Da dansken fikk sparken ble situasjonen annerledes på Marienlyst.
– Da trengte spillerne en liten klapp på skuldra og noen som kunne stryke dem litt på ryggen. Det gjorde BP, og da leverte de, men det går ikke over tid. Det må være stram struktur om man skal lykkes over tid, og har han harde nok klyper til det? Eller er han litt kosebamse som han nesten utgir seg for å være i media. Jeg stiller spørsmål ved det.

Trøbbel bak

Ifølge Eurosport-eksperten ser lag som analyser Godset på det som en drøm å møte dem, da de gir bort enorme rom å boltre seg i ved at de har fire-fem mann som ikke gidder å forsvare seg.
– Har man noen stopper? Har man en makker til Jacob Glesnes, og hvilken type spiller trenger han ved siden av seg? Man fant ingen i fjor, men så tenkte man: Er det en plass de 100 prosent sikkert forsterker på, så er det der. Men neida, det har man ikke gjort. Ikke si at man ikke fant noen, for dette har de visst i omtrent et år, så det er dårlig håndverk å ikke ha forsterket den bakre fireren, sier Jonsson, som fortsetter tiraden mot Godsets bakre rekker:
– De har veldig offensiv kraft i den bakre fireren, man har backer som har styrker fremover, man har Glesnes som definitivt har sine styrker fremover i banen og Sætra er heller ikke noe monster til å forsvare seg. Han er stor av vekst og god i dødballfasen, men ikke i selve spillet, så det er jo en dårlig håndtering sånn sett. Og man skal takke Gud for at man har truffet med Sylla, for det er en spiller jeg er sikker på de ikke hadde sett nok eller kjente til. Det var mye spørsmålstegn rundt, men han har jo virkelig – heldigvis for Godset – slått til. Uten ham tror jeg ikke de hadde hatt de fem poengene de har nå.
Konfrontert med kritikken i etterkant av fredagens trening, fastslår Bjørn Petter Ingebretsen at han er helt uenig.
– Det er jeg helt uenig i, faktisk, at vi ikke klarer å strukturere det. Det er enkelte feil som gjør at vi slipper inn mål. Vi har sluppet inn ett mål på bortebane, mot Brann og Rosenborg, så jeg mener at vi klarer det, men vi må luke vekk de personlige feilene, sier Ingebretsen til Eurosport.no.
Se hele intervjuet og svaret til BP her:
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43