Etter en hel sessong uten å spille fotball på grunn av en hofteskade, er Håkon Skogseid nå ferdig i Stabæk og trolig også med fotball på toppnivå.
Han forteller til Eurosport at skaden var grunnen til at det ikke ble ny kontrakt.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er nok fordi jeg har vært langtidsskadet og at jeg nå ganske trolig må legge opp. Det er ganske sikkert, sier Skogseid.
Han forteller videre at han holder formen ved like, men at han ikke har noen mål om å prøve seg på noe lag igjen.
– Det er noe man må se litt nærmere på, nå er det fortsatt januar. Jeg var sykemeldt gjennom hele 2018 og prøvde å komme meg tilbake, men hadde for store smerter. Jeg tror nok dessverre at spill på toppnivå er uaktuelt for meg, sier han.

Hofteskade

Han begynte å få smerter på høsten 2017 og har dermed siste året slitt med en slitasjeskade i hoften.
– Det gjør at jeg få smerter i litt for mange aspekter i spillet. Det er mange ting som går veldig fint, men i noen posisjoner hugger det til i hoften. Det er trolig en belastningsskade, fra at jeg var med å spille og trene nesten alt i 2017-sesongen, forteller Skogseid.
– Det er kjedelig. Jeg er veldig glad i å spille fotball og konkurrere. Jeg skulle bidra på banen for Stabæk i fjor, men dessverre var det for vondt, legger han til.
Men han vet hva han skal fokusere på i nærmeste fremtid.
– Jeg har ett år igjen av mastergraden min i finans, så der er fokuset mitt fremover, sier han.

Ikke ny kontrakt

Da Eurosport snakket med Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen, onsdag kunne han bekrefte at klubben ikke tilbyr Skogseid ny kontrakt.
– Han er ferdig hos oss og kommer ikke til å få noe tilbud fra oss. Hva han tenker videre vet jeg ikke, sa Inge Andre Olsen til Eurosport.no.
Olsen kunne også bekrefte at klubben har tilbudt fire spillere ny kontrakt, men at de av ulike grunner ikke har signert enda.
– Vi har noen posisjoner vi jobber med, så kommer det litt an på hva som skjer med disse fire spillerne som har fått tilbud om å bli. Hvis ikke de kommer på plass, så må de erstattes. Vi vet noen plasser vi ønsker å forsterke, så er det noen som er litt mer usikre, sa han.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03