Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: Horneland blir ny RBK-trener

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 03/01/2019 klokken 16:22 GMT+1

Rosenborg bekrefter at Eirik Horneland blir ny RBK-trener.

Eirik Horneland

Foto: Scanpix

Det fikk Adresseavisen bekreftet av RBKs styreleder Ivar Koteng torsdag. Kort tid etterpå bekreftet Rosenborg det på egne hjemmesider.
Eirik Horneland tar over Rosenborg som hovedtrener, mens Karl Oskar Emberland er ansatt som assistenttrener. Både Horneland og Emberland har skrevet under på en toårskontrakt med klubben. Trond Henriksen blir også en del av trenerteamet.
– En veldig god løsning for Rosenborg, sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.
Ivar Koteng har ikke besvart Eurosports henvendelser torsdag.
Ovenfor VG presiserer Koteng at de kun har blitt enige om betingelsene med trenerene og ikke med Haugesund. De håper å få kjøpt dem ut før 1. februar.
– Jeg synes det er uheldig at Norges største klubb velger å signere kontrakt med trenere som er under kontrakt med en annen klubb. Uheldig for alle oss små klubber, dersom dette skal danne en sedvane, sier FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim til VG.
Tidligere torsdag kunne Haugesund bekrefte ovenfor Haugesunds Avis at forhandlingene var i gang mellom de to klubbene.
Eurosport har ikke fått kontakt med FKHs styreleder, Leiv Helge Kaldheim torsdag.

Kjernen med åpent brev

Lille julaften la Kjernen ut et åpent brev til RBK-styret på sine nettsider, hvor de advarte mot å velge Horneland som hovedtrener.
«Det er Bjørn Hansen han minner oss om, ikke Nils Arne Eggen. Han minner oss ikke om den ubestridte eneren på benken, på brakka og i media. Han minner oss om sidekicken. Vi ser han ikke være den samlende faktoren i klubben», stod det blandt annet i brevet.
Horneland har vært trener for Haugesund siden høsten 2016. I år tok han rogalandsklubben til en sterk fjerdeplass i Eliteserien.
Dette betyr at Rosenborgs trenerjakt er over etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken juli. Rini Coolen har hatt det midlertidige ansvaret for klubben, men i desember ble det klart at han ikke skulle fortsette som hovedtrener.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame